Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » T.i szeretitek a szüleiteket,...

T.i szeretitek a szüleiteket, családotokat?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy éreztek konkrétan szeretetet?

Amióta a lányom megszületett (3 és fél éve), a családom inkább csak idegesít engem sajnos. Apámmal sosem volt olyan jó kapcsolatom, de most nem is róla van szó.

Én azt hittem, hogy anyámat nagyon szeretem, mert jó anya volt, de az elmúlt években egyszerűen semmit nem érzek iránta, viszolygok az ölelésétől, nem szeretek vele beszélgetni, idegesít, ahogy beszél, stb. Pedig amúgy nincs vele konkrét baj, nagyon támogató, mindenben. Mégis, egyszerűen mintha eltűnt volna belőlem a szeretet. Szar érzés, mert ő tényleg jó ember, én viszont nem tudom irányítani az érzéseimet. Nálatok volt ilyen? (Nem mutatom ki neki egyébként ezeket, nem akarom megsérteni)

2023. aug. 4. 06:53
 1/10 anonim ***** válasza:
54%
Igen, éreztem hasonlót. Aztán most, hogy már nincs többé anyukám, bármit megennék, hogy csak még egyszer megölelhessem.
2023. aug. 4. 07:33
 2/10 anonim ***** válasza:
65%
*megtennék
2023. aug. 4. 07:33
 3/10 anonim ***** válasza:
Nem
2023. aug. 4. 07:50
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nincs miért szeressem őket. Tettek érte, úgyhogy évi 2-nél többször nem is járok haza, de akkor is kétóra után inkább eljövök, mert elég volt belőlük.

Amúgy jó lehetne a kapcsolatunk ha tök más személyiségek lennének. :D

2023. aug. 4. 08:03
 5/10 anonim ***** válasza:
Igen
2023. aug. 4. 08:41
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem, de nem is tartjuk a kapcsolatot.
2023. aug. 4. 10:08
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem szeretem anyámat, apám már 10 éve meghalt, őt sem. Mondjuk az én esetem speciális, mert a szüleim elváltak kiskoromban, nagyszüleim neveltek fel, mert anyám lelépett egy pasival, apám meg full alkoholista volt már akkor is.
2023. aug. 4. 10:09
 8/10 Metionin ***** válasza:
100%
Nem, őszintén szólva csak megszoktam őket, mert velük kellett laknom 19 évig. Kötődést már kisgyerekként sem éreztem irántuk, felnőttként meg pláne nem, ha nem velük éltem volna, akkor messzire kerülném őket. Valahogy annyira mások vagyunk, mintha idegeneket raktak volna összes, hogy na lakjatok együtt és tegyetek úgy, mintha család lennétek.
2023. aug. 4. 11:58
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem kötődöm anyámhoz egyáltalán (apámhoz sem kötődtem, ő már meghalt). Nem érzek iránta szeretetet, ez az igazság, és tett is érte. Mindig éreztem, hogy egy utált, megtűrt kötelesség vagyok neki, "mer' mit szólnak, ha nem szül".

Most persze van a nagy csodálkozás, hogy miért csak egy évben kétszer megyek hozzá, hát ez van.

(A többi rokon - unokatestvérek, nagynénik, nagybácsik - nem játszanak semmi szerepet, zéró kontakt. A családom a férjem és a lányom.)

2023. aug. 4. 14:30
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem, egyiküket sem. Nem is vagyunk igazi család, csak egy gazdasági érdekközösség.
2023. aug. 4. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!