Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy szülőnek mennyire lehet...

Egy szülőnek mennyire lehet nehéz beletörődnie, hogy az egy szem gyereke a saját neméhez vonzódik?

Figyelt kérdés
2023. szept. 5. 22:54
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
85%

Lehet örökbe fogadni, vannak béranyaprogramok stb.

Mi komplikált ezen? Manapság annyi a meddő-majdnem meddő ember, hogy a heteróknak is nehéz gyermeket vállalni.

Amúgy teljesen mindegy, mit akar a szülő. A gyerek majd eldönti, ő akar-e gyereket.

2023. szept. 6. 04:40
 12/30 A kérdező kommentje:
Így van! Igazatok van. Köszönöm szepen!
2023. szept. 6. 06:51
 13/30 anonim ***** válasza:
95%

Ma már nem kell ehhez meleg gyerek.

Az enyémnek nyolc éve van párja, a középiskola elvégzése óta. Mindketten dolgoznak. Maradtak volna bármelyik szülői házban, hogy gyűjteni tudjanak, de vasiak vagyunk, ők meg a munka miatt (egyikük konduktor, a másik hallássérülteket tanít) Bp-n élnek. A nem túl magas bérükből fizetik az albit, mostanában esély nincs sajátrra, addig nem vállalnak gyereket.

Egyre több barátnőm, ismerősöm unokázik, látom, mennyire különleges kapcsolatuk van a kicsikkel és igen, szánalom vagy sem, irigy vagyok és fáj, mert kb sejtem, hogy nekem ez kimarad az életemből.

De a gyereknek nyilván nem mondom, persze, ha szóba kerül, akkor nem titkolom el, hogy örülnék neki, de az sose hangzott el a számból, hogy mikor szülsz, szülj már, stb.

Egyre több fiatal marad gyermek nélkül ellenkező nemű társsal is, kérdező.

2023. szept. 6. 07:08
 14/30 anonim ***** válasza:
15%
Elég nehéz és sz@r lehet.Az én unokahúgomnak is barátnője van.🤷
2023. szept. 6. 10:26
 15/30 Metionin ***** válasza:
100%
Ahogy apám szokta mondani, beletörődni a halálba kell. Az, hogy a gyerek nem lesz feltétlenül olyan, mint amilyennek a szülő eltervezi, egy alapvető dolog és jó lenne ha az emberek gondolnának erre, mielőtt eldöntik, hogy gyártanak egyet.
2023. szept. 6. 11:20
 16/30 anonim ***** válasza:
83%
Én leszbi lányként mondom, keresztény szüleim vannak, és elvárták hogy majd tőlem lesz sok unokájuk meg peregni fognak belőlem tizesével a gyerekek. Na most én utálom a gyerekeket. Én 11 éves koromba eldöntöttem hogy nekem nem lesz gyerekem. 18 vagyok. Azóta sem szeretnék gyereket. De ha heteró lettem volna, akkor sem akarnék gyereket. Egy szülő nem azért szül gyereket hogy aztán elvárásai legyenek felé, és csalódott legyen hogy nem lesz unokája. Szerintem annak kéne számítania hogy a gyermeke boldog a választott párjával. És még mindig lehet örökbefogadni ha valaki meleg párként gyereket akar. A gyereked nem azért van hogy neked unokákat szüljön.
2023. szept. 6. 14:12
 17/30 anonim ***** válasza:
92%
A gyerekvállalásnak és a szexuális irányultságnak semmi köze egymáshoz, csak szólok.
2023. szept. 6. 17:04
 18/30 A kérdező kommentje:

13#

,,Egyre több barátnőm, ismerősöm unokázik, látom”

Pontosan erre az érzelemre gondoltam amit leírt.

Köszönöm!!!

2023. szept. 6. 20:36
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

Az irigység csúnya dolog! Meg persze, most minden szép és jó.

De ha majd a gyerekkel valami gond lesz, azt is irigyeljék.

2023. szept. 7. 04:34
 20/30 anonim ***** válasza:
91%

A rózsaszín köd, eddig terjed a gondolkodás.

Fel se fogom ki az, aki közel a nyugdíjhoz, megfáradtan arra vágyik, hogy újra babázzon, gyerekre vigyázzon.

Főleg, ha valami viselkedészavar is lesz a gyereknél, ma sok a hiperaktív, figyelemzavaros gyerek.

Inkább örülne, hogy ebből kimarad.

Más nagyszülőt meg bsztatják, hogy miért nem unokázik.

Szerintem marhára nem ezzel kellene nyugdíjas korban foglalkozni.

Hanem megélni végre a szabadságot.

2023. szept. 7. 11:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!