Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fiúnk miért nem fogja fel,...

Fiúnk miért nem fogja fel, hogy azzal nem old meg semmit ha csak elfekszik egész nap?

Figyelt kérdés
35 éves és egy évig nem talált munkát aztán gyárban kezdett el dolgozni ahonnan 3 hét után elküldték állítólag mert lassan dolgozott! Azóta meg csak itthon van, és csak fekszik egész nap a lesötétített szobába és senkivel nem beszél, velünk is alig! Elzavartam orvoshoz, az beküldte a pszichiátriára, állítólag szorongásos depressziója van, kapott valami gyógyszert de ennek már két hónapja és semmi változás! Olyan lett mint egy fadarab, semmi érzelmet nem mutat ki és semmiről nem lehet vele beszélgetni, mindenre csak a vállát vonogatja! Hiába mondom neki szedje már össze magát álljon már neki munkát keresni, kicsit erőltesse már meg magát mert amúgy semmi nem fog változni!
2023. aug. 27. 22:10
1 2 3 4 5
 41/47 gago77 ***** válasza:
80%
#40 Ugyan mondj már egy párat abból a "sok" dologból! Magánéletileg: most van a legjobb korban hogy komoly társat keressen. Hát a tinidisco-ról már mondjuk lekésett! :D Munka szempontjából meg nem is értem mire gondolsz, 35 évesen még bárhová simán felveszik, feltéve ha megvan a megfelelő végzettésge, tapasztalata. Ha nincs, az nem azért van mert ő már 35. Egyébként 35 évesen is elmehet még képezni magát.
2023. szept. 6. 19:51
 42/47 anonim ***** válasza:
100%

Persze, mindenhol imádják a 40 éves pályakezdőket.

2023. szept. 6. 20:47
 43/47 gago77 ***** válasza:
74%

#42 Ja, hogy a 35 az nálad már 40. Ajvé...

Amúgy az hogy már kb egy éve (tehát 34 éves kora óta) nem csinál semmit hol adja ki neked hogy pályakezdő?? Mi van ha 34 éves koráig dolgozott?

Még mindig várom, hogy írj párat abból a "sok dologból" amiről 35 évesen már valaki lekésett! :)

2023. szept. 7. 08:16
 44/47 anonim ***** válasza:
77%

Te írtad, hogy képezheti magát!

35 évesen, ha egyetemre megy, az 5 év is lehet, így 40 évesen pályakezdő a szakmában.

Még, ha el is végzi, senki nem fogja alkalmazni.

Persze elmehet tanárnak, oda bárkit felvesznek, igaz megélni nem fog belőle.

2023. szept. 7. 11:05
 45/47 gago77 ***** válasza:
78%
Az attól függ, milyen szakra megy. Ha valami olyanra, amiben eddig is dolgozott, akkor nem számít pályakezdőnek. Nem csak az egyetem vagy a főiskola számít továbbképzésnek. Soha nem értettem mire jó az egyetemi diploma. Tudod hány egyetemi diplomás emberkével dolgoztam együtt a vasúti büfében külföldön??! Volt aki még összeadni sem tudott számológép nélkül... Nem vicc. Amíg nem volt tizedes a számolnivalóban addig oké volt, de pl 3,2-t nem tudott 5,4-el összeadni... Hát ennyi.
2023. szept. 7. 11:16
 46/47 anonim ***** válasza:
95%

Az ilyen, aki "elküldték, mert lassan dolgozik", nem való a versenyszférába.

Van ilyen ismerősöm, akit mindenhonnan kirúgnak pár hét után, mert lassú, rossz a memóriája

3 diplomája van, mondtam neki, hogy végezze el a tanárszakot, oda bárkit felvesznek lassan, de ő azt mondta már nem akar többet tanulni, állami félévei sincsenek.

Annyi, hogy nyugdíjas az anyja, egyedüli gyerek és van több lakásuk, így munka nélkül se fog éhenhalni később.

De, aki mögött nincs semmi, az nem csoda, hogy depressziós, hiszem állandó lehet az egzisztenciális szorongás.

2023. szept. 7. 11:41
 47/47 gago77 ***** válasza:
100%
Lehet, hogy így van, de szerintem az egzisztencia még nem zárja ki hogy valaki szorongjon, vagy hogy depis legyen. És hiszem azt, hogy mindenki jó valamiben. Csak sokan nem találják meg mi az. És feladják, beletörõdnek. Alapvetõen nevelési hiba, de azért felnõtt korban már az egyén hibája is.
2023. szept. 10. 01:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!