Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megmondjam anyámnak, hogy...

Megmondjam anyámnak, hogy fiúval találkozom?

Figyelt kérdés

Igazából lassan a 21-et is betöltöm, szóval nem engedélykérésről van szó, hogy jujjci, mi van ha nem enged el. Sőt, még csak nem is problémázna azon, ha randim lenne, épp ellenkezőleg. Szimplán együttélés alapjai közé tartozik, hogy szólunk a másiknak, ha megyünk valahová, aztán beszélgetés közben úgyis érdeklődik, hogy hova, kivel, nem feltétlenül mondanám ezt számonkérésnek, inkább érdeklődés, amire elég abszurd lenne azt a fejéhez vágni, hogy "semmi közöd hozzá".

Csak az a baj, hogy anyámmal nem jó a kapcsolatom(mekkora mázli, hogy tanév közben koliban élek:D), szeret túlságosan belemászni az aurámba, főleg ha arra gyanakszik, hogy van valakim. És ez számomra kellemetlen, nem bizalmas a kapcsolatunk, ha lenne valakim, se akarnám beavatni a lehető legtöbb ideig. Egyszerűen tök idegen számomra, hogy a családom bármelyik tagjával, főleg anyámmal a szerelmi életemet vitassam meg.

Viszont pénteken találkozom egy szaktársammal. Ha mondom otthon, hogy lelépek délután, anyám úgyis megkérdezi, hogy miért, kivel, stb. Ha megnevezem az illetőt, anyám azt fogja feltételezni, hogy randim van(akár igen, akár nem, a kérdés szempontjából lényegtelen), nyaggatni fog utólag, ami nekem teher, idegesítő. Mit gondoltok? Mondjam inkább azt, hogy valami barátnővel találkozom? Úgysem ismeri a lány barátaimat, már gimnáziumban is kollégista voltam, a lányok neveit megjegyezni se volt képes, akármennyit meséltem róluk. Meg abba a városba megyek, ahol gimi alatt voltam kolis, tehát ki van csukva, hogy anyámmal összefutunk véletlenül, és ismerősei sincsenek ott.

2023. aug. 8. 20:20
 1/8 anonim ***** válasza:
95%
Írod, hogy nem akarod beavatni a lehető legtöbb ideig, így akkor füllents neki.
2023. aug. 8. 20:28
 2/8 anonim ***** válasza:
92%
Így, hogy ismered már a fiút, lehet nem akkora felelőtlenség egy hátra hagyott angyal hiánya, mint egy ismeretlen, idegen fiúval való találkozásnál, ahol bármi, a legkegyetlenebb dolgok is megtörténhetnek.
2023. aug. 8. 20:57
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem csak azért ilyen kíváncsi anyád, mert furcsálja, hogy 21 elmúltál, de még egy fiút sem mutattál be. Nem a szerelmi életed részleteire kíváncsi.
2023. aug. 8. 20:59
 4/8 anonim ***** válasza:
93%
Csak annyit mondj, hogy egy ismerősöddel találkozol (még esetleg azt, hogy kb milyen ügyben), nem kell elmondani, hogy fiú vagy lány.
2023. aug. 8. 21:03
 5/8 anonim ***** válasza:
78%

Én a helyedben nem mondanám el, mert látszik, hogy szeret vájkálni az életedben.

De ha amúgy se emlészik a nevekre, mondd azt hogy:

"Megyek [Zsófihoz], tudod, a gimiben volt évfolyamtársam, beszéltünk a múlt héten, és összefutunk, satöbbi."

Ha már az elején mondasz egy nevet, szerintem már egyből elveszíti az érdeklődést, nem fog tovább faggatózni.

De ne mondd el neki, mert elkezdene kombinálni, faggatózni, rád szállna a hülyeségeivel, szekálna hogy "na, milyen volt, meddig jutottatok?" Legalábbis az alapján, amit leírtál róla, szerintem ezt csinálná. Az exem anyja hasonló habitusú volt.

2023. aug. 8. 21:25
 6/8 anonim ***** válasza:
38%
21 évesen azért úgymond már nem kell beszámolót tartanod.
2023. aug. 9. 02:55
 7/8 anonim ***** válasza:
23%

Azt gondolom, hogy 21 évesen fel kellene nőnöd és anyudnak is leszakadnia róla. Mind a ketten viselkedjetek úgy, ahogy azt a te korod indokolja.

21 évesen már van magánéleted, aminek közvetlenül nincs köze. Ez legyen eltted. Nem vagy köteles beszámolni arról, hogy 21 évesen hova mész, kivel mész. Nagyon maximum az együtt lakás okán az lehet érdekes, mikor leszel otthon, de ez se 100%, h mindenképp kell.

2023. aug. 9. 19:36
 8/8 NTBS ***** válasza:
100%
Én elmondtam anno az ilyesmiket! Mi újság feléd kedves kérdező?
2023. aug. 30. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!