A szüleim nem engedik, hogy azt tanuljam amit akarok. Mit tehetnék?
Bekerültem egy olyan egyetemre, ahova nem akartam menni és mégcsak nem is szeretem mindazt, amit tanulok. Ezt a félévet már mindenképp befejezném, aztán lelépnék csak sajnos ezt a szüleim nem támogassák arra hivatkozva, hogy úgysem jutok be oda, ahova eredetileg menni szerettem volna és nem leszek sehol/nem lesz semmi belőlem. Hozzátenném, az első félévet a saját pénzemből fizettem be, anyagilag ők nem támogattak.
Az sem érdekli őket, hogy mindez már kezd kihatni a lelki világomra, azzal "vigasztalnak", hogy ha elvégezném ezt jól tudnék vele keresni.
Tavaly ilyenkor, érettségi előtt sem kaptam meg a kellő szülői támogatást. Úgy gondolták még érettségim se lesz.
A szüleid korlátoznak, te pedig hagyod.
Menj olyan szakra, amire vágysz, dolgozz mellette, és minél előbb költözz el otthonról.
Egyrészt a továbbtanulás mindenképpen te döntésed kell, hogy legyen.
Másrészt viszont hogy nem mered kiírni, hogy miről mire váltanál, azért azt sugallja, hogy a TE terved azért nem lehet túl piacképes... sajnos.
Kedves kérdező!
Sokat segítene, ha leírnád hogy
1 most mit tanulsz?
2 mit jelent az hogy te fizeted? (önköltség pl diákhitelből vagy napi megélhetés szintén diákhitelből)
3 mit akarsz tanulni?
4 miért ezt választanád?
5 van -e esély ezt a szakot elvégezni állami támogatással (azaz van -e elég pontszámod)
Vegezd csak el. Gondolom muszaki vagy gszdasagi szak. Hadznat veszed kesobb,megtsnit gondolkozni ag elet minden teruleten.
Ugyanez volt nalunk is. Nem hasznalom,de sokkal tobb eszem lett tole. Meglatszik a jovedelmemen is.
Jelenleg ápolónak tanulok és a megspórolt pénzemből fizetem ezt az egészet (nyáron mindig dolgoztam). Rendőrképzőre szerettem volna menni, de a szüleim elmondása szerint nem jutnék be a sportvizsga miatt.
Nem Magyarországon élek, nem tudom ott hogyan mennek a dolgok, de nálunk az országban felvételi van a rendőrképzőre és csak az számít, hogy meglegyen az érettségi, nem számít bele a felvételibe.
Jaa mondjuk ezt közölhetted volna hogy külföldön élsz 😁
Akkor jelentkezz a rendőr képzésre.
A fizetéssel tisztában vagy azzal is hogy kb állásod biztos hogy lesz és azzal is hogy a munkád az lehet hogy rugalmasságot kíván meg (tehát áthelyezés máshová)
Az meg hogy alkalmas vagy-e rá (fizikai erőnlét vizsga) azt pedig nem a szüleid döntik el hanem a felvételi bizottság.
Szóval jelentkezz oda 😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!