Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi lesz így fiammal? Nagyon...

Mi lesz így fiammal? Nagyon félek.

Figyelt kérdés
Fiam 41 éves. Lebetegedett, szakmájában nem dolgozhat többet. Egy éve van ez azóta egyre rosszabb lelkiállapotban van, munkát nem talál, nagyjából két hónapja már nem is keres. A kapcsolatot sem tartja már senkivel, barátnőjével is szakított, velünk is alig beszél akkor is tőmondatokban. Csak a szobájában van csendben egész nap. Ha próbálom motiválni vagy mondom neki tanuljon valamit akkor ideges lesz és kiabál meg olyanokat mond hogy minek, neki már nem lesz szüksége. Nagyon félek elveszítem teljesen és vagy a zártosztályra kerül vagy véget vet az életének.
2023. aug. 18. 14:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
85%
Pszichologust, ha hajlando ra.
2023. aug. 18. 14:53
 2/14 anonim ***** válasza:
80%
Mi történt vele pontosan? Mi az, hogy "lebetegedett"?
2023. aug. 18. 14:59
 3/14 anonim ***** válasza:
71%
Pszichológus.
2023. aug. 18. 15:05
 4/14 anonim ***** válasza:
85%
Aki buzgon lepontozza a pszichologust, mit tud ajanlani helyette? ;-)
2023. aug. 18. 15:08
 5/14 anonim ***** válasza:
88%
Hú, nehéz helyzet, sajnálom, hogy a fiad ebben van, gondolom nem bírja feldolgozni azt, hogy korábban még viszonylag aktív lehetett, ma meg nem képes ugyanazokra a dolgokra. Mindenesetre jó, hogy ilyen támogatóan állsz hozzá, ezt kell erősíteni. Mondd neki, hogy bízol benne, hogy szereted, és hogy másnak is lehetnek nehéz időszakai, de meg kell találni a megoldást. Abban szerencséje van, hogy nincs teljesen egyedül, mert legalább te ott vagy neki. Ez is több, mint a semmi. Emellett szakemberhez kellene valóban vinni, mert ő az, aki el tudja indítani a változás útján. A fiad depressziós, ez látszik. Ezt kezelni kell. Át kell kattintani az agyát egy produktív üzemmódba. Gondolkodni azon, hogy miket tudna végezni, csinálni a betegségével. Biztos sok ilyen van, amit te is említettél, a tanulás nem lenne hátrány. Hozz fel neki példákat, hogy hányan kezdték újra a nulláról, mikor el voltak keseredve. Én is újratervezem pl.az életem. Oké, egy depressziós ez nem fog meghatni, de ha érzi, hogy elfogadják, megkapja a segítséget egy pszichológustól, akkor már lehet neki pozitív példákat felhozni. Kitartást kívánok nektek és a fiainak mielőbbi felépülést, kilábalást!
2023. aug. 18. 15:29
 6/14 anonim ***** válasza:
69%

Igen, pszichológus kell, de a bajok gyökere mélyebben van.

41 évesen már nem a szüleivel kéne laknia és barátnővel együtt lennie, mintha kamaszkorú lenne (ha jól értem, nem is laktak együtt csak jártak). A fiad leragadt a kamaszkor és fiatal felnőtt kor határán, ahol 20 éve kellett volna lennie. Az, hogy most is ott van, az önmagában magyarázza, hogy egy plusz sikertelenség ennyire lelombozta.

2023. aug. 18. 16:12
 7/14 anonim ***** válasza:
42%
Szakember kell minél előbb neki.
2023. aug. 18. 19:35
 8/14 anonim ***** válasza:
78%

#6-osnak full igaza van.

Amúgy 41 évesen fogalmam sincs, mi segíthet valakin. Én még csak 34 évesen vagyok ebben a helyzetben, de már nem látom, h lenne értelme tovább élni.

2023. aug. 18. 19:53
 9/14 anonim ***** válasza:
83%

És, ha lebetegszel, nincs munkád a barátnőd eltart?

Nem.

Önzetlen szeretet egyedül a szülő-gyerek kapcsolat, de még ott sem mindig.

Egy idegen nem fog istápolni, főleg fiatalon, amikor találhat még egészséges párt.

Sajnos ez a realitás.

Ilyen ritka, mint a fehér holló.

Ezért is lakik a szüleivel,mert nincs más választása, ha csak nem úgy megszedte magát 40 éves koráig, hogy még 40 évig élhet önállóan munka nélkül is.

2023. aug. 18. 22:21
 10/14 anonim ***** válasza:
67%
De mi a baja pontosan? Milyen betegség?
2023. aug. 19. 06:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!