Miért várnak tőlem el többet, mint a testvéremtől? Miért igazságos ez?
A mi családunkban alap volt, hogy egyetemre megyünk. A bátyám is, és én is.
Szó nem volt arról, hogy ne támogatnának végig.
A bátyámmal pontosan így is tettek, egy rossz szavuk nem volt rá, pedig nem voltak jó jegyei.
Nos, nekem sincsenek jó jegyeim, nem vagyok güzügép, nem hajtok túlzottan az ösztöndíjra, de minden tárgyam megvan eddig, a tanterv szerint haladok. Ráadásul én dolgozom is egyetem mellett, a bátyám pedig sose tette, így a saját dolgaimra, szórakozásomra nem kérek a szüleimtől pénzt. Ők be vannak rágva rám, hogy nekem sokkal jobb jegyeim is lehetnének, én nem is vagyok annyira egyetemre való, nem gondolták ezt át. Főleg apukám nyomatja ezt. Már ott tart a dolog, hogy szeretnék, ha én részletesen megbeszélném velük azt is, ha a saját fizetésemből veszek valamit, mert látványosan nem tudok a pénzzel bánni. A bátyám nem dolgozott, de nem is kért tőlük hülyeségekre, mert sose voltak olyan igényei, mint nekem, mivel én lány vagyok (szóval a kozmetikumokkal, ruhákkal van bajuk). Azt mondják, idegileg kivannak tőlem, annyira problémás vagyok. Ha megkérdezem, hogy a bátyámmal miért nem így bántak, akkor az a válasz, hogy azért, mert ő fiú, meg azért is, mert nehezebb szakon tanult, nála soha nem volt kérdéses semmi. Meg állítólag az összes kollégájuk furcsán néz rájuk, mert az ő köreikben akkor szokás pénzelni egy egyetemista gyereket, ha kiemelkedő, TDK-zik, egyszerre több szakon tanul, zseni, stb.
Anyádék idióták, fogadd el. Amúgy nem te írtál ki ezzel kapcsolatban már egy kérdést? Vagy csak ennyi szemellenzős, beszűkült látókörű szülő van Magyarországon? :DD
Egyébként meg, mint írtad, dolgozol egyetem mellett, szóval ha ezen múlik a lelki békéd, szakítsd meg velük a kapcsolatot, és legyél önfenntartó. A mai gazdasági helyzetben ugyan elég szar helyzeted lesz szülői támogatás nélkül, azonban megoldást jelenthet a diákhitel.
Nem írtam ki kérdést még.
Sajnos szerintem sok a hasonló szülő.
Én is arra gondolok, hogy koliba költözöm és önfenntartó leszek, csak azért óriási szívás lenne így egyetem alatt, és nagyon elszomorítónak és igazságtalannak is érzem.
Jaj :))))
Ez nálunk is így volt:) A nővérem műszaki tanulmányokat folytatott ( egyébként jól tette és summa cum laude) , én pedig gazdaságit. Én persze “csak” 4-es diplomát tudtam össze kaparni :) Hozza teszem, minket nem támogattak teljesen. Volt egy fix összeg, ami hiába vagyok fiatalabb, ugyan annyi volt az én időmben is :) Nekem ez a szoba bérleti díj felét sem fedezte, a nővérem ebből bőven kifizette . Mire én oda jutottam , az én pontjaim már ösztöndíjra sem voltak jók ( azóta is nyogom :))) a nővérem ösztöndíjas volt. Én dolgoztam mellette, ő csak az utolsó fel évben . Én azóta is dolgozom :) Ő egyetem alatt megismerte egy szaktársát, es azóta is a srac szüleinél élnek, azóta a nővérem nem dolgozik. De azóta is hiába mutatok eredményeket, én nem vagyok olyan jó :) A nővérem most vállalkozást épít, én ezt nem tudom megtenni . ( ne kérdezd miből, én sem pontosan tudom :) De a legjobb, hogy én vagyok a béna, mert biztos irigykedek de nem küzdök eléggé :))) Pedig jó állásom van, többet keresek, mint a szüleim, vagy a nővérem valaha, de ez sem jó .
Szerintem ne akarj ennek megfelelni, ez az, amit nagy ívből érdemes le @@@ ni :) Sosem leszel fiú , vagy nekik megfelelő , gondolom ha le hoznád a csillagokat akkor is lenne valami ami haaat lehetne jobb :D nálunk így is volt . Én tényleg azt javaslom, hagyd ezt, engem egy ideig elválasztott a noveremtol , pedig nagyon jol ki jövünk . Nem ér ennyit :) Gondoljanak amit akarnak. Egy szülő feladata az, hogy támogasson amíg szükség van rá. Már ha tud. Te meg nyilván nem vagyonokat költesz szepsegapolasi dolgokra… egyébként ez tényleg nagy különbség. :)) Egy srac alap esetben el van egy mindent vivő( body&hair) tusfurdovel, esetleg borotva habbal, borotvavaval :D ha mi élhetően akarunk kinézni akkor igen is kell egy normális sampon, balzsam /pakolas, arckrem stb :))) Erről nem tehetünk . Szerintem be vitatkozz ezen, felesleges. Úgy sem talal érthető fülekre .
Az on fenntartás egyébként megoldás, de számolj azzal , hogy rengetegbe faj :/
Én megtettem, azóta nehéz sporolni de egyrészt megérte :)
Szüleidnek véletlenül nem azal van gondja hogy minden pénzedet ruhákra és kozmetikumokra költöd ?
Mert akkor megértem öket
Nőként anyaként én sem értem meg ezt a kifogást hogy azért mert én lány vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!