Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szülők miért gondolják,...

A szülők miért gondolják, hogy egy gyereknek pozitív, ha ő létrejön?

Figyelt kérdés
2023. okt. 4. 20:55
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

"A lét, mindig több a nemlétnél."

Ez a ti bigott axiómátok csak, semmilyen alapja nincs.

2023. okt. 11. 20:23
 22/24 anonim ***** válasza:

#19: "A lét, mindig több a nemlétnél. Ez a legtöbb amit adahunk valakinek." Ez a gondolat nagyon jól néz ki egy macskás képen a facebookon, de valójában semmi értelme. Amíg nincs meg a gyerek, addig nincs semmi, nem létezik. Tehát nem adsz senkinek semmit. Nem értelmezhető, hogy te valakinek valamit teszel, amitől neki jobb/több lesz, mint korábban.

"Ha tudnám, hogy rossz élete lesz nyilvánvalóan nem idítanám el ezen az úton." sajnos ez is olyan dolog, hogy ha valóban széles körben így gondolkoznának az emberek, akkor nem léteznének állami gondozottak, mélyszegénységben élő, éhező, és egyéb formákban sérült gyerekek tömegei.

Sajnos ez egy utópia, amit lefesztesz, valójában nem így vállalnak az emberek gyereket

2023. okt. 12. 07:06
 23/24 fsb1000 válasza:
43%

Nem tudom mit gondolnak a "szülők", de mi nem gondoltuk ezt.

A gyermekvállalás biológiai, társadalmi kényszer, amely nehéz teher, de teljessé teszi az életet. Boldogságot és emlékeket ad.

A szülők sosem bánják meg. Talán ha a gyerek beteg vagy meghal.

Szerintem még a nem kívánt gyermek esetén is ez a helyzet, szeretik. Főleg a nők/anyák.

2023. okt. 16. 21:43
 24/24 anonim ***** válasza:

#20, #21, #20

Nem tudom, hogy Ti hogyan gondolkodtok az életről, a gyermekvállalásról.

Én kifejezetten örülök, hogy élek - hálás is vagyok ezért -, bár nem volt egyszerű az én gyerekkorom, életem sem.

Naponta tudok örülni a reggelnek, az ízeknek, a szerelemnek, a tavasznak, a télnek. Mindenféle napi gond mellett. :)

Bár nem tudtam megjósolni, hogy milyen élete lesz a gyerekeimnek, reménykedtem, hogy ha a családomban nőnek fel, ők is ezeket az érzéseket fogják átélni. Még egyik sem panaszolta a létét, pedig nekik sem lett egyszerű az életük.

Szerintem, ha a poszt indító gondolatok forogna valaki agyában, jó lenne - esetleg külső segítséggel - átgondolni az életét. Hol tudná jobbá tenni?

2023. okt. 18. 09:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!