Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy a francba csináltam a...

Hogy a francba csináltam a lányomból ilyen elkényeztetett hisztérikát?

Figyelt kérdés
Én nevelésem, igen, de egyszerűen nem tudok rájönni, hol rontottam el. Huszonéves. Bejön a szobájába egy poloska, szedjem le. Oké, leszedem, mit tudok tenni. De ma volt, hogy újfent bejutott egy, én felálltam a létrára. A poloska lejjebb esett az ablaküvegre, mire a lányom, aki egyébként is három méterre van, ugrik egyet hátra és olyat felsikoltott, hogy a rossz hallású fülem majdnem leesett a helyéről. Csöndre intettem, de ő csak hajtogatta, hogy szabaduljak már meg attól a dögtől, közben meg hajtogatta, hogy nem elkényeztett, hanem ,,**rvára félek!". A félelem egy dolog, de ez nem normális. Egy ilyen apró lénytől mit kell így hisztizni? És mit csináljak, hogy normálisabban viselkedjen?
2023. okt. 12. 17:00
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
79%
Biztos te sem vagy hibátlan, biztos ő is tolerál benned egy csomó dolgot, te is tolerálhatnád a poloskafóbiáját. Csak döngeted a melled, hogy mennyi mindent adtál a családodnak, de elárulom neked, hogy ők meg qrva sokat szenvedhettek a zéró empátiád miatt.
2023. okt. 12. 22:24
 22/29 anonim ***** válasza:
90%

Én ugyanannyira félek a poloskától (még a darazsaktól) mint a lányod. Tudom, hogy apró bogár és ez nem normális, de nem szándékosan idegesítem ezzel a környezetem, hidd el.

Ettől, ő nincs elkényeztetve. Gondolom szereted, de már igazán figyelembe vehetnéd, hogy neki is vannak félelmei, hülyeségei, humora, gondolatai amik eltérnek a tiédtől. Ettől ő nem fura, nem elkényeztetett, csak egy másik ember.

A másik gondolatom pedig amit írtál, hogy hiába ordítasz nem hallja meg. Talán próbáld meg, hogy leülsz vele akár vacsoráztok közben, és mint 2 ember megbeszélitek, de legyél nyitott rá te is. Ne csak elvárj, próbáld megérteni őt.

Ezekkel többet adsz neki, mint a lakással amiben lakhat ha te nem leszel.

Üdv, egy kétgyermekes anyuka

2023. okt. 12. 23:17
 23/29 anonim ***** válasza:
40%

Lányom pokoktol fél amik a lakásban szokták néha lenni.

Én darazsakat nem szeretem ,legyeket,és poloskát sem.

2023. okt. 13. 06:45
 24/29 anonim válasza:
44%

Pont a napokban gondolkodtam erről a témáról. Annyi "élettelen" ember van és mindenki olyan megértő velük én meg amiért nem drámázok azt hiszik valójaban nem is félek vagy csak egy kicsit. Nekem is van két fóbiám egész kicsi korom óta. Félek a madaraktól és a magasságtól. Ha egy madár hozzám érne kb meghalnék. De emellett van önkontrollom és büszkeségem is, szóval a sikítozás helyett a megküzdést választom. Pár hete egy csirke került az udvarunkra és mivel nem kezdtem el pánikolni mint egy hp, a barátom kérdése az volt, hogy mégse félsz a madaraktól? Hát de! De most sikítozzak? Én ültem a teraszon, a csirke járkált a füvön és egy hétig nem ment ki a nyitott kapun. Szóval pánik és dráma nélkül éltünk együtt egy hetet :D Aztán sikerült bezárnom egy kisebb elkerített részre ahol már annyira nem tetszett neki és továbbállt. Azóta néha hallom a kotkodácsolását kb 2 szomszéddal arrébbról. :D

A tériszony meg onnan kezdődött, hogy székre állva már remegett a lábam és szédültem. Már ott tartok, hogy kilátónál, citadella tornyokban közvetlenül a korláthoz állok. (Persze a jeges félelem futkos bennem de csöndben vagyok és megteszem.) Felmegyek tetőre is a kitolható nagy létrákon ami már önmagában félelmetes (a barátom ács, ha felmerülne hogy kerülök oda). Soha egyszer sem sikítoztam és nem kellett pszichológus csak akaraterő. Minél több és nagyobb dolgot teszek annál inkább kitolódik az ingerküszöb a félelemnél. Szóval nem, számomra nem elfogadható ha valaki méterekről visítozik és mások megnyugtatják, hogy ez így normális szegényke.

2023. okt. 13. 11:25
 25/29 A kérdező kommentje:
Furcsamód kint az utcán nincs ilyen gondja. Ha az utcán lát egyet, csöndben odébb megy. Akkor kezd nyavalyogni, amikor itthon van.
2023. okt. 13. 11:31
 26/29 anonim válasza:
91%
26-os vagyok. Lehet azért vagyok ilyen mert senki nem tudott/akart segíteni nekem az életben, pláne nem teremtettek jövőt szóval megtanultam, hogy vagy erős vagyok egyedül vagy erős vagyok egyedül mert más opció nincs. :D Senki nem istápolta a lelkem sem, mert a saját bajukkal voltak elfoglalva. Utólag örülök, hogy így alakult és ilyen lettem. A húgom az ellentétem, olyan mint a kerdező lánya, más körülmények között nőtt fel, más személyiség. Neki mindig mások segítségére kell várnia minden téren. Nem cserélnék vele.
2023. okt. 13. 11:34
 27/29 anonim ***** válasza:
73%
Nem hiszti, én 34 éves nő vagyok, és nekem az ősz egy rémálom. Rettegek a poloskától. Elmondhatatlan undort, és félelmet érzek. A hideg ráz ha meghallom, néha én is sikongatok sajnos, vagy berohanok a teraszról. Egyszer sikerült majdnem leesnem a harmadik emeletről, annyira ugráltam, hogy ne repüljön a fejemre. Fóbia ez.
2023. okt. 13. 18:51
 28/29 anonim ***** válasza:
68%
Kérdező, a fóbiák ilyenek, én is otthon félek csak tőlük látványosan, nemtudom megmagyarázni miért, de ettől a lányod nem elkényeztetett
2023. okt. 13. 19:50
 29/29 anonim válasza:
75%
Én képes vagyok sírvafakadni attól, ha egy soklábú valami megközelít, ezt nem hisztián hívják, hanem fóbiának. Múltkor párom is úgy kapott el egy fülbemászót odabent, hogy azt mondta, forduljak el vagy csukjam be a szemem, mert jobb, ha csak ő látja mekkora, és ezt a bugyuta kérdést elolvasva már nem veszem természetesnek, hanem megyek is és megköszönöm neki, hogy ő nem ilyen gyökér...
2023. okt. 15. 20:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!