Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, ti mit gondolnátok,...

Szülők, ti mit gondolnátok, ha idős korotokban egy idősek otthonából hazalátogattok ünnepre és az egyik gyereketek nem szeretné a pelenkátokat cserélni, de a többi gyereketek szívesen megteszi?

Figyelt kérdés

Arra hivatkozva, hogy fél, hogy esetleg úgy nyúl hozzátok, hogy fájdalamt okoz vagy nem tud rendesen mozgatni titeket, elkapni, ha elestek, stb.

Pelenkacserénél egyből szalad és odahív mást.

2023. aug. 13. 15:27
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Mindenkinek adtam zöld pipát, tehát a válaszát hasznosnak nyilvánítottam!
2023. aug. 13. 18:00
 12/19 anonim ***** válasza:
90%
Anyukám kórházban van két és fél hónapja, ebből másfél hónapig volt pelenkás. Ha éppen úgy látogattam hogy tele volt a pelenka, akkor kaptam az alkalmon, és lemosdattam amilyen alaposan csak tudtam, és kicseréltem a pelenkát. Az anyámról van szó, nem egy idegenről. Anyu mesélte, hogy még ápolók között is volt olyan, aki öklendezett, nincs ebben semmi szégyenletes, sőt a betegnek sokkal kellemetlenebb, de a szükség nagy úr.
2023. aug. 13. 18:53
 13/19 anonim ***** válasza:
92%
Soha nem akarok ilyen kiszolgáltatott helyzetbe kerülni, hogy teher legyek a családomnak.
2023. aug. 13. 18:59
 14/19 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem a szeretet nem azon múlik, hogy ki tudod e (vagy akarod) cserélni a szülőd pelenkáját vagy sem. Én alkalmatlan lennék rá, és nem szívesen csinálnám, de ha nagyon muszáj lenne, akkor megtenném. Viszont ha lenne olyan testvérem, aki könnyebben megtenné, akkor örülnék neki. Ettől még nem szeretném kevésbé a szülőmet. Viszont ha az enyémet kellene cserélni, akkor valószínű, hogy én is inkább szakemberre bíznám, és nem akarnám a gyerekeimet ezzel terhelni.
2023. aug. 13. 19:05
 15/19 anonim ***** válasza:
7%
Kétlem amúgy hogy reálisan olyan ember elnne itt aki ebben a helyzetben lenne és közben netezgetne is.
2023. aug. 14. 04:30
 16/19 anonim ***** válasza:
83%

Idősek otthonában pelenkával nem csak úgy lehet lakni, hogy magatehetetlen fekvőbeteg valaki.

Lehet hogy pl jobban kijön, mintha egyedül tartaná fenn a lakását, figyelembe véve, hogy az idősotthonoknak külön orvosuk van, bevásárolnak neki az alkalmazottak, és van társaság, amit az idősek sokszor hiányolnak. Az is lehet, hogy azért van ott, mert egy jó barátja is, s ment utánna.

A pelenka is lehet simán csak azért, mert vizelettartási problémái vannak. Idős korban az elég gyakori, még úgy is, ha nincs mellé valami más betegség.

2023. aug. 14. 10:23
 17/19 anonim ***** válasza:
33%
Úgy értettem hogy a kérdéses csoport, általában nem épp a GYK fő közössége, meg úgy átlagosan is az idősebb korosztály azért nem igazán van jelen.
2023. aug. 14. 10:27
 18/19 anonim ***** válasza:
19%

Provokatív szr kérdés.

Eleve, miért kéne a gyereknek pelenkáznia a szülőt? Arra ott vannak a gondozók, akiknek ez a feladatuk :D

2023. aug. 14. 11:47
 19/19 anonim ***** válasza:
54%

Hazalátogattam az öregek otthonából.

A pelenkacsere nem megy csak az utazgatás?

Vagy van valami fétis ezzel kapcsolatban?

Mit gondolnék? Azt gondolnám, hogy esetleg tarkón kéne lőnöm magam amiért ekkora szar alak vagyok.

szept. 11. 00:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!