Ha ezt éreznéd az egyetemista, de otthonélő gyerekeddel kapcsolatban, megmondanád neki? Kit hibáztatnál?
Hogy amint végez a tanulmányaival, és nem lesz szüksége az anyagi segítségedre, lakhatásra nálad, akkor elköltözik és évi egyszer néz feléd, azon kívül nem is keres, nem lesz rád kíváncsi.
Azt nem mondta neked, hogy ez a terv, de egyébként rossz a kapcsolatotok.
#6 Egy gyerek-szülő kapcsolatban a szülő a domináns fél, a gyerek jellemfejlődése során (is) ő alakítja a kapcsolatot. Ő a felnőtt és ráadásul ő az, aki ennek az egész kapcsolatnak 'életet adott', ő döntött úgy, hogy gyereket vállal és hogy ezt a gyereket legalább 18 éves koráig el fogja tartani és legjobb tudása, képességei szerint felnevelni. Azzal, hogy valaki gyereket vállal, ezt a pakkot önként és dalolva a nyakába veszi.
Az, hogy a gyerek felnőtt korára odáig jutott, hogy kihasználja a szüleit és amint lehetősége nyílik rá, megpattan és max. évente egyszer néz vissza, az bizony a szülő hibája. Amit persze nagyon könnyű és kényelmes lenne a gyerekre kenni, csak ma már szerencsére tisztában van azzal a társadalom nagy része, hogy mik szoktak történni a szép családok álcái mögött.
Ma már nincs az, hogy nem teregetjük ki a családi szennyest. De, kiteregetjük, mert erre szüksége van az egész generációnkak ahhoz, hogy gyógyulni tudjon. És ahhoz is, hogy tanulni tudjon belőle és hogy ne hozzon létre egy újabb lelkileg megnyomorított generációt.
#9 Nem, nem az van a kérdésben leírva, hogy ezt tervezi a gyerek. Azt írta a kérdező, akiről nem tudjuk, hogy ki a sztoriban, hogy "ha ezt éreznéd a gyerekeddel kapcsolatban" aztán a kérdésben ott van a feltételezés, hogy "amint végez a tanulmányaival, és nem lesz szüksége az anyagi segítségedre, lakhatásra nálad, akkor elköltözik és évi egyszer néz feléd,..."
Aztán azzal van zárva a kérdés, hogy ezt nem mondta a gyerek egy szóval sem.
Szövegértés.
Egy kisiskolás vagy tini is teljesen ki van szolgáltatva.
Vagy szerinted minek számít az, hogy ha pl megerőszakolnak egy 13 évest, a szülő dönthet úgy, hogy nem veteti el/elveteti a magzatot, függetlenül attól, hogy a gyerek mit akar? (Ez kifejezetten egy magyar példa). De pl idősebb gyereknel is kell a szülő beleegyezése az abortuszhoz, anélkül nem lehet.
S ez csak egy kis pelda a jogi függésre. Egy 18 alattinál jóformán mindenről a szülő dönt.
Az 100%-os anyagi függésről nem is beszélek
Igen, ennek a jogi vonala 18 év után megszűnik, de az anyagi függés még pár évig mindenképp megmarad. Főleg, ha még tanul az illető. (De alapból nem is biztos, hogy 18 éves korára csak a sima iskolát befejezi. Nálunk is sokan voltak már 19 évesek érettségkor.)
Az olyanokat meg ugye meg se említem, mikor direkt bántalmazza a szülő testileg vagy lelkileg a gyereket, az meg nem is próbál segítséget kérni gyerekként, mert ebben nőtt fel, s azt hiszi, hogy normális.
15!
A szövegértés nálad hibádzik, mert egyértelmű, hogy a gyerek irta ki q kérdést, aki ezt tervezi.
S miből gondolod, hogy a szüleid ugyanúgy viselkedtek vele, mint veletek? Vagy miből gondolod, hogy a ti kapcsolatotok nem csak azért ilyen jó, mert mindenben 100%-ban egyetértetek s totál egyformák vagytok érdeklődési körben s mindenben?
Velem anyám például legtöbbször azért veszekedett, mert sci-fi filmeket nézek, szoktam olvasni, s nem szeretem a zöldséget. De ezekbe akár napi többször is beleköt. Lenéz miattuk, s veszekedik. Ha török szappanoperákat nézzek, bulizni járjak, s faljam a paradicsomot kétpofára biztos jobb lenne a kapcsolatunk.
Aztán egyetemistaként mégis a barátomhoz vittem a vett könyveimet, mivel nem mertem őket hazavinni, mert alig van otthon vagy 10, s azokra is kiakadt, hogy mire költöm a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!