Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen anya az olyan, hogy...

Milyen anya az olyan, hogy hiába voltál kitűnő kicsinált egy 4-esért is?

Figyelt kérdés

Sőt még az 5 alá miatt is. Valamint kitalálták azt is, hogy minden egyes dolgozatot haza kell vinni, akkor lehetett mondani, hogy a 92 is lehetne 100, milyen selejt vagyok, ki lehetett csinálni hetekre.. Végig kérdezte minden nevet, kinek hányas, kiderült, hogy "a világ legbutábbja vagy". Mindig mentem pontokért könyörögni. Kb. egy évben egyszer becsúszott egy hármas, akkor mindennek vége lett. Négyesért napomra bezárt a házba. Mindog fenyegetett, hogy "el ne mond senkinek a szégyent, megmondom nekik, hogy drogos vagy". Ez a drogozás a mániája, mikor közöm nem volt ilyenekhez.

Minden versenyen is elsőnek kellett lenni, ha második lettél, hetekre galyra vágott. Egyszer voltam énekből 4-es, mert nincsen hangom, nem engedett el évzáróra, mert "szégyent hoztam rájuk". Egész nyáron be voltam zárva, sehova nem mehettem.

Természetesen akármilyen betegen, lázasan be kellett menni, meg kikészíteni, mert "lemaradsz, meg fogsz bukni". 12 évig kitűnő voltam. A tanárokat, többiket meg nem érdekelte, inkább kiröhögtek.

Az igazi pokol meg egyetem aladt szabadult el, mert amire kényszerített, az nem ment és ugye ott akármit csinálsz, van hogy újra kell menni, vagy annak is örülsz, ha átmész. Átment idegroncsba és bármilyen eszközt bevet. Volt, hogy meg is vertek...

Anyám tanár. Mégegy ugyanilyen elmebeteget ismerek, az a gyerekorvos és a lányával csinálja ugyanezt. Orvos létére bezavarja betegen a gyerekét, mikor simán igazolhazna neki. Minden egyes nap a 8-9 tantárgyból korrepetálásra jár, hogy ötös legyen. Sőt a nő addig is elmegy, hogy másik gyerekekre rászálljon, hogy nehogy már jobb tanuló legyen, mint a lánya... Engem majmolt, ugyanabba a gimnáziumba küldte, hívogatott stb. Egyszer akartam a csajjal beszélni, mikor a suli wc-ben sírt, hogy hányik, nem engedi haza az orvos anyja, mert lemarad. Elküldött a francba, hogy ő orvos akar lenni, muszáj ötöst írnia..

Az ilyen szülőket úgy feljelenteném a francba. Bár akkor inkább rajtad áll bosszút, mint nálunk. Mikor megmondták neki, hogy elmúlt 18 tud dönteni maga, vagy elengedheted ám ide meg oda... Azóta a legbüdösebb k...rva, meg kikéri magának, hogy "mi az, hogy felnőtt, még otthon lakik, addig nem felnőtt". Brutális mértékig tud ez elfajulni. Tudom, amint 18 lettem, el kellett volna költözni, de nem volt opció, hogy ne menjem egyetemre, nem volt pénzem stb.

2023. szept. 3. 14:14
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

#6 Mindog mondták, hogy majd.megköszönöd, hát nem. Akkor is kitűnő lettem volna, meg jól tanultam bolna, ha nem műveli ezt. Sőt, ha hetekre kicsinált egy rossz jegyért, szerinted tudtál tanulni? Az ilyen pszichés beteg ideg roncsot csinál csak. Persze, tanuljon jól, de mennyire kell gonosznak lenni ehhez? Kicsinálom ha egy pontot hibázott, őrjöngök vele, bezárom? Sőt szerintem sokkal többre vittem volna, kiegyensúlyozattabb lettem volna, ha nincs vasszigor... Főleg, hogy kb. érrttségiig elég volt majdnem csak órán figyelni nekem. Magánélet, de akár egy baráti mozizás sem fért bele neki, mert addig sem tanulsz. Ha akár csak bekapcsoltál egy sorozatot, vagy másról merészeltél beszélni, akkor "foglalkozzál az iskoláddal, ehhez van eszed, ezért nem tanulsz". Volt, hogy a telefonomat, tabletemet is széttörte, mert "nem tanulsz".

