Ment ki közületek valaki úgy külföldre, hogy itthagyta a nagyon kormánypárti egyetlen szülőjét?
Namost több dolgot is le kell írjak, így fel fognak ismerni (néhány ismerősöm van az oldalon), de apum maga csak nem.
31 vagyok.
Lassan 4 év tapasztalat, szakirányú diploma, piacképes területen.
Valamennyi félretett pénzem van.
Angolul kb B2 (tudom, ez fejlesztendő), németül, svédül tanulgatok, a német második nyelvem volt gimiben, most kb A2.
Politikai helyzet miatt mennék ki külföldre, nomeg egyébként tökre érdekel, milyen az élet kint.
Mindent úgy intéznék, amennyire lehet, hogy vissza tudjak jönni, ha úgy alakul.
Szüleimtől elvettek, anyám komoly pszichés beteg, apám anno leütötte (miattam, babakoromban).
Apámmal tartom csak a kapcsolatot. Nekem csak ő van, úgymond zűrös a család.
Apám sajnos otthon folyamatosan, akár reggeltől estig vedeli a sört, féktelenül veri el a pénzt a hobbijaira és luxustévére, telóra, lakásban láncdohányzik, persze az már töltött vagy átcsempészett cigi és a sör is a legolcsóbb.
Rám irigy, szinte semmit se mesélhetek magamról, ő panaszkodik hosszan vagy semleges témánk van, ha átmegyek.
Nagyon utálja a nyugatot, idegengyűlölő, utálja a pedagógusokat, a liberalizmust minden tekintetben, azonnal hangját felemelve beszél mindenről. Továbbá azok közé tartozik, aki úgy képzeli, hogy nyugaton nőket erőszakolnak és megfagynak télen.
Egyfelől szerintetek mire számíthatok így?
Másfelől nálatok hogyan ment hasonló helyzetben?
#20. Mert azt irod, itt minden sz@r. Az az ember, aki nincs megkeseredve, észreveszi maga körül a jót is. De, mindenütt van jó is.
Ezért "bántunk", mert a megkeseredettek csak mérgezik a környezetüket.
És úgy "meréezelem" ezt rád írni, hogy olyan országban élek, ahol véleményszabadság van.
Oké, de a véleményedet semmi értelme azonnal a másikra tolni, ha csak belerúgsz vele. Akkor akár meg is tarthatod magadnak, vagy mondd el másnak.
Ha megfigyeled, direkt nem akartam leírni, konkrétan miért megyek el.
Biztos van jó is itthon, nyilván nem a jó miatt megyek el.....
De örülnék, ha az állami egészségügyben is segítenének a diétámban, a gyógyszereimben, korszerű, modern szemlélettel. Ezt itthon csak magánban kaptam meg.
Szeretném, ha bicajjal mehetnék munkába, biztonságban, ha nem hatsávos úton laknék, ha este 10-ig lenne nyáron világos, ha nyáron is csak hűvös lenne, ha nyugodtak lennének az emberek az utcán, ha sportolni szerető közeg venne körül, ha elfogadó, korszerű, nyitott közeg venne körül, ahol mindegy, akarok-e gyereket, ahol az a normális, hogy teszek az egészségi állapotomért stb.
Világot szeretnék látni, kipróbálni, milyen máshol, milyen kaják vannak (az eddigi tapasztalataim alapján milliószor jobban illenek az előírt diétámba), milyen egy hűvösebb éghajlat.
Ahol szeretet van, elfogadás.
Tessék.
Szeretem itthon, hogy minden elintézhető online, kaját rendelsz, bevásárolsz és elég csak szórakozni, sportolni kimozdulni.
Sok jó beülős hely van, teaház, forró csoki, iszogatós kert stb.
Tetszik, hogy mostmár aránylag bringázható Budapest.
Budapesten nagyon jó az utastájékoztatás a tömegközlekedésben. Még nem használtam, de nagyon jónak néz ki a bubi.
Sok minden tiszta, karbantartott (tényleg így látom, sőt, Németországhoz képest is), felújított.
Egy-egy városunk és maga Budapest sok része is takaros. Jó, nyilván nem pl a pályaudvarok környékére gondolok vagy egy-egy nyomornegyedre.
Nekem tényleg durva, hogy pár írásbeli mondat után azonnal komoly dolgok jutnak eszedbe egy idegenről ÉS azt a képébe is tolod.
Ráadásul olyan körülmények között, ahol nem lesz valós.
HA kérdezitek, miért megyek el, nyilván a rosszat tudom leírni, mégis mit vártok???
Egyébként azzal indítottam, mi jó nekem itthon, ha megfigyeled, de akkor abba kötöttetek bele, hogy miért megyek.
Eleve, közötök?
Az volt a kérdés, hogy a családom (=apum) mit fog szólni vajon, nem az, hogy firtassátok, miért megyek, majd támadjatok le, mert negatívumokat merek írni.
Nyilván a negatívumokért megyek.
A továbbiakban az írjon, nagyon-nagyon szépen kérem, aki a kérdésemre válaszol.
Totál nem témába vágó, hogy miért megyek, ha jót írok itthon, ugyan miért megyek, ha rosszat, akkor "megkeseredett" vagyok és nincsenek barátaim.
"Az volt a kérdés, hogy a családom (=apum) mit fog szólni vajon"
Akkor talán nem a Gyakorira kellett volna kiírni, hanem apucinak feltenni direktbe...
De láthatóan nem ez a kérdésed eredeti célja.
Akkor mi a kérdésem eredeti célja?
Ha apámnak annyit mondok, hogy például együttérzek a pedagógusokkal, üvöltözni kezd, tombol.
Egy kiállításon volt egy pikáns jelenet Nyugat-Európában, meséltem neki, csak jókedvűen, hogy de jópofa, erre dühbe gurult, hogy a mai nagy liberalizmus.... Majdnem tombolt.
Mennyire rettegek szerinted, hogy mit fog szólni, hogyan fog reagálni teszem azt szeptemberben, amikor közlöm vele, hogy állásajánlatom van... Egy másik országban???
Szerinted mennyire félek?
Tudod, ahol emberek vannak, ott vannak olyanok is, akik TAPASZTALTAK már ugyanilyet.
Naiv vagyok, ha azt hiszem, leírják a tapasztalatukat?
Akkor szerinted mi a kérdésem eredeti célja?
"Annyira nagy magyar fideszhű, neki minden borzalmas, ami nem Magyarország."
Akkor kvittek vagytok, hisz neked meg minden csodás, ami nem Magyarország.
Ha rettegsz tőle, akkor nem értem, miért nem lépsz le szó nélkül. Olyan mindegy. így is sz@r a kapcsolatotok, úgy is az lesz.
Hol a probléma?
Mit jelent, hogy a politika és a magánélet keverve, mire gondolsz?
Nekem a Fidesz sok intézkedése nem fáj, eddig talán egyik se (bár ez bármelyik éjszaka változhat).
Más dolgokkal van bajom.
De egyre inkább azt érzem, hogy azon túl, hogy irigyek és frusztráltak vagytok, nem is engem olvastok, hanem a fejetekben rólam kialakult prekoncepcióknak írjátok a választ.
Például kétszer biztosan leírtam már, mi jó nekem itthon, ahogy azt is leírtam az elején, hogy tudom, hogy nincs kolbászból a kerítés kint. Nemcsak anyagilag nem.
De hagyjuk ezt.
Nem lett jobb ez az oldal 2010 óta - már akkor is rövidesen a bántó válaszok jöttek, az eredeti kérdést megkerülve, a kérdezőre oda se figyelve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!