Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan érint titeket az, hogy...

Hogyan érint titeket az, hogy a szüleitek nagy tempóval öregszenek? Olyanok válaszát várom, akiknek a szülei 65 felett vannak.

Figyelt kérdés
Engem nagyon rosszul érint, hogy segítséget kérnek, a legjobb szándékkal segítek, utána meg nekik áll feljebb, kritizálnak, mert ők nem értenek ahhoz pl. hogy hogy kell valamit megnyitni, amit e-mailben kértek tőlem, vagy egy dolgot 40-szer elismételnek.

2023. szept. 13. 11:08
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
65%

Jajj ez bizony korai demencia lesz. Kívánom, hogy ne legyen igazam.

Sajnos nagymamám is egyre furcsább lett a hatvanas éveiben. Aztán rohamosan leépült.

Nézesd át a háziorvossal a gyógyszereit, esetleg vizsgáltasd meg depresszióra. Az legalább jól kezelhető.

Meg létezik memória ambulancia is. Alzheimerre , ilyenekre is megvizsgálhatnák.

A legjobbakat kívánom.

2023. szept. 13. 18:52
 22/30 anonim ***** válasza:
93%
Demencia igen, elég gyakori sajna.
2023. szept. 13. 20:16
 23/30 anonim ***** válasza:
44%

"őket hogy már nem huszonévesek, mert ha nagyon elkezdenek a saját fejük után menni, akkor már állhatsz is át őrszolgálatba."

Felnőtt emberek. Mit szólnál, ha ők is beledumálnának az életedbe?

2023. szept. 13. 20:37
 24/30 anonim ***** válasza:
44%

Én úgy látom, hogy itt legjobban a kérdező öregszik.

Ráadásul napról-napra.

2023. szept. 13. 21:10
 25/30 anonim válasza:
63%
" Hogyan érint titeket az, hogy a szüleitek nagy tempóval öregszenek " - Hát ha sikerül megélned azt a kort amiben most a szüleid vannak - talán megérted a feltett kérdésedre ideillő választ is! - Gondolom az 1950 - 60 -as években a SZÜLEIDNEK nem raktak a fenekük alá a NAGYSZÜLEID a mostani kornak megfelelő elektronikai cuccokat mint Neked . Az Ő korukban lenin bácsi meg kádár bácsi irányította az iskolát és a tanúlási lehetőségek alapját képező tudás vágyat!- Kipróbálhatnád a petróleum lámpást és a gyertyát ,az ásót a lapátot és esetleg a kubikos talicskát amivel a segged alá próbálták a háború után hozni ezt az "HAZÁT" amiben most annyira Sínylődöl. Úgyhogy örülnöd kéne hogy segítheted ŐKET hogy taníttattak , hogy megokosodj a mai tudományból és nem fikázni ! ! !
2023. szept. 14. 01:22
 26/30 A kérdező kommentje:
Én nem szeretném megélni ezt a kort. Becsöngetett hozzájuk egy árus tegnap és eladott nekik 6 kést 80 ezer Ft-ért. Gondolom, van , akinek ez még belefér, én viszont tudom, hogy ez anyukám nyugdíjának több, mint a fele és messze még a hónap vége.
2023. szept. 14. 08:10
 27/30 anonim ***** válasza:
68%
# 20. Szerintem nem az a rossz az öregségben, amiket leírtál. Hanem az a félelem, hogy az, akivel leéltél egy életet a legnagyobb szerelemben, aki mindennél kedvesebb a számodra, az szintúgy öregszik, és rádöbbensz, hogy bármikor elveszítheted. Na ez a rossz az öregségben. Nekem minden más smafu!
2023. szept. 14. 18:23
 28/30 A kérdező kommentje:

A szüleim hisznek Istenben és a feltámadásban, az örök életben, és én is hiszek. Hisszük, hogy a földi élettel nincs vége mindennek, azért így másabb, mint ahogyan leírod, viszont az ugyanúgy rossz hívőnek és hitetlennek egyaránt, hogy látja a társát megöregedni.

2023. szept. 15. 08:22
 29/30 anonim ***** válasza:
51%
Nem érint, nem vagyok kapcsolatban velük szerencsére.
2023. szept. 15. 15:49
 30/30 anonim ***** válasza:
74%
# 27. Jól mondod, ez a hívőnek is rossz. Rossz látni, hogy az egykor szép és erős szerelmed sorvad, gyengül, betegszik. Sokkal rosszabb, mint a saját öregedésünk. Persze, hívőként megvan a reménységünk, hogy a halál nem végleges, és majd találkozunk. De akit szeret az ember, attól egy napra is rossz különválni.
2023. szept. 15. 16:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!