Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy értessem meg anyámmal,...

Hogy értessem meg anyámmal, hogy nem kell a cuccokra ráírni a nevemet? Pláne nem olyan becenévvel, amit általános óta nem használok!

Figyelt kérdés

Kolis vagyok, egyetemen. Mivel ritkán járok haza(első hétvégén a költözés után, aztán a félév során 1-2 alkalommal), segít a beköltözésben, ezért látja, hogy mi az, amit még kellhet, hogy majd bevigyem következő héten. Így alakul ki az, hogy minimum az ilyen holmikra megakadályozhatatlanul ráírja a nevemet, mintha általános iskola alsó tagozatban lennék. De így, hogy vezetéknevem kezdőbetűje + a keresztnevem BECÉZVE, amit vagy 7 éve utálok, mint a xart, és 7 éve pofázom neki, hogy nem szeretem a becézett alakot.

Totál felesleges mondjuk egy hosszabbítóra ráírni filccel. Vagy egy műanyag edényre. A franc se fogja ellopni, ha meg mégis, akkor az alkoholos filcet is másodpercek alatt le lehet törölni egy körömlakklemosóval, semmitől nem véd meg. Tapasztalatból tudom, mert mindig ez az első dolgom, amint beérek, törlöm is lefelé, amire rá lett írva a nevem. Aztán, amikor hazaviszem, csodálkozik, hogy "lekopott", ha meg megmondom, hogy nem lekopott, hanem én magam töröltem le, akkor kiakad, hogy de el fogják így lopni... Jelzem, semmit nem loptak még el tőlem, csak általános alsóban a ceruzákat, amiken rajta volt a nevem, tehát azért ez nem egy nagy lopásgátló... :D Ha valami fontos, azt be kell zárni a szekrénybe, nem otthagyni a közös helyiségben, nem a nevet ráfirkálni, hogy az majd megvéd...

Gimi eleje óta ezt csinálja, már akkor kolis voltam, azóta 7 év telt el, 7 éve nem fogja fel, hogy NE ÍRJA RÁ A NEVEMET, illetve azt, hogy ÉN NEM SZERETEM AZT A BECENEVET, amit ráír, meg használ rám.

2023. szept. 16. 13:36
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%
20 Ja marha jó mikor elköveted a hibát hogy kiállsz magadért aztán az egész családnak megy a sztori 30 évig hogy hogy felemelted a hangod meg hogy beszéltél.
2023. szept. 17. 11:17
 22/24 A kérdező kommentje:
#20 Semmi nem akadályoz abban, hogy kiverjem a balhét. Megtörtént már. Nem is egyszer. Pár napig duzzog, mártírkodik, majd amikor újra aktuális, mintha mi sem történt volna, kezdődik elölről.
2023. szept. 17. 12:02
 23/24 anonim ***** válasza:
35%
Mondd neki, hogy ne az írja rá, hogy K. Andi, mert van egy ugyanilyen becenevû a szinten. Hanem írja inkább, hogy Kovács A. Így talán legalább a becenévtôl megszabadulsz.
2023. szept. 17. 13:19
 24/24 anonim ***** válasza:
100%

11-2 vagyok. Ahogy írtam, nem fog megváltozni. Nem felnőttet akar(t) nevelni, hanem gyereket pátyolgatni.

Elviseled amíg kell, aztán kiszállsz, de menni fog utánad, hívogatni, irkálni fog folyamatosan. Olvasd el újra amit korábban írtam.

2023. szept. 17. 15:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!