Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Már nem lesz ugyanolyan a...

Már nem lesz ugyanolyan a kapcsolat?

Figyelt kérdés

Szuper gyerekkorom volt, nagyon jó kapcsolatban anyukámmal.

Aztán amikor megszülettek a gyerekeim ez megromlott. Mindenért beszól, hibáztat, tényleg ha nála vagyunk levegőt sem lehet venni. Már nincs az a kapcsolat ami volt. Olyan szomorúvá tesz. Próbáltam vele beszélni, nem lehet. Ha hibázok, bocsánatot kérek. Most már csak annyi tart úgymond össze, hogy az unokáit viszem, hogy lássa. De már 1 nap ottlétünk után érzem, hogy zavarjuk.

Már letettem arról, hogy ezt meg lehet javítani. Viszont a félelmem, hogy továbbviszem ezt az egészet és velem is ilyen lesz a kapcsolata a gyerekeimnek késöbb. Mit tudok tenni?

2023. aug. 2. 21:31
 1/4 anonim ***** válasza:
89%
Állj ki magadért/magatokért...felnőtt nő vagy ,tudom hogy rosszul esik de mérlegelned kell vagy tűröd tovább amit anyud csinál vagy a sarkadra állsz és példát mutatsz a gyermekeidnek?!?Nincs joga hibáztatni csak azért mert az anyád! Senki nem tökéletes mindannyian hibázunk... ő is biztos hibázott annó veled szembe de ha ezt mondanád neki be törne a feje.. nem is kell egyszerűen határt kell szabni és el mondani neki hogy nem mész/mentek oda ha ezt így folytatja vagy pedig el engeded...
2023. aug. 2. 21:41
 2/4 anonim válasza:
85%

Szerintem próbáld kideríteni, hogy mi a valódi oka a viselkedésének. Értem, hogy hibáztat, beszól, de szerintem nem a valódi ok miatt szól be, hanem ürügyet keres hogy beléd köthessen, mert a valódi problémáját nem akarja vagy tudja elmondani. Ne hagyd hogy irányítson, felnőtt ember vagy. Ha téged a jó szándék vezérel végképp nem szólhat be neked.

Ne aggódj, nem fogod ezt tovább vinni a saját gyerekeiddel, pont azért mert "gyerekként" érzed milyen rossz.

2023. aug. 2. 22:49
 3/4 anonim ***** válasza:
63%
Az, hogy A ember B emberrel szemét, mért jelenti azt, hogy B ember is az lesz C emberrel? Semmi köze hozzá! Te nem az anyád vagy! Viszont én ritkítanám a látogatásokat, nem megyek házhoz a pofonhoz. Valami oka biztos van, hogy ilyen lett, pl klimax vagy beteg vagy egyéb, amit nem akar elmondani, de ha ő nem avat be, te nem vagy köteles tűrni. Gyanítom, hogy gyerekkorodban se volt ő olyan nagyszerű személyiség, csak akkor még idealizáltad, nem láttad reálisan. És mi van apukáddal?
2023. aug. 2. 23:07
 4/4 anonim ***** válasza:
7%
Ugyanolyan nem lesz de javítani lehet azért még a helyzeten.
2023. aug. 2. 23:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!