Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy értessem meg anyámmal,...

Hogy értessem meg anyámmal, hogy nem kell a cuccokra ráírni a nevemet? Pláne nem olyan becenévvel, amit általános óta nem használok!

Figyelt kérdés

Kolis vagyok, egyetemen. Mivel ritkán járok haza(első hétvégén a költözés után, aztán a félév során 1-2 alkalommal), segít a beköltözésben, ezért látja, hogy mi az, amit még kellhet, hogy majd bevigyem következő héten. Így alakul ki az, hogy minimum az ilyen holmikra megakadályozhatatlanul ráírja a nevemet, mintha általános iskola alsó tagozatban lennék. De így, hogy vezetéknevem kezdőbetűje + a keresztnevem BECÉZVE, amit vagy 7 éve utálok, mint a xart, és 7 éve pofázom neki, hogy nem szeretem a becézett alakot.

Totál felesleges mondjuk egy hosszabbítóra ráírni filccel. Vagy egy műanyag edényre. A franc se fogja ellopni, ha meg mégis, akkor az alkoholos filcet is másodpercek alatt le lehet törölni egy körömlakklemosóval, semmitől nem véd meg. Tapasztalatból tudom, mert mindig ez az első dolgom, amint beérek, törlöm is lefelé, amire rá lett írva a nevem. Aztán, amikor hazaviszem, csodálkozik, hogy "lekopott", ha meg megmondom, hogy nem lekopott, hanem én magam töröltem le, akkor kiakad, hogy de el fogják így lopni... Jelzem, semmit nem loptak még el tőlem, csak általános alsóban a ceruzákat, amiken rajta volt a nevem, tehát azért ez nem egy nagy lopásgátló... :D Ha valami fontos, azt be kell zárni a szekrénybe, nem otthagyni a közös helyiségben, nem a nevet ráfirkálni, hogy az majd megvéd...

Gimi eleje óta ezt csinálja, már akkor kolis voltam, azóta 7 év telt el, 7 éve nem fogja fel, hogy NE ÍRJA RÁ A NEVEMET, illetve azt, hogy ÉN NEM SZERETEM AZT A BECENEVET, amit ráír, meg használ rám.

2023. szept. 16. 13:36
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
92%

Hujjuj, itt nagy a baj a mamával. Ahogy egy korábbi válaszoló írta, nem tud elengedni, nem tudja elfogadni, hogy már nem a kicsi pátyolgatni való fiacskája vagy. A dolog rosszabbik része, hogy érzelmileg zsarol, de ez nála nem tudatos cselekedet (szégyellsz engem és tsai).

Minden jószándékból írom, de anyukád NEM fog megváltozni, ez nála egy hibás (sérült) személyiségminta, amit magával hozott gyaníthatóan még kiskorából. Lehet veszekedni meg vitatkozni, nem lesz változás, egyszerűen kontroll alatt akar tartani. Egyetlen megoldás, hogy erős leszel addig, amíg nem tudsz elköltözni otthonról, utána pedig minimalizálod (vagy megszakítod, majd eldöntöd) vele a kapcsolatot.

Ha pedig kapcsolatod lesz, akkor vigyázz majd nagyon, mert sajnos belőle lesz az az anyós, aki mindenbe bele fog szólni és rá fog szállni párodra, aki "elvette tőle a kicsi fiát (vagy lányát)". Ha lesz lehetőség rá, ne a közelben akarjatok majd lakni.

2023. szept. 16. 15:16
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok. Azt kihagytam, hogy apáddal mi van, ő hogy áll ehhez (anyukádhoz) hozzá? Vagy netán elváltak a szüleid? Nem lennék meglepve.
2023. szept. 16. 15:18
 13/24 anonim ***** válasza:
93%

"Tapasztalatból tudom, mert mindig ez az első dolgom, amint beérek, törlöm is lefelé, amire rá lett írva a nevem."

Ha a szép szó, kérés nem éri el a célját, még úgy sem, hogy megindoklod értelmes érvekkel, és már nem először kéred, és nem is másodszor, akkor én a helyedben azt tenném, hogy nem a koleszban törölném le a feliratozást, hanem még otthon, indulás előtt, a szeme láttára, és mondanám, hogy "Anya, annyira szeretném, ha legközelebb nem fáradoznál ezzel teljesen hiába."

2023. szept. 16. 16:04
 14/24 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem sehogyan nem fogja megérteni. Nekem ugyan nem írta a nevem sehová, de a nevem egy duplán becézett alakján szólított, hiába kértem, hogy ne (az a becenév aranyos is volt, amíg óvodás voltam, de felnőttként már elég gáz). Szóltam neki egyszer, kétszer, sokszor, szépen, kevésbé szépen, aztán nagyon csúnyán is, de nem állt le. Én évek alatt jöttem csak rá, hogy szándékosan csinálja, - amikor öcsém új barátnője "Tündike"-nek szólított, én meg pislogtam, hogy miért gügyög velem ez a csaj - ő pedig mondta, hogy anyám azt mondta neki, hogy így kell szólítani engem.

Hogy miért volt ez jó anyámnak, azt már igazából nem is akarom tudni.

2023. szept. 16. 16:20
 15/24 anonim ***** válasza:
2023. szept. 16. 16:40
 16/24 anonim ***** válasza:
80%
Vegyél alkoholt es rongyot, törölgesd le mas megoldas nincs
2023. szept. 16. 17:34
 17/24 anonim ***** válasza:
82%
Ne magán a tárgyon akadj ki,mert számára ennek nincs jelentősége. Ő már elkönyvelte magában,hogy te nem tudsz nélküle élni. Próbálj meg a lelkére hatni. Durván,hogy felfigyeljen rád! Amíg csak azt látja,hogy hisztizel,legalábbis neki annak tűnik,addig csak legyint,és csinálja tovább.
2023. szept. 16. 18:01
 18/24 anonim ***** válasza:
17%
Letörlöd, ennyi.
2023. szept. 16. 21:02
 19/24 anonim ***** válasza:
42%
Ne mondd meg neki hogy le szoktad törölni, mert képes és belevési vagy beleégeti.
2023. szept. 16. 21:22
 20/24 anonim ***** válasza:
88%

Mi akadályoz meg benne, hogy kiverd a balhét?

Az én mostohaanyám is kontrollmániás, vagy 10x kértem szépen, hogy szálljon le a cuccaimról, aztán elküldtem a halál f...ra nem szép stílusban.

Megsértődött, meg minden (még Ő sértődött meg, ez mondjuk vicces), de azóta kiszállt a szobámból és a szekrényeimből.

2023. szept. 17. 11:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!