Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szülők miért gondolják,...

A szülők miért gondolják, hogy egy gyereknek pozitív, ha ő létrejön?

Figyelt kérdés
2023. okt. 4. 20:55
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
67%
Nem gondolunk ilyet. Gyereket akarunk, kész. Ez az élet rendje. Majd úgy neveljük, hogy szeresse az életet.
2023. okt. 4. 21:04
 2/24 anonim ***** válasza:
92%

Mert valakinek tényleg pozitív.

Sok embernek nagyon jó élete van meg nagyon jó gyerekkora, kiváló szülői, anyagi háttérrel.

Ismerek olyan lányt, aki szép is, jó gyerekkora volt, remek szülei vannak, jó munkahelye van, egészséges. Soha nem hallottam bármiről is panaszkodni, sokszor elmondja, hogy rettentő jó gyerekkora volt.

2023. okt. 4. 21:05
 3/24 anonim ***** válasza:
72%

Senki ne értsen félre tudom vannak jó szülök de én sem értettem soha miért gondolják, hogy jajj de jó, hogy ők nekem életet adtak.

A szüleim nem voltak jó szülők mégis mindig az mondták köszönjem meg az életem nekik.

De hisz azt én nem kértem...

2023. okt. 4. 21:28
 4/24 anonim ***** válasza:
94%
Nem gondoljk ezt.
2023. okt. 4. 21:37
 5/24 anonim ***** válasza:
89%

"A szüleim nem voltak jó szülők mégis mindig az mondták köszönjem meg az életem nekik."

Engem anyám elhagyott, 1 napig sem nevelt, de nem haragszom rá, és hálás vagyok neki azért, hogy megszült és élhetek. Ha rossz életem lenne, lehet, hogy nem így gondolnám.

Viszont egy szülőnek azzal jönni, hogy köszönd meg, hogy élhetsz... szerintem undorító, még akkor is, ha jó szülő. Az ilyen szülő biztos vagyok benne, hogy minden mást is felhánytorgat a gyerekének.

2023. okt. 4. 21:40
 6/24 anonim ***** válasza:
64%
Én pont hogy néha elszomorodok hogy szegény gyerekem a létbe vetettem és habár nagyon remélem hogy szép élete lesz és egészséges lesz, de eszembe szokott jutni hogy miattam fog meghalni is, mivel az is az élet velejárója.
2023. okt. 4. 21:42
 7/24 anonim ***** válasza:
96%

5

Engem kiemeltek a családból és lakásotthonban éltem, már nem is tartom a szüleimmel a kapcsolatot, nekem nincs miért hálásnak lennem. Ők a mai napig nyitnának felém de inkább ne.

A sok rossz amit átéltem évek múlva is rossz.

Szóval máshogy látom a dolgokat.

De megértelek téged is.

2023. okt. 4. 22:06
 8/24 anonim ***** válasza:
49%

Mert egoisták.

Sokak adják tovább a hátrányos géneket, bele sem gondolnak, hogy milyen hátrányokat adnak tovább.

Pl

-Mentális betegségek

-Alkoholizmusra való hajlam

-Mindkét szülő alacsony és/vagy kövér.

+

-Szorongó, önbizalomhiányos, sz@r gyerekkor, traumák, rossz szülői minták, stb.

Van, akinek az egész élete szenvedés, még másoknak csak megszületni volt nehéz.

Talán kellene némi önvizsgálat, hogy mindenképpen tovább kell-e adni a "csodás" génjeiket.

2023. okt. 4. 22:21
 9/24 anonim ***** válasza:
75%

"A szülők miért gondolják, hogy egy gyereknek pozitív, ha ő létrejön?"

Ekkora hülyeséget!

Nem, egyáltalán nem gondoljuk.

Szeretjük a gyerekünket ő pedig örül nekünk meg az életnek.

A gyerek sokkal bölcsebb az ilyen gyakoris kérdezőknél és nem gondolkodik ilyeneken, hogy neki pozitív-e, hogy létrejött.

2023. okt. 5. 01:06
 10/24 anonim ***** válasza:
78%
8-as nem tudom, miért van lepontozva, teljesen igaza van. Egyesekre igaz az is, amit ő írt. Neki ez a tapasztalat jutott.
2023. okt. 5. 07:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!