Milyen anya az olyan, hogy hiába voltál kitűnő kicsinált egy 4-esért is?
Sőt még az 5 alá miatt is. Valamint kitalálták azt is, hogy minden egyes dolgozatot haza kell vinni, akkor lehetett mondani, hogy a 92 is lehetne 100, milyen selejt vagyok, ki lehetett csinálni hetekre.. Végig kérdezte minden nevet, kinek hányas, kiderült, hogy "a világ legbutábbja vagy". Mindig mentem pontokért könyörögni. Kb. egy évben egyszer becsúszott egy hármas, akkor mindennek vége lett. Négyesért napomra bezárt a házba. Mindog fenyegetett, hogy "el ne mond senkinek a szégyent, megmondom nekik, hogy drogos vagy". Ez a drogozás a mániája, mikor közöm nem volt ilyenekhez.
Minden versenyen is elsőnek kellett lenni, ha második lettél, hetekre galyra vágott. Egyszer voltam énekből 4-es, mert nincsen hangom, nem engedett el évzáróra, mert "szégyent hoztam rájuk". Egész nyáron be voltam zárva, sehova nem mehettem.
Természetesen akármilyen betegen, lázasan be kellett menni, meg kikészíteni, mert "lemaradsz, meg fogsz bukni". 12 évig kitűnő voltam. A tanárokat, többiket meg nem érdekelte, inkább kiröhögtek.
Az igazi pokol meg egyetem aladt szabadult el, mert amire kényszerített, az nem ment és ugye ott akármit csinálsz, van hogy újra kell menni, vagy annak is örülsz, ha átmész. Átment idegroncsba és bármilyen eszközt bevet. Volt, hogy meg is vertek...
Anyám tanár. Mégegy ugyanilyen elmebeteget ismerek, az a gyerekorvos és a lányával csinálja ugyanezt. Orvos létére bezavarja betegen a gyerekét, mikor simán igazolhazna neki. Minden egyes nap a 8-9 tantárgyból korrepetálásra jár, hogy ötös legyen. Sőt a nő addig is elmegy, hogy másik gyerekekre rászálljon, hogy nehogy már jobb tanuló legyen, mint a lánya... Engem majmolt, ugyanabba a gimnáziumba küldte, hívogatott stb. Egyszer akartam a csajjal beszélni, mikor a suli wc-ben sírt, hogy hányik, nem engedi haza az orvos anyja, mert lemarad. Elküldött a francba, hogy ő orvos akar lenni, muszáj ötöst írnia..
Az ilyen szülőket úgy feljelenteném a francba. Bár akkor inkább rajtad áll bosszút, mint nálunk. Mikor megmondták neki, hogy elmúlt 18 tud dönteni maga, vagy elengedheted ám ide meg oda... Azóta a legbüdösebb k...rva, meg kikéri magának, hogy "mi az, hogy felnőtt, még otthon lakik, addig nem felnőtt". Brutális mértékig tud ez elfajulni. Tudom, amint 18 lettem, el kellett volna költözni, de nem volt opció, hogy ne menjem egyetemre, nem volt pénzem stb.
Amikor kiírtam a hasonló történetemet gyakorira, azt mondták, hogy hazudok, lehetetlen, hogy egy szülő ilyen legyen. De bizony, sajnos létezik.
Mostanra eltelt pár év, mióta felnőttem, anyám megenyhült, idősödik, próbál közeledni, és csodálkozik azon, hogy nem szeretem mélyen, szívből.
Nagyon irigylem azokat, akik szerető családi légkörben nőhetnek fel.
Általánosban kitűnő voltam, aztán megjelent egy 4-es a bizonyítványomban. Na, amit kaptam érte, az csak rontott a helyzeten, középiskolában még buktam is.
Mégis többre vittem az életem 33 éve alatt, mint ő 63 év alatt...
Már megint te?
Évek óta itt sírsz. Qrva gyorsan keress fel egy pszichiátert.
#1 Látod, itt is megjekent!
Mi az, hogy már megint te?????
Átérzem. Általánosban ötösnél rosszabbért büntetést kaptam és ordítást, de volt, hogy azért is lecseszett, mert nem lett hibátlan egy szövegértés feladatom (10ből egy alkalommal vesztettem talán 2 pontot). A jó eredményért persze semmit se kaptam, egy dicséretet se, mondván "magadért tanulsz". Egyszer mikor kaptam egy kettest, nem mertem hazajönni, órákig bújkáltam az árokparton. Versenyekre muszáj volt járnom, de ott szerencsére nem lettem büntetve, ha nem lett kiemelkedő eredményem.
Ezek miatt gimi elején jött egy hatalmas kiégés, depresszió és pánikbetegség, ekkor állt le végre anyám. Mondjuk ekkor meg átesett a ló túloldalára és akkor ordított velem, ha túl sokat tanultam.
Szerintem nálunk az okozta, hogy anyám sose volt egy kiemelkedő diák, voltak is bajai bizonyos tárgyakkal. Nekem minden sokkal könnyebben ment, szóval velem akart elérni minden olyat, ami neki nem sikerült. Hála ennek lett egy maximalista, megfelelési kényszeres, sokszor kiégéssel küzdő gyereke. Utolsó gimis évben pl. egy szót nemigen tanultam. Érettségin csak a szóbeli tételeket magoltam be, de külön semmit se készültem. Egyetemre is művészetire mentem, mert nem akartam többé tankönyvek felett görnyedni.
Én szerencsésnek mondhatom magam, mert sosem bántottak (se fizikailag, se lelkileg) rossz jegy miatt. Kilencedikes koromban matekból el is kaszáltak, pótvizsgán szerencsére átmentem, bár készültem rá rengeteget. Érettségiig csapnivaló tanuló voltam, aztán elvégeztem a csecsemő és gyermekápoló szakmát (végig kitűnő tanuló voltam, és a vizsgám is ötös lett) akkor viszont éreztem, hogy anyukám nagyon büszke rám.
Férjem velem ellentétben viszont a nevelőapja által volt folyamatosan fenyegetve, bántalmazva a jegyei miatt. Egyszer egy matek egyes miatt úgy nyakon verte, hogy lefejelte az asztalt, és letört a foga. Elég sok trauma maradt benne ezáltal, így mindketten egyetértünk abban, hogy a fizikai,lelki, akármilyen bántalmazás nem fér bele a gyermeknevelésbe.. Se a jegyek miatt, sem más miatt.
Mostmár én is anyuka vagyok, igaz még csak egy 7 hónapos pöttöm fiam van, de eszem ágában sincs bántalmazni a jegyek miatt, persze nem fogom engedni, hogy telibe tojja, de ha becsúszik pár rossz jegy az sem a világvége, majd kijavítja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!