Mi baja anyámnak?
3-as, mindent ő csinál részre hadd reagáljak: mostohaanyám is állandóan szidott minket, puffogott, morgott, "semmit nem segítünk neki", "minden rá marad", "lusta életképtelenek vagyunk".
Na, ezzel szemben tudod, mi volt az igazság: hogy bármit csináltunk, mégegyszer elvégezte, mert az CSAK úgy jó, ahogy Ő mos fel, a ruhát újravasalta, a mosott edényt újra mosogatta.
Akartunk főzni? NEM, mert mi nem tudunk főzni (WTF? - 5 évig előtte ketten éltünk apámmal)
Szóval toxic szr módon mártírkodott, puffogott, de a segítséget nem fogadta el.
Ilyen is van. Sőt, nagyon sokszor ez a valóság: hogy anyuka egy passzív-agresszív nő, aki ráadásul mártír is, de amikor segíteni akarsz, akkor elzavar.
Kérdező: anyád súlyosan pszichés beteg, ez egyértelmű, szaksegítség kellene neki - már csak indulatkezelés miatt is -, de szerintem megtépne, ha ezt felajánlanád neki.
Értem, hogy elfárad, de felnőttek vagytok, ezt a mártír szr szerepet ő aggatja magára.
Én pl mindig mondom a vendégeknek, oké, ott a hűtő, kávéfőző, mindenki kiszolgálja magát. Nem vagyok hajlandó 5 emberre reggelit készíteni - vagy alap, hogy bevonom őket a munkába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!