Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gyerekekért férjem támogatásár...

Gyerekekért férjem támogatására szükségem van lelkileg, háztartás, semmit nem csinál. Veletek is ilyen a párotok?

Figyelt kérdés
Férjem munkában én itt 2 kisgyermekeimmel. Hajnali kelés csendes apuka ne legyen fáradt. Mindent mindennap én rendezek; főzés, takaítás, mosás ruhákat, mosogatás, mosógépbe bepakolás/kipakolás emellett ügyelek a gyerekek igényeinek a maximális ellátásaikra. Kosár, hegedű, röplabda klubbokba meg edzésekre plusz oviba, iskola, kirándulni, játszótér, mindenhova én. Apa meg olyan mint a harmadik gyermek. Illemhelyiség gusztustalanul otthagyva, én húzom le! Háromhetente imádkoznom kell hogy a kukát intézze mert nem bírom fizikailag! De én ugrok az ágyból ki hajnalban kivonszolni. Ha kérem étkezés után segítsen elpakolni, fáradt. Mindenre ez: "Én férfi vagyok, a pénzt én hozom! Az otthon a te dolgod." A hétvégén délig alszik, mi meg csendben mászkálunk ne ébresszük. Mivel még picikék a ezért ha impulzívak akkor elviszem őket pl. játszótérre. Apuka kelés után egy órát a meccset nézi és felmegy megint a hálószobába meditálni. Napi 2-3-szor meditál. Olyan mintha nem is a családunk tagja hanem egy kívülálló személy. Szólni inkább nem, mert jön veszekszik hogy ő semmit nem fog csinálni aztán mert minden héten dolgozik. A gyerekek ha veszekszünk stresszelnek. Inkább semmiért nem szólok. Így mi lesz velünk, velem, a heti 7 nap 24 órás készenlétet meddig lehet idegileg bírni?
2023. aug. 19. 22:06
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
90%
Valami hasonló szituban nőttem fel , csak mi 3an voltunk , és anyám intézett mindent. Apám meg élte a világát. Az ilyen az nem férfi meg még nem is apa hanem egy nagy gyerek. Sajnos rossz embernek szültél és most iszod a levét , mert a gyerek nevelés csapatjáték , ő meg csak mint egy donor adta magát hozzá. Sajnállak mert anyu is sokat szenvedett és rossz volt látni , mert gyerekként is felfogtam ez nem oké.
2023. aug. 20. 08:34
 22/29 anonim ***** válasza:
77%

Nem értem, mi a problémád. Eddig is ilyen volt, mégis vele vagy, összeházasodtál, sőt gyekeket is csináltatok - miért hitted, hogy megváltozik?

Miért tenné? Hiszen 3-4 éven át megfelelt neked, hogy igénytelen, akkr?

Ilyen emberrel én a házasságig sem jutnék el, nemhogy szülni :D

2023. aug. 20. 09:26
 23/29 anonim ***** válasza:
27%

A pici gyerekek akik miatt minden nap meg kell szakadni a leírtak szerint, mégis hogy kosaraznak, röplabdáznak? Ahhoz minimum 10 évesnek kell lenni.

Szóval vagy nem picik a gyerekek vagy valami más sántít a történetben.

2023. aug. 20. 09:41
 24/29 anonim ***** válasza:
66%

23!

Két gyerek van.

2023. aug. 20. 09:44
 25/29 anonim ***** válasza:
64%
Ilyen a kitartottak élete....
2023. aug. 20. 11:00
 26/29 anonim ***** válasza:
60%

Leírásában 2 kisgyermekről beszél. A kisgyermek max az az óvoda végéig kategória, de jobb helyeken

max 4 éves korig használják ezt a kifejezést. Szóval ha kosarazni és röplabdazni tudnak, vagy a kettő közül legalább az egyik, akkor itt túlzások forognak fönn! Eleve miért kell külön kosarazni IS meg röplabdázni IS. Ez komolytalan, meg ha akkora tehetség is a gyerek.

