Van olyan a családotokban, vagy ismertek olyat ahol a szülő megszakította a gyerekével a kapcsolatot, kitagadta? Mi volt az oka?
Ismerek ilyen szülőket, leginkább anyákat, annak ellenére, hogy róluk nem sok mindenki tudja elképzelni.
Nagy ok nem kell hozzá. Egyszerűen csak az ilyen nők nem tűrik az ellenvetést, főleg nem a saját gyereküktől. Az anyának nem tetszett valami, színpadiaskodott kicsit, játszotta a sértettet és meg is szakadt a kapcsolat, mert a gyerek (felnőtt emberekről beszélünk persze) meg nem tűrt el mindent.
Erre...pff, legalább 10 példa van az ismerősi körömben.
Persze a gyerek hamarabb szakítja meg ilyenkor a kapcsolatot, általában nem a szülő. A szülő ugyanis rendületlenül hiszi, hogy ő xarta a spanyolviaszt, neki van igaza és várja a bocsánat kérést, akár 10-20 éven keresztül, miközben az unokái már fel is nőttek.
Persze olyan is van, ahol a gyerek tényleg hibás, mondjuk bűnöző, vagy pénzsóvár, fellengzős. De ezt én ritkábban látom.
Igen, van. Sokat ismerek, legtöbb férfi az új nő/új gyerek miatt szakítja meg az előző kapcsolatából született gyerekeivel a kapcsolatot.
Az én apám is megszakította velem a kapcsolatot, ahogyan az öcsém is.
Homofóbok, én pedig biszexuális vagyok. Tudtam, hogy nem fognak neki örülni, tudtam, hogy ki fognak akadni, de arra nem számítottam, hogy a nagy színvallás után megtépnek, leköpnek. Apám küldött messengeren nekem egy üzenetet, amiben leírta, hogy elfajzott g vagyok, és elmegyógyintézetben lenne a helyem. Az öcsém pedig letiltott mindenhonnan.
Házaspár válik, exférj (az üzlettársai és ügyvédek segítségével) a volt nejt kiforgatják az utolsó fillérből is. A közös gyerek szerint ez rendben van, barátnősdit játszik az új (20 évvel fiatalabb) feleséggel, és aktívan részt vesz az ellopott százmilliók elköltésében.
Anya - ha nem is nyomorog -, de szűkösen él; mindezt árulásnak éli meg, és a továbbiakban nem szeretne a saját gyerekével semmilyen kapcsolatot.
És én megértem őt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!