Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek jogos ahogy apám...

Szerintetek jogos ahogy apám viselkedik és amiket mondd?

Figyelt kérdés
Szóval nekem Borderline személyiségzavarom van. Valószínű mindig volt, de csak most januárba diagnosztizálták. 18 vagyok. Azelőtt is voltak öncsonkító vagy önpusztító hajlamaim. Jártam terápiára is,félévig, de mivel szinte semmit se segített, ezért abbahagytam. Vannak ilyen kényszeres öncsonkító szokásaim, pl belemarok a körmömmel a húsomba, vagy nagyon erősen csípkedem a bőröm. Vagy harapdálom a bőrömet. Valahogy kialakult nalam, ha nem csinálhatom, akkor nagyon ideges leszek. Amikor csinálom akkor megnyugszok és kicsit jó érzéssel tölt el. Emiatt tiszta sebhely a kezem és a karom. Amikor apám meglátja akkor mindig beszólogat, hogy te undorító nyomorult semmirevaló, meg hogy ezt nem fogjuk hagyni neked azt ne képzeljed. Aztán elmondja anyanak vagy a tesóimnak is, és hallom ahogy mondja hogy láttátok már milyen undorítóan néz ki? Szerintetek jogos a viselkedése? Mert én úgy érzem baromira nem tehetek arról hogy ilyen személyiségzavarom van. És ha tehetném nem csinálnám ezeket de elvileg nem gyógyítható a Borderline.

2023. szept. 10. 12:29
 1/5 anonim ***** válasza:
52%

Leginkább a "kedves" családod tehet arról, hogy Borderline lettél, nem magától alakul ki a betegség, hanem a környezeti hatástól. Amit apád mond az nem helyes, nem vagy undorító, csak sajnos rossz mechanizmussal tudod megnyugtatni a heves érzéseidet. Szerintem folytasd a terápiát, magad miatt.

Tudom, hogy ezt nehéz lerázni, ha valaki így beszél veled, de nincs igaza egyszerűen, apád csak szimplán rosszindulatú, mert elégedetlen valamivel, ami saját magából ered és rajtad vezeti le.

2023. szept. 10. 13:09
 2/5 anonim ***** válasza:
70%

A saját édesapád ne mondja neked hogy undorító.

A terápia és pszichológus jó ötlet lehet.

De nem ok tehetnek a zavarodról.

2023. szept. 10. 13:37
 3/5 A kérdező kommentje:
Igen szerintem keresek egy jó pszichológust, illetve arra gondoltam, hogy ha valamivel lekötném a számat, és a kezeimet, pl ennék rágcsákat, mogyoró, mandula dió, iylen apróságok, akkor addig se csinálnám és hátha leszokok.
2023. szept. 10. 15:31
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Valami nem okés nála, mert ez nem normális viselkedés.
2023. szept. 10. 16:52
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mindenképp menj el olyan helyre dolgozni, ahol van szállás, vagy tanulj, és költözz kollégiumba. A lényeg, hogy hagyd ott a szüleid, mert tönkre fognak tenni hosszútávon. Szerintem jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy beteg legyél. Anyukáddal nem tudom milyen a kapcsolatod, vagy esetleg van e olyan rokonod, aki tud neked segíteni. Ha tudsz, menj el ingyenes pszichológushoz, iskolapszichológus, vagy háziorvosnak szólni. Mindenképp kell kezelés gyógyszeres, és terápia jellegű is. Meg tudsz gyógyulni, vagy szinten tartani a betegséged, ez még nem a világ vége, és nagyon fiatal vagy. Viszont erősnek kell lenned, sosem szabad feladnod, és a legfontosabb, hogy a bántalmazó környezetből kikerülj :) Írj nyugodtan privátot, ha tudok, szívesen meghallgatlak, vagy segítek.
2023. szept. 10. 21:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!