Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Azt mondják a gyerek értelmet...

Azt mondják a gyerek értelmet ad az életünknek, de mit tudok én adni neki?

Figyelt kérdés

Engem anyám azért szült, hogy ne legyen egyedül, mert a nagyanyám egy hónaposan leadta őt dédnagyanyának. Ezt ő mondta el. Állítólag mindig egyedül volt és ezért kellettem én neki 17 évesen.

Önző indokból.

Egész életemben visszaélt azzal, hogy kiáltam mellette. Közben lehetetlenné tette, hogy önállósodjak.

Normális ember számára elviselhetetlen állapotokat tart fenn a lakásban kicsi korom óta, egyszerűen nem mertem senkivel sem barátkozni, mert mindig a kutyaszar meg a macskaszar volt a házban a kertben, mindenhol. Soha nem volt egy tiszta ruhám. Képzelj el valakit, akinek fel sem tűnik, hogy csípi a szemedet a szarszag a vacsora, TV-zés közben. Ez 30-40 éve megy szakadatlanul. Amikor egy állat már öregszik és meghalna kint a hidegben, akkor behozza, aggódik érte, telegyógyszerezi. Az meg kicsit jobban lesz és elkezd mindent összeszarni. Pisifoltokat lépkedek át minden rohadt nap évekig. Aztán végre feldobja a talpát az állatka, de addigra megint lerobban az egyik és így tovább. (Hobbi állat tenyésztésből akart megélni. Egy ideig jól is ment aztán amikor befuccsolt az állatok felszaporodtak és most havi ~80-100e Ft-ba kerülnek. Van rendes állása egyébként amiből fenntartja ezt a szarságot.)

Amikor évtizedek után is felhívom a figyelmét, hogy ne használja ugyanazt a felmosó vizet 2-3 napig, mert az emeletről érzem a szarszagot amit szétken, akkor: Jajj bocs, elfelejtettem, de pengeéles érzékekkel és memóriával rendelkezik, amikor hall egy ismerősömről. Belefurakszik mindenbe. Ha kilépek az ajtón, akkor hova megyek stb.

Egy padláson lakom, fagykódok télen, izzadok nyáron. Ha lemegyek baszogat. Amikor beszélni akar nekem, akkor bekapcsol valamilyen műsort a konyhában, hogy halljam, meg elkezd főzni. Hiába mondtam el ezerszer mi zavar, hiába küldöm el a francba, leszarja. Mindig azt mondja fél tőlem, mert nem érti miért, mikor leszek dühös. Amikor nem törődöm vele addig provokál, amíg szóba nem állok vele, játsza hülyét, úgy telefonál, hogy az egész házban hallani.

Kifelé egy aranyos ember és üzletasszony, aki mindenkivel képes órákig pofázni és mindenki jófejnek tartja. Minden beszélgetés, amit kezd valami nagyon mély témába kell torkolljon és soha nem ér a végére, mindig a másik félnek kell lezárni azt.

Volt olyan, hogy felhívtam a házból mobilon, mert valamit meg akartam kérdezni és így nem csörgött bele egy hívás.

Millió ilyen dolog amit rendszeresen elkövet évtizedek óta.

Hogy ne legyen elég a kínom, rendszeresen megpróbál meggyőzni róla, hogy ismerkedjek meg egy nővel, hogy legyen unokája. Én meg megmondom neki, hogy normális nő nem állna velem szóba ebben a borzalomban amiben élek, egy olyan őrült mint ő meg nem kell és ha képtelen visszafogni magát és nem hagyja, hogy felépítsek magamnak egy életet, akkor el is felejtheti a dolgot.

Persze erről a független életről szó sem lehet. Olyankor mindig eltekint és

látom az arcán, hogy: "Azt majd meglátjuk!". Feltett szándéka, hogy ha el is költözöm, ő a közelembe költözik. Ilyenkor látom magam előtt, ahogy beparkol a házam élé és jelenetet rendez, vagy ottalszik a beállóban. Haláláig akarja, hogy mellette legyek, utána meg leszarja mi lesz, ahogy az állatok is azért kellenek, hogy ne legyen egyedül és utalt is rá, hogy ha mondjuk autóbalesetünk lenne és magukra maradnának, magasról szarik rájuk.

Sokszor jut eszembe, hogy ők a túszai akikkel engem zsarol.

Annak ellenére, hogy mindig elpanaszolja, hogy ő milyen egyedül volt engem elég kegyetlenül elszigetelt.

A viselkedésem is megváltozott az évek alatt: zárkózott vagyok, nem lépek közel és tartom a távolságot. Nem értik az emberek miről dumálok néha, mert a nézőpontom el van tolódva. Mindent ebből a kis magán pokolból látok. Semmi olyat nem találok a világban amiért értelme volt megszületni. Persze vannak szép dolgok, élmények, élvezetek, de ha belegondolok annyit nem ér az egész.

