Ment ki közületek valaki úgy külföldre, hogy itthagyta a nagyon kormánypárti egyetlen szülőjét?
Namost több dolgot is le kell írjak, így fel fognak ismerni (néhány ismerősöm van az oldalon), de apum maga csak nem.
31 vagyok.
Lassan 4 év tapasztalat, szakirányú diploma, piacképes területen.
Valamennyi félretett pénzem van.
Angolul kb B2 (tudom, ez fejlesztendő), németül, svédül tanulgatok, a német második nyelvem volt gimiben, most kb A2.
Politikai helyzet miatt mennék ki külföldre, nomeg egyébként tökre érdekel, milyen az élet kint.
Mindent úgy intéznék, amennyire lehet, hogy vissza tudjak jönni, ha úgy alakul.
Szüleimtől elvettek, anyám komoly pszichés beteg, apám anno leütötte (miattam, babakoromban).
Apámmal tartom csak a kapcsolatot. Nekem csak ő van, úgymond zűrös a család.
Apám sajnos otthon folyamatosan, akár reggeltől estig vedeli a sört, féktelenül veri el a pénzt a hobbijaira és luxustévére, telóra, lakásban láncdohányzik, persze az már töltött vagy átcsempészett cigi és a sör is a legolcsóbb.
Rám irigy, szinte semmit se mesélhetek magamról, ő panaszkodik hosszan vagy semleges témánk van, ha átmegyek.
Nagyon utálja a nyugatot, idegengyűlölő, utálja a pedagógusokat, a liberalizmust minden tekintetben, azonnal hangját felemelve beszél mindenről. Továbbá azok közé tartozik, aki úgy képzeli, hogy nyugaton nőket erőszakolnak és megfagynak télen.
Egyfelől szerintetek mire számíthatok így?
Másfelől nálatok hogyan ment hasonló helyzetben?
Szerintem nem tud keresztbe tenni és nem fog kiragadni. És meg fog enyhülni, ha hazamész. Hiszen nincs túl sok rokona, rajtad kívül.
Tulajdonképpen Te azért akarsz külföldre menni, mert a Fidesz van hatalmon? Szerintem csak ne nézz híradót! Olcsóbb megoldás.
Persze, ha meleg vagy, akkor úgy érthető. Itt kint emiatt nem vegzàlnak.
Egy dolog a pénz, de sok dolog van, ami sokkal-sokkal fontosabb.
A krónikus betegségeimre akkor kapok normális kezelést, tanácsokat, ha magánba megyek.
Persze a magyar kaják borzalmasak, főleg a krónikus betegségeimre.
Gyűlölnek azért, mert 31 évesen nincs gyerekem és nem is akarok.
Ha akarnék, ugyan ki taníttatná?
Utálom a tömegközlekedést, az emberek mentalitását (azt nagyon, nagyon, nagyon), a szinte nulla biciklis infrastruktúrát és hogy ez nem is lesz jobb, pláne ha visszakerül egy fideszes főpolgármester.
Utálom az állattartási kultúrát.
A magyar konyhát.
Azt a mentalitást, hogy minden új rossz és csak a 200-1000 éves dolgok felé megyünk.
Hogy bármikor kijöhet egy törvény, ami keresztbe tesz.
Ezektől hol véd meg a pénz?
Milyen mentalitás az, hogy ha jó szakmánk van, a pénz miatt maradunk?
Mi a pénz? Mert k nem minden....
A meleget a homora értetted, de eszembe jutott róla az éghajlat.
Pl amiatt is mennék.
Nekem a nyár egy szenvedés.
Meg télen a nyári hőmérsékletre fűtött, soha ki nem szellőztetett közösségi helyek.
Meg mert nem vagyunk röghöz kötve (illetve én a hallgatói szerződés miatt igen, amire teszek), és kipróbálnám, milyen kint?
Egy sportot szerető, biciklizést támogató, zöldebb, jobb levegőjű (kb fekete lehet a tüdőm), modern dolgokat nem megtagadó városban/országban?
15
Mondjuk egy kezeletlen krónikus betegség az. A 15-ös átlagsebességű tömött villamos is az, nulla kerékpárúttal.
A mindenben elmaradott mentalitás is az.
De ha másokba belerúgni akarsz, húzz máshova.
Vannak barátaim.
Elmagyaráznátok, miért kezdtetek el bántani?
Bár a tippem az, hogy azért, mert lakásom van, és innentől az irigység miatt csak azt nézitek, hol lehet belém rúgni.
Hol írtam, hogy mindent utálok?
Mi neked a megkeseredett és hogy merészelted rám írni eleve, de mindegy is, ez a magyar mentalitás, de MI adta az okot, hogy ezt írd rám?
Mit vétettem ellenetek?
Úgy egyáltalán, mi történt????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!