Lányom 26 éves, hosszadalmasan állástalan, volt napi m.helye kb. 4 hónapra.. ami tartott legtovább viszont ezt imádta. Mit gondoltok?
Van esély, hogy közmunkára be fogják hamarosan hívni. Kérdezem kedves szülőktől, hogy engedné a lányát afféle munkára bízni, amiben városban szemétszedés meg ilyenek?
Lányomnak van érettségije, szakközépet végzett egy szakmával rendelkezik, angol perfekt. Errefelé Békés megyében nincs szinte semmi állás. Ez elképzelhető?
Házastársammal minimálbérért dolgozunk. Kétségbe vagyunk esve..
Egyetértek azokkal, akik azt írták, hogy a fő baj, hogy az anya nem képes felnőttként kezelni a 26 éves lányát. Nyolc éve nagykorú. Ez nem normális. Mi az, hogy a te engedélyedtől függ, hogy hol dolgozhat? Hamarosan 30 éves lesz, másoknak van, hogy több gyerekük van már ennyi idősen.
Felfigyeltem arra, hogy manapság egyre több ilyen rátelepedő, a felnőtt gyerekét kiskorúként kezelő szülő van. Régen is voltak ilyenek, de ez ma már korjelenség.
32!
Tombol a szezon, igazad van! 🤣
Talán el kéne engednetek a kezét, biztos van oka hogy nem dolgozik, nincs önbizalma, nem tesz jót egy 26 éves felnőttnek hogy szülővel él. Perfekt angollal és szakács végzettséggel én már menekülnék is külföldre, rengeteg helyre keresnek szakácsot, és jól keresnek teljes ellátással. Jót tenne neki ha kiszakadna és megmérettetné magát.
Nagyon lehangoló ilyen szülőket látni, akik képesek a képzett gyereküket akár közmunkára fogni. Ha már együtt éltek nektek kéne életet lehelni belé, helyedben meg sem említeném ezt a közmunka dolgot. Ha nincs ott semmi állás akkor minek akarjátok háznál tartani? Küldeni kell ki a világba, még most fiatal.
Valószínűleg pont azért bizonytalan a lány, mert az egész neveltetése arra irányult, hogy ne legyen önálló. Kiskorától fogva azt éreztették vele a szülei, hogy egyedül mindent elront, a szülő kell mindenhez. Van olyan, ahol a leckét nem írhatja meg önállóan a nagyobb gyerek se, mert a szülő szerint csak elrontaná egyedül. A világ veszélyeit is eltúlozzák neki. Aztán nem csoda, hogy a fiatal felnőtt is szorongó lesz, maga se mer egyedül intézni semmit. Sőt, sok ilyen családban, ha a fiatal tesz valamit szülői engedély nélkül, ordítanak vele, megverik (!), kitagadással, elűzéssel fenyegetik. Olyan szintű lelki, sőt fizikai terror van családokban, hogy sokan nem is hinnék. Legtöbbször ezek a családok kifelé eljátsszák az idilli, szerető családot. Sőt, az ilyen fiatalok sokszor azért nem tudnak kilépni ebből könnyen, mert tévesen azt hiszik, a szüleik szeretik őket, mert felváltva kényeztetik és bántalmazzák őket, valamint azt mondják, hogy szeretik őket.
Ebben az esetben a fiatal nőnek először valószínűleg pszichoterápiára lenne szüksége, mert így valóban nem tudna a saját lábán megállni, mert nem bízik a saját képességeiben. Ami a nevelése után nem is csoda. Ezért nem szabad szidni az ilyen fiatalokat, mert ahhoz, hogy otthagyja valaki a szüleit, egészséges önbizalom kell. Önbizalom nélkül amúgy fel se nagyon veszik sehova, vagy gyorsan kirúgják, a munkáltatók se szeretik ezt a típust. Pontosan ezért alakul ki sokaknál ördögi kör, mert a szülők valóban életképtelenné teszik a nevelésükkel, aztán nem tudnak emiatt elköltözni.
21 éves korom óta nem élek otthon, 27 voltam, mikor külföldre költöztem. Bocs... A lányod hlye, hogy nem lépett még le egy ilyen családtól?
Meg is vesznék, ha anyám kiejtené a "nem engedlek" szót a száján :D - bár én rég nem élek már otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!