Hogy éreznéd magad, ha a gyereked (szerinted) minden előzmény nélkül ezt csinálná?
Augusztus végén albérletbe (csak szoba egyébként) költözik az új egyetemi tanév előtt, azzal a kikötéssel, hogy a kauciót, első havi lakbért egyben kifizeti, de amúgy támogatjátok a tanulmányai alatt.
Tök jó, segítséggel elcuccol otthonról, egyszercsak üzenetben közli, hogy neki kvára elege van belőletek, ne keressétek, vége, ő megszakítja a kapcsolatot pénzt se küldjetek neki. Aztán mindenütt letilt.
Szerintetek ennek nincs semmi előzménye. Mit tennének? Próbálnátok keresni, mondjuk személyesen? Végülis tudjátok hol lakik, segítettek a költözésben. Hibáztatnátok valakit? Ha igen, kit?
#7 "Ha a szülő szerint minden rendben, ott a gyerek is hibás, hogy nem mondta el érthetően, mi a problémája."
Ez se ilyen egyszerű. Én érthetően elmondhatom, akár százszor, hogy mi bajom van, próbálhatom megbeszélni a megoldás reményében, ha anyám letagadja a probléma létezését, meg rám mutogat, hogy ezt csak azért mondom, mert veszekedni akarok. Holott 12 éves koromtól számoltam vissza a napokat, hogy mikor szabadulok tőlük. Nem véletlenül.
Idő után fárasztó a szélmalomharc. Én is így vágtam el a kapcsolatot, mint ahogy a kérdésben írja a kérdező. Minek mondjam neki ezredjére, hogy mi a baj, ha évekig nem volt hajlandó meghallani sem? Felesleges szájtépés.
Apámék szerint sem volt előzménye :D
Érdekes, amikor elmondtam, mi a bajom, akkor túlreagálom meg ne hisztizzek - jött a válasz nem egy, nem kétszer.
Aztán pislogtak, amikor közöltem velük, jövő héten költözöm, kezdjenek beletörődni, hogy innentől kezdve évi 2-3-nál többször nem látnak.
- De mér???
Na, vajon? Nem értik, nem fogják fel, szerintük ők mintaszülők voltak - hápersze.
Kerdező, miért kellenének a szülők a cuccoláshoz? Ha felnőtt vagy, pláne ha meg akarod szakítani a kapcsolatot velük, akkor a költözést is meg kell tudnod oldani. Ne vigyél állólámpát meg plüssállatot meg hasonlókat, férjen bele két nagy táskába a cuccod, és menj vonattal/busszal. Sokkal nagyobb problemáid lesznek majd az önálló eletben, mint a költözés. És így tényleg nem tudnák, hova költözöl.
Lehet meg olyan verzio, hogy nem engednek egyedül, de akkor ők olyam tipusok, hogy oda fognak járni úgyis. Meg kell mondani, hogy ezt te most önállóam intézed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!