Egy szülőnek mennyire lehet nehéz beletörődnie, hogy az egy szem gyereke a saját neméhez vonzódik?
Lehet örökbe fogadni, vannak béranyaprogramok stb.
Mi komplikált ezen? Manapság annyi a meddő-majdnem meddő ember, hogy a heteróknak is nehéz gyermeket vállalni.
Amúgy teljesen mindegy, mit akar a szülő. A gyerek majd eldönti, ő akar-e gyereket.
Ma már nem kell ehhez meleg gyerek.
Az enyémnek nyolc éve van párja, a középiskola elvégzése óta. Mindketten dolgoznak. Maradtak volna bármelyik szülői házban, hogy gyűjteni tudjanak, de vasiak vagyunk, ők meg a munka miatt (egyikük konduktor, a másik hallássérülteket tanít) Bp-n élnek. A nem túl magas bérükből fizetik az albit, mostanában esély nincs sajátrra, addig nem vállalnak gyereket.
Egyre több barátnőm, ismerősöm unokázik, látom, mennyire különleges kapcsolatuk van a kicsikkel és igen, szánalom vagy sem, irigy vagyok és fáj, mert kb sejtem, hogy nekem ez kimarad az életemből.
De a gyereknek nyilván nem mondom, persze, ha szóba kerül, akkor nem titkolom el, hogy örülnék neki, de az sose hangzott el a számból, hogy mikor szülsz, szülj már, stb.
Egyre több fiatal marad gyermek nélkül ellenkező nemű társsal is, kérdező.
13#
,,Egyre több barátnőm, ismerősöm unokázik, látom”
Pontosan erre az érzelemre gondoltam amit leírt.
Köszönöm!!!
Az irigység csúnya dolog! Meg persze, most minden szép és jó.
De ha majd a gyerekkel valami gond lesz, azt is irigyeljék.
A rózsaszín köd, eddig terjed a gondolkodás.
Fel se fogom ki az, aki közel a nyugdíjhoz, megfáradtan arra vágyik, hogy újra babázzon, gyerekre vigyázzon.
Főleg, ha valami viselkedészavar is lesz a gyereknél, ma sok a hiperaktív, figyelemzavaros gyerek.
Inkább örülne, hogy ebből kimarad.
Más nagyszülőt meg bsztatják, hogy miért nem unokázik.
Szerintem marhára nem ezzel kellene nyugdíjas korban foglalkozni.
Hanem megélni végre a szabadságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!