Szerintetek megfelelő nevelés ha anyukám olyanokat mond nekem hogy olyan pofot ad hogy a szemem összeakad, meg hogy úgy megver hogy a vér elönt?
Ez nem megfelelő nevelés. Ez már verbális bántalmazás. Attól, hogy ő a felnőtt, még nem egészséges, ha úgy beszél veled, mint a sz.rral.
Undorító, hogy egyesek mit meg nem engednek maguknak a gyerekükkel szemben. Gondolom egy másik felnőttel szemben nincs ekkora mellénye.
Nem, szerintem ez undorító, amikor valaki ilyeneket mond, főleg a saját gyerekének.
Azért remélem, nem üt meg, "csak" mondja.
Nem hogy nem megfelelő nevelés, de büntetőjogi kategória. Gondolj bele, anyád vajon mondaná ezt egy kollégának vagy random embernek vagy más ember gyerekének a boltban?
Egyébként Btk. 222. § Zaklatás szépen leírja, mire számíthat. Én biztosan megmutatnám neki.
Azért illik figyelembe venni az előzményeket amiknek hatására az említett mondat elhangzott. Ha azért mondta, mert a papucsodat nem párhuzamosan "parkoltad" le, akkor durva túlzás, de ha mondjuk azért, mert véletlenül megtalálta a heroinos fecskendődet a holmid között, akkor még akár indokolt is lehet.
Még a büntetőjogban is van olyan, hogy figyelembe veszik a hirtelen felindulást az elkövetett tettnél.
Ocsmány, szemét anya az ilyen, ez a véleményem. SOHA még csak ígéret szintjén sem helyeztem kilátásba pofont a lányomnak. Tüneményes, nagyon jó személyiségű fiatal felnőtt lett belőle, és nagyon jó a kapcsolatunk is (vejemmel is).
Anyám volt olyan, hogy ahogy ellent mertem mondani, már verbálisan pofozott, vagy indult is felém megemelt kézzel. (kb. egy évben egyszer rányitom az ajtót).
SOHA nem szabad gyerekkel szemétül beszélni, akinek nincs türelme hozzá, annak nem kötelező szülni (és nem volt kötelező 10-20-50 évvel ezelőtt sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!