Addig jutottam, hogy végül is öngyilkos még nem akarok lenni. Még bírom egy kicsit, majd végtelen ideig pihenhetek úgyis. Persze még félek is megtenni, de már nem annyra mint régen.

Azt mondják a gyerek értelmet ad az életünknek, de mit tudok én adni neki?

2023. szept. 16. 15:59
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen rád telepedett.. vegyél egy kutyát vagy macskát neki, talán az leköti..

Te meg ne foglalkozz vele, éld a saját életed tőle függetlenül.

2023. szept. 16. 18:22
 12/22 A kérdező kommentje:

11. XD jajj csak még egy állatot ne! Így is már sokkal könyebb, hogy 10 alatt vannak a kutyák és 60 alatt a macskák. 200-as létszám volt a legvadabb időkben. Semmivel sem tudtam rávenni, hogy álljon le. Csak vették a ketreceket, meg heggesztette az idóta az ólakat. Aztán sikerült rábeszélni őket, hogy tegyék már külön helyiségbe a fiúkat meg a lányokat, mert az nem jó, hogy kinyitja a ketrecet a kandúr meg kiugrik, amíg elfordul és felcsinálja akit talál. Most nyáron bontottam, vágtam szét egy csomót.

Soha ne csináljatok állatszaporítást ha nem tudjátok megölni őket, mert a nyakatokon maradnak és egy macska 20 évig simán elél! Lofasz profit sincs rajta. A beteges macskák érik meg mert azok 2-3 év után meghalnak és akkor nem marad a nyakadon a vevő meg újra jön, dehát ez már egy másik téma.

2023. szept. 16. 18:48
 13/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm Srácok!

Azt hiszem a felelősségtől félek, hogy a gyerekem is ugyanúgy haragudni fog rám mint ahogyan én a szüleimre. Ha pedig úgy döntök, hogy nem vállalok családot, akkor küzdenem sem érdemes.

Fogalmam sincs miért lett ilyen erős felelősség érzetem, ilyen családi körülmények között. Anyám azt mondja, én így lázadok. Lázadó időszakom nem is volt. Én inkább úgy érzem, hogy amikor senki sem felnőtt körülötted, akkor nem tudsz gyerek lenni.

Addig biztos nem kezdek semmibe, amíg legalább ki nem tudom zárni a saját házamból.

2023. szept. 16. 18:48
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Egy olyan világban élünk, ahol lázadóként tekintenek a gondolkodókra. ☹️
2023. szept. 16. 19:01
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
uristen , az ilyenekbol lesz szociopatha aki emebereket öl - marmint belöled akivel igy bannt az anyja :(
2023. szept. 16. 19:14
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Ott rontod el hogy, probálsz meg érteni egy beteg embert anyád viselkedésében semmi normális nincs.A te eseted meg nem egyedi számos ilyen van hogy, nők azért szülnek mert unatkoznak a gyerekel meg lehet szorakozni.Anyád magát se tudná eltartani erre még gyereket is szül hogy, szenvedjen az is ha neki meg jobb lenne mert nem hoz rossz döntéseket mint ö lehuza.
2023. szept. 16. 19:34
 17/22 A kérdező kommentje:

15. Hát igen, volna rá okom, hogy olyan legyek.

16. Ez is igaz. Az teszi nehézzé, hogy nemcsak kegyetlen, hanem áldozatnak is beállítja magát. Amikor engem manipulál abban nagyon profi, idegeneknek meg kinyalja a seggét.

Ez most kicsit elkalandozás, de volt olyan, hogy egy idegesítő idősebb nő bepofátlankodott elém a postán és úgy kedvem lett volna belérúgni. Aztán elgondolkoztam rajta, hogy végülis, lehet hogy ő tök normális lehet, mert inkább vadidegeneket húz fel, de otthon az unokáját biztos szereti nem szívja a vérét úgy mint az én szüleim nekem. Úgyhogy megbocsáltottam neki.

2023. szept. 16. 20:04
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
De ne engedd magad manipulálni.
2023. szept. 16. 21:00
 19/22 anonim ***** válasza:
90%
12. Hívj fel valami allatvedo szervezetet akik megnézik, esetleg elviszik ezeket az állatokat. Nem kell anyádnak tudnia hogy te voltál aki bejelentette.
2023. szept. 16. 21:27
 20/22 anonim ***** válasza:
88%

Keress szaksegítséget, mert ha bárkit felrúgnál az utcán a semmiért, az komoly priszchés problémát jelez.

A hozzád hasonló agresszív idióták vernek meg bárkit ok nélkül. Felnőtt ember vagy, költözz el, hagyd anyádat a francba és menj el szakemberhez, mert súlyos mentális problémákkal küzdesz.

2023. szept. 17. 08:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!