Rossz szülő vagyok ha van kedvenc gyerekem?
Két fiam van, és az idősebbhez jobban kötődök. Mindig szófogadó, tehetséges, szorgalmas gyerek volt. Míg a fiatalabb eléggé ügyetlen, kapkodós, nagyon heves, tiltakozó. A bátyja sokkal nyugodtabb, eszesebb fiú. Nem tudom hogy sejtik-e, de nem is akarok belegondolni.
24f és 20f
9#
Nem alapozza semmire. Evvel nyugtatja magát, és csitítja a lelkiismeretét.
8as, szeretem, mert a gyerekem, de a személyisége.. ne kelljen már magyarázni, hogy van, akivel azonos az értékrended, más meg könnyen csal, hazudik, könnyen megbánt mást, számítóbb, nagyszájú, felvágós, nyafogós, nem vigasztalja akit kéne, ha történetet hallotok nem azzal azonosul, akivel te is(képzelj el egy sztorit, amit szeretsz, ha ismered, akkor percy jacksonból hermész fia). Ilyen apróságok, hogyha durvábban simogatja a macskát, az meg felé kap, akkor megcsapná, mert úgy érzi megérdemli, mindenek felett tartja a pénzt, gazdagságot, sikert, győzelmet. Nagyon sokáig balhét csapott, ha nem ő nyert társasban, és inkább kérte, hogy direkt úgy játszunk, hogy hagyom nyerni. Nagyon beszédes-nyitott, mindenhol szerez egy két barátot, aktívan nyit ismerkedés terén, de ezek felületes kapcsolatok. Mindenbe beleszól, azt hiszi jobban tudja, én a hallgass és figyelj pártján állok, meg a ne szólj bele, ha nem értesz hozzá, ha engedik akkor meg kérdezz pártján. Ő nem.
Ilyenek. Vannak jó dolgai is, elég sok, van, hogy az általam szimpatizált dolgok szerint cselekszik, véd mást, segít másnak, nem gonosz, de nagyon énközpontú, furcsa kicsavart látásmódja van és ha nem a gyerekem lenne, ilyen személyiséggel úgy ráznám le, ahogy lehet. És ezeket teljesen komolyan gondolja. Igazából biztos vagyok benne, hogy valami személyiségzavara van, egyik intézményben sem kedvelték, mert verekedett oviban és nem fogadott szót, mindent csak akkor csinált, ha kedve volt.. sulinál is meg kellett találni a megfelelő tanárt, akivel működik. Táborban megtűrik, páran kedvelik, de azok nem a táborvezetők voltak. Nehéz kedvelni a gyerekem, iszonyú mázli, hogy a szeretet nem attól függ, mennyire szimpatikus ember a másik.
És ők egyformán szeretnek téged? Egyébként rajtad a nagyobb felelősség, ha nem tudod megosztani a szereteted, akkor nem kell több gyereket vállalni. Vagy ha csak egy gyereked volna és ő lenne olyan, mint az általad kevésbé kedvelt második, őt sem szeretnéd?
Szóval ha különbséget teszel köztük, akkor nézz szembe ennek következményeivel.
"Mindig szófogadó, tehetséges, szorgalmas gyerek volt"
Nekem csak egy gyerekem van. Szófogadatlan. Lusta. És Aspergeres. De a gyerekem. Igyekszem jó példát mutatni, és jól nevelni. És bármit megadnék a Sorsnak, ha tudnám, hogy boldogulni fog az Életben, mert még az is bizonytalan, annyira autista. De szeretem. Tiszta szívemből szeretem, és mindig szeretni fogom. Nem könnyű, mert nem szeretetre méltó módon viselkedik általában. De vannak megnyilvánulásai, amiből érzem én is, hogy szeret bennünket. És csak az autizmusa akadályozza, hogy szeretetre méltó módon viselkedhessen. De ez engem nem befolyásol a szeretetemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!