Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lányom 26 éves, hosszadalmasan...

Lányom 26 éves, hosszadalmasan állástalan, volt napi m.helye kb. 4 hónapra.. ami tartott legtovább viszont ezt imádta. Mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Van esély, hogy közmunkára be fogják hamarosan hívni. Kérdezem kedves szülőktől, hogy engedné a lányát afféle munkára bízni, amiben városban szemétszedés meg ilyenek?

Lányomnak van érettségije, szakközépet végzett egy szakmával rendelkezik, angol perfekt. Errefelé Békés megyében nincs szinte semmi állás. Ez elképzelhető?

Házastársammal minimálbérért dolgozunk. Kétségbe vagyunk esve..

2023. szept. 10. 23:16
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
89%

"közel ősz-télre nem akartuk elengedni"

Hogy micsoda?

26 eves felnott no.

A ti hibatok hogy ilyen szerencsetlen lett belole...

2023. szept. 11. 07:16
 22/52 anonim ***** válasza:
82%
Én 26 évesen olyan irodai munkával keresek majdnem nettó félmilliót, amihez nincs is releváns diplomám, csak nyelvtudásom. Találja fel magát ő is, mi a francot csinál, lébecol egész nap? 2 perc alatt lehetne itt munkát találni, recepciós pl. oda jól jön az angol. Én múltkor eldöntöttem, hogy külföldre akarok költözni, és legalább olyan jó munkát találni, mint amit itthon csinálok. Jelentkeztem vagy 50 ilyen állásra, mindhez elvárás volt a releváns diploma (ami nekem ugye nincs), mégis 2 hét alatt már fel is vettek az egyikre, nemsokára költözök dupla annyi fizuért, mint itthon. Nem ülni kell a babérokon bakker, mert abból nem lesz semmi.
2023. szept. 11. 07:20
 23/52 A kérdező kommentje:

A 21-es hozzászólótól csak annyit kérdeznék:

Ön már szülő? Nevelt gyermeket?

2023. szept. 11. 07:29
 24/52 anonim ***** válasza:
86%
Borzasztó ez kérdező, borzasztó. Fogalmad sincs, mennyi kárt okoztál.
2023. szept. 11. 07:41
 25/52 anonim ***** válasza:
94%
Kérdező (#23): a #21-nek teljesen igaza van. Ha a gyerek életképtelen, azt nektek köszönheti. És hogy válaszoljak: igen, neveltem. Hármat is. Egyik sem ilyen életképtelen, mind talált munkát (a legkisebb is diákmunkákat, mert ő még most kezdi az egyetemet), a legidősebb 30 évesen nősült, de 26 évesen is volt kapcsolata, nem is nagyon lakott otthon, és talált magának munkát. A középső (lány) meg most 23 évesen lediplomázott, majd egy másik városba költözött a barátjával. Eszünkbe se jutott volna, hogy "nem akarjuk engedni". Marhára nincs beleszólásunk egy felnőtt ember életébe. Sajnos ti csesztétek el nagyon, korlátozó, kontrollmániás szülők vagytok. Engedd el a gyerek kezét, bíztasd, hogy menjen, költözzön, ha helyben nincs munka, akkor költözzön egy közeli nagyobb városba, ahol van.
2023. szept. 11. 07:51
 26/52 anonim ***** válasza:
96%
Én szülőként mondom, hogy tulságosan burokban neveltétek, és még most is nevelnétek. Ezért életképtelen lett belőle, és ha sürgősen nem állítatok magatokon, akkor örökre a nyakatokon marad.
2023. szept. 11. 07:53
 27/52 anonim ***** válasza:
25%
Mondjuk ez nem csak a szülő hibája, a gyerek is önállósodhatna magától. Nekem is nagyon kontrollmániás anyám van, de 18 éves koromtól nem hagytam, hogy “parancsolgasson”, max. tanácsot adhatott.
2023. szept. 11. 08:00
 28/52 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nyugodtan engedd el. Szobabérléssel kezdhetné pesten, és hidd el,pár nap alatt talál munkát szakácsként. Menjen be pár helyre a lakhelye körül, keresse a főnököt és legyen kicsit rámenős.
2023. szept. 11. 08:17
 29/52 anonim ***** válasza:
96%
Én már neveltem , de az én gyerekemnek nekem sose kellett segíteni meg "elengedni" főleg nem helyette dönteni, mert feltalálta magát és megalapozta a jövöjét pedig Borsod megyéről beszélek. Le kell bizony válnia és ezt hagynia kell a szülőnek. Ha viszont nem tud és nem is akar akkor bizony a 21-nek igaza van...
2023. szept. 11. 08:30
 30/52 anonim ***** válasza:
21%
Volt olyan időszak amikor elhittem volna ezt a történetet, most se feltétlen hazugság de némely adat gyanús. Ilyen skill-ekkel nem boldogulni.?!Mikor én szívtam munkanélküliség volt, most munkaerőhiány
2023. szept. 11. 11:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!