Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen szülő az olyan, aki...

Milyen szülő az olyan, aki nem a gyereke érdekeit nézi?

Figyelt kérdés
Lemond az örökségéről a testvére javára, eltékozolja az örökségét?
2023. aug. 26. 22:57
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
50%

Ha ilyen haszonleső gyerekem lenn én is inkább elégetném a pénzt minthogy megkapja valamikor.

9es akkor te se költöd a pénzed amire akarod ugye? Hiszen egyszer lesznek gyerekid és az az ő örökségük. Tehát el ne menj nyaralni mert a gyereked szájából veszed ki a falatot vele.

2023. aug. 27. 07:24
 12/25 anonim ***** válasza:
68%

Mondjuk, ha a gyerekem még életemben az örökségemre pályázna, elég gyorsan elérné, hogy a köteles részen kívül semmit ne kapjon :D

Az én pénzem, azt csinálok vele, amit akarok, de halál biztosan NEM egy követelőző kisgyereknek adom majd.

2023. aug. 27. 07:32
 13/25 anonim ***** válasza:
33%

Ilyenkor tűnik ki a különbség a normális és a gyakori közt, miközben sokan szinonimaként használják.

Ez gyakori.

2023. aug. 27. 08:47
 14/25 anonim ***** válasza:
53%
Milyen gyerek az, aki még él a szülője de már az örökséget nézi?
2023. aug. 27. 09:11
 15/25 anonim ***** válasza:
28%

6-os: a hagyatékin az örökséget csak visszautasítani lehet. Ilyenkor aki visszautasít, kikerül az örökösök közül, és ez utóbbiak között oszlik meg az örökség.

Lemondani az örökségröl az örökhagyó halála előtt lehet.

Nem tudjuk, a kérdésben konkrétan mi a helyzet, de a kérdezőt ez bántja láthatólag.

2023. aug. 27. 09:45
 16/25 anonim ***** válasza:
63%
Mit baxhattak el nálad, kérdező, hogy már most erre apellálsz?
2023. aug. 27. 09:57
 17/25 anonim ***** válasza:
75%

Négyesnek pedig félig igaza van. Lemondhat az örökségről valaki javára, de ilyenkor az örökhagyó még el. Tehát ha él mondjuk a papa, akkor a testvérek előre megegyezhetnek, hogy az egyik tesó ápolja, cserébe a többi lemond.

Visszautasítás esetén, ami az örökhagyó halála után történik, akkor azonban nem. A soron következő örököl.

De! A kérdező szülője megteheti azt, hogy az örökséget az öröklés után elajandekozza vagy ilyesmi, tehát kijátszhatja ezt.

2023. aug. 27. 11:56
 18/25 anonim ***** válasza:
72%

"9es akkor te se költöd a pénzed amire akarod ugye?"

Dehogynem!

A nagy megtakarítás csak addig érvényes, amíg ninvs nála a pénz és nem ő szórja.

2023. aug. 27. 12:02
 19/25 anonim ***** válasza:
74%

4-es, ez baromság. Én is lemondtam a testvérem javára. (Amikor sz...ban voltam, ő húzott ki sok pénzzel). Akkor mondtam neki, hogy a szülői házból az én majdani örökségem is az övé lesz.

Hagyatéki tárgyaláson ezt elmondtam, hogy lemondok XY nevű nővérem javára. Jegyzőkönyvezték, aláírtam, és ennyi.

(Miért írsz olyan baromságot, amiről gőzöd nincs?)

2023. aug. 27. 14:09
 20/25 kovpet ***** válasza:
62%
19: Te visszautasítottad az örökséget és így a másik örökösé lett az egész. De ez nem valaki javára való lemondást jelent, pl a szomszéd javára nem működött volna, csak így, hogy az amúgy is öröklő személy kapta.
2023. aug. 27. 15:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!