Én sem kaptam soha egy dicséretet sem. Vissza sem vett soha, egyre durvább lett inkább, ami egyetem alatt bontakozott ki, akkor jött a horror. Ott én rendszeresen bújkáltam, nem mertem bemenni vizsgázni, mert hogy tudtam, hogy mi vár rám, ha esetleg nem sikerülne... Tudták, hogy nem megy, de nem engedtek át másik szakra vagy valami, inkább fenyegetjük, vagy megverjük. Én nagyon bánom az egyetemet, vagy azt hogy oda mentem, ahova küldtek (kizsarolták)... Én inkább szégyellem, hogy ilyen szörnyetegek neveltek, nem köszönök semmit.

2023. szept. 3. 16:56
 12/21 anonim ***** válasza:
71%

11

Megkérdezhetem, hogy hány éves vagy, és hány évesen költöztél el otthonról?

Nem tudom, hogy a munkád kapcsolódik-e ahhoz a végzettséghez, amit az egyetemen tanulták, olyan szakon, amit nem szívesen végeztél, hanem szintén szülői nyomásra, de amit most csinálsz, azt szereted, szívesen csinálod?

Most milyen a kapcsolatod a szüleiddel?

2023. szept. 3. 17:07
 13/21 anonim ***** válasza:
2%
Hetente írsz ki erről kérdést, kicsit máshogy megfogalmazva.
2023. szept. 3. 17:19
 14/21 A kérdező kommentje:
Rohadtul nem írok ki erről hetente semmit... De szerencsére sok értelmes választ kaptam, megnyugtatóbb, hogy másnak is voltak ilyen szülei.
2023. szept. 3. 17:39
 15/21 anonim ***** válasza:
94%
Kérdező, ezt hívják patológiás nárcisztikusnak és addig vagy neki jó, ameddig fel tud veled vágni, utána sajnos mész a szemétre.
2023. szept. 3. 17:43
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Általánosban az egyik osztálytársam anyja is ott tanított abban az iskolában. Egy random órán egyszer beviharzott és kirángatta a srácot a folyósóra. A hangok alapján jól elverte. Azért mert 4-est kapott. Sőt üvöltözött vele hogy bezzeg a Kovács Gizi meg tudott 5-öst írni. Hallottam történeket utána még, szörnyű. És hogy akkor ebből ott miért nem lett ügy? Rejtély.
2023. szept. 3. 20:27
 17/21 anonim ***** válasza:
83%
16-os: amennyit számított valaha is az ember élet, az leone meg, ha tanárnő anyuka bíróság elé lett volna citálva. Meg ebben a "családbarát" országban soha senki le se szarta, ha valami történt a gyerek ellen... És ez politikától független...
2023. szept. 3. 20:32
 18/21 anonim ***** válasza:
45%
Ne haragudj kérdező, de ilyen rettenetes írásképpel, központozási problémákkal el nem tudom képzelni, hogy egyetemista vagy… ezzel együtt természetesen nem OK ez a szülői viselkedés és ezt mindenki meg is erősítette… ahogyan a gyanú is erős többünkben, hogy ez a stílus és íráskép visszaköszön itt…
2023. szept. 3. 23:15
 19/21 A kérdező kommentje:
Új a telefon, nehezen írok rajta... Ne higgy, felőlem!
2023. szept. 4. 00:08
 20/21 anonim ***** válasza:
94%

Istenem szegény, nagyon sajnálatos hogy ilyen szüleid vannak. A szomszédom is ilyen anya állandóan ordítozik a gyerekeivel a gyenge jegyek miatt. Fel sem fogja a gyerekei képességét hogy belőlük sohasem lesz diplomás ember. De ez nem is baj, nem kell mindenkinek diplomát szereznie, lehet egy jó szakember is valamiben ami érdekli.

Vagy ha csak egy orvost ismerek a környéken akinek öngyilkos lett a gyereke a túlzott elvárás miatt.

Milyen szülő az ilyen? Buta mint a szar. Egy mocsok lelketlen.

Meg mi az hogy szégyen?

A 4 jegy szégyen? Vagy a 3 as? Nem mondom hogy nem fontos mert az ember örül az ötös jegynek és büszke a gyerekére. De a legfontosabb hogy a gyerekem boldog legyen.

Sajnos nem tudsz az ilyen szülővel mit tenni, egyik füleden be, a másikon ki. Szard le őket. Igenis értékes vagy 4 es, még 3as jeggyel is.

Annyit tudsz tenni, hogy a gyerekeidnek majd nem adod tovább ezt az ocsmány nevelést.

2023. szept. 4. 11:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!