Két csecsemő mellett nyilván nehéz a háztartásbeliek élete, de ha legalább az egyik gyerek már kisiskolás, kiskamasz, akkor mi a nyavalyában kell ennyire kipurcanni. Félreértés ne essék, a férj viselkedése szerintem is hányingerkeltő. De egy háztartásbeli ha ennyire kipurcan 2 már nagyobb (óvodás+kisiskolás) gyerek mellett akkor vagy túloz vagy súlyos időszervezési problémái vannak, vagy szükségtelenül sokmindent csinál, pl mindennap többfogásos ebéd + vacsora, naponta fogkefével súrolja a padlót, mindennap más különórára hurcibálja a gyerekeit. Ne felejtsük, hogy Magyarországon 2 ekkora gyerek mellett az anyukák még teljes munkaidőben dolgoznak IS.

Szóval ha ennyire nem megy ez, akkor először is védekezni kell és nem kell több gyereket csinálni. Másrészt át kell szervezni a háztartást, át kell gondolni, hogy kell e mindenáron a gyereknek nem tudom hány különóra. És megjegyezném én már ovis koromban is székre állva mosogattam, 7 évesen gombot varrtam az ágyneműkre, 10 évesen komplett nagytakarítást tudtam csinálni a mosást és az ablakpucolást kivéve. Boltba is sokszor én jártam a kisebb dolgokért. Nyugodtan be lehet vonni a gyerekeket, nem kell még őket is minden apróságban kiszolgálni. És nem kell teletenni a lakást csetreszekkel csak hogy legyen mit porolgatni napi 12 órában. A gusztustalan férjhez nem tudok hozzászólni, én biztos nem mentem volna hozzá, de munkanélküliként külföldön 2 gyerekkel patthelyzetben vannak a nők, nincs sok választás. Haza nem jöhet a törvények miatt. Más módon kell könnyebbé tenni.

2023. aug. 20. 11:32
 27/29 anonim ***** válasza:
87%

Tahó paraszt miért nem foglalkozik a gyerekkel legalább hogy fel szabadulj tudj pihenni.

A wc meg hát kritikán aluli.

Lehet ki kéne dobni?

2023. aug. 20. 22:00
 28/29 anonim ***** válasza:
80%

Nem tudom elképzelni, hogy ez a férfi a gyerekek születése előtt, amikor még te is dolgoztál egy önálló és önellátó, háztartási terheket MEGOSZTÓ (nem BESEGÍTŐ) férfi volt.

Miért gondoltad kérdező, hogy majd a gyerekek születése után meg fog változni?

Jelenleg egy alapvető kérdésben vagytok teljesen ellentétes platformon (ti. hogy a te munkád a gyerekekkel nem munka), innen nehéz közös platformra helyezkedni, főleg az alapján, ahogyan a férjed veled kommunikál, ahogy a te helyed, szereped "értékeli", mert abból sem elismerés, sem szeretet nem érződik.

Ha nem érdekli a felesége és a gyerekei, akkor minek lettek neki?

Nem tölt veletek időt, nincsenek közös programjaitok, nem viszi a gyerekeket sehová, nem játszik velük? Akkor minek vannak?

Komoly beszélgetéseket javasolnék, párkapcsolati terápiát, ha szükséges neki egyéni terápiát, ha ettől elzárkózik akkor nyilván nem marad más út, mint a válás.

De nekem úgy tűnik amúgy sem egy boldog, szerelmi házasságba vállaltátok ezeket a gyerekeket.

2023. aug. 21. 14:54
 29/29 anonim ***** válasza:
25%
Legtöbb házasságban van probléma max át van tólva más kontójára. Én hiszem hogy szüleim házassága azért volt jó mert mi voltunk gyerekek a pufferzóna. Nem ám körülöttünk forgott a világ hogy jaj ezt meg azt intézzünk nekik meg jaj nehogy sokat érzékeljenek a feszkóból. Kiadták a parancsot mit tegyünk különben durr pofon, Idegesek voltak mert főnökük genyó volt durr pofon gyerekeknek, nem úgy alakult a sorozat cselekményszála a tévében pofon a gyereknek. Egymással volt bajuk gyorsan megegyeztek hogy abban egyetértenek hogy a gyerekek is csinálhatnák ezt meg azt jobban... szövetkeznek és pofon a gyereknek. Már maguk is elhitték hogy mintaházasságban élnek mert voltak olyanok (mi) akiken levezethették a gőzt.
2023. aug. 24. 10:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!