A szüleim nem engedik, hogy azt tanuljam amit akarok. Mit tehetnék?
Bekerültem egy olyan egyetemre, ahova nem akartam menni és mégcsak nem is szeretem mindazt, amit tanulok. Ezt a félévet már mindenképp befejezném, aztán lelépnék csak sajnos ezt a szüleim nem támogassák arra hivatkozva, hogy úgysem jutok be oda, ahova eredetileg menni szerettem volna és nem leszek sehol/nem lesz semmi belőlem. Hozzátenném, az első félévet a saját pénzemből fizettem be, anyagilag ők nem támogattak.
Az sem érdekli őket, hogy mindez már kezd kihatni a lelki világomra, azzal "vigasztalnak", hogy ha elvégezném ezt jól tudnék vele keresni.
Tavaly ilyenkor, érettségi előtt sem kaptam meg a kellő szülői támogatást. Úgy gondolták még érettségim se lesz.
Nem igazán értem hogy miért mentél egy olyan egyetemre ahova nem akartál mindezt úgy, hogy te fizetted!
A saját pénzedet arra költöd amire te akarod, nincs semmilyen beleszólásuk a szüleidnek.
Én sem értem, miért mentél olyan helyre, amit nem akartál, utálsz, és még fizetted is te. Értelmesebb lett volna megpróbálni bejutni a vágyott helyre és azt fizetni, amit szerettél volna tanulni.
Ha a szülőid nem támogatnak és nem hisznek benned, akkor teljesen mindegy, mit csinálsz, nekik úgysem fogsz tudni bizonyítani és nem érdemes elrontani az életedet olyasmivel, amit utálsz csinálni.
Tervben van, hogy elmenjek dolgozni, de azt mondják megbánom ezt a döntést és akkor sokkal jobban fogok zokogni, mint most.
Azt is mondják, hogy kidobtam az ablakon a pénzem és márcsak ezért sem hagyhatom ott.
(Mintha a későbbiekben nem lenne nagy pénzkidobás, ha ugysem helyezkednék el a "szakterületemen")
Azért nem ártana, ha azt is leírnád, milyen szakon vagy és mit akarnál helyette, mert lehet a szülöknek is igaza.
Ha most pl. mérnök, iformatikus vagy hasonló jó pályán vagy, akkor alaposan át kell gondolni, megéri-e otthagyni. de föleg ha ehelyett közönségszervezö vagy egyéb értelmetlen szakra akarsz átmenni, akkor érthetö a szüleid negatív hozzáállása.
"Azt is mondják, hogy kidobtam az ablakon a pénzem"
. Ez így is van.
De most mi tart vissza attól, hogy más csinálj?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!