Mit lehet egy olyan szülővel kezdeni, aki mindig mindenhova el akar jönni velem?
Már 5 éve nem élek otthon, 2 húgom van, az egyik tavaly költözött el, a másik még tizedikes gimnazista, így ő még otthon lakik, viszont mindannyian Budapesten élünk.
Bármikor, amikor valami programot szervezek a testvéreimmel és anyám megtudja, azonnal mindig jön hogy "én is jöhetek? Hadd menjek én is!".
Nagyon zavar, mert semmi közös program nem lehet nélküle, nem lehet neki nemet mondani mert akkor jön a lelkiterror, hogy mi őt nem szeretjük, sosem akarunk vele időt tölteni, stb.
A legtöbbször már konkrétan titkolni kell tőle, ha bármi programot szervezünk nélküle, mert ha megtudja, azonnal bepróbálkozik, hogy jöjjön ő is, és nem fogad el nemet hattyúhalála-játék nélkül.
Ráadásul egyáltalán nincs is szoros kapcsolat közöttünk, nem voltunk jóban még amikor otthon laktam sem, ezt akarja megjavítani azzal, hogy több időt töltene velünk, de őszintén csak az ellenkezőt éri el vele.
Azért írom most, mert szóba került egy mozifilm, mondta, hogy menjünk el nézzük meg együtt, én meg mondtam, hogy már vettem rá jegyet hármunknak. Szokásosan jött egyből hogy jajj jöhet-e ő is.
Mit tennétek ebben a helyzetben? Már nagyon elegem van ebből az egészből.
Beszélni tudsz vