Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg én vagyok a bunkó ha...

Tényleg én vagyok a bunkó ha a folyamatos elhanyagolás miatt teljesen elhidegültem a szüleimtől?

Figyelt kérdés
Amióta az eszemet tudom apámnak nem volt rám ideje, a kezdetekben még talán úgy ahogy de mostanra már olyan mértékűre csökkent ez, hogy pár havonta áll velem szóba. Még a páromról se tud semmit, meg úgy általánosságban rólam/ az életemről... Anyámmal régen még jó volt a kapcsolatom, viszont kamaszkoromra vele is elkezdett romlani, egyre többet ignorált merthogy dolgozik, nem ér rá, most ezt csinálja, most azt. Először nagyon fájt, de az utóbbi időben olyan, mintha kihalt volna belőlem az érdeklődés. Szinte nincsenek közös témák, mert már semmit nem akarok mesélni nekik, úgy érzem hogy egyrészt úgysem érdekelné őket, másrészt semmit nem tudunk egymásról. Bármennyire is gonoszság ezt leírni, de olyan mintha elengedtem volna őket és lassan kitörlődtek volna a szívemből, mintha idegenek lennének. Mikor anyámnak felhoztam ezt, azt mondta, hogy ők kidolgozzák a belüket, meghalni sincs idejük, és majd ha nem lesznek akkor meg fogom bánni hogy ezt sem értékeltem. Mikor valaki mással beszélgettem hasonló témában, ő meg hozzám vágta hogy fogalmam sincs milyen, mikor valaki elfoglalt. Egyébként mikor nagy ritkán méltóztatnak időt szakítani rám akkor teljes családi idill van, szóval elgondolkodtam, hogy lehet, csak nekem túl magasak az igényeim, és igazából én vagyok itt a f*sz...

2023. aug. 28. 15:46
 1/6 anonim ***** válasza:
70%
Kérdező, hármótok közül egyedül te vagy normális.
2023. aug. 28. 16:21
 2/6 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem nem lehet elfoglaltságra fogni azt hogy a saját gyerekedre nem szakítasz időt.. ez gyenge kifogás tőlük. Egyszerűen saját maguknak se vallják be a hibáikat, szóval teljesen felesleges erőltetni ezt velük mert az egész parttalan.
2023. aug. 28. 16:54
 3/6 anonim ***** válasza:
97%
És ha közösen csinálnátok dolgokat? A házimunka közben csak lehet egy kicsit beszélgetni?
2023. aug. 28. 17:44
 4/6 anonim válasza:
82%
Nem te vagy a bunkó szerintem ez bűntudat keltés a részükről főleg ha ilyet vágnak hozzád hogy ha nem lesznek akkor meg fogod bánni hogy ezt meg azt nem értékelted.
2023. aug. 28. 17:45
 5/6 anonim ***** válasza:
90%
Nem hiszem, h ezért bunkó lennél. Nem helyes a részükről, h elhanyagoltak. Sajnos sok szülő azt hiszi, h a gyereknek akkor adnak meg mindent, ha anyagilag megkapja, akit akar. Igen, ehhez rohadt sokat kell melózni egy átlagembernek. Csak elfelejtik, vagy nem tudják, h a lelki igények sokkal fontosabbak, amit nem kap meg automatikusan a gyerek, hanem azzal is melózni kell.
2023. aug. 28. 18:49
 6/6 anonim ***** válasza:
76%
Nem vagy az.
2023. aug. 28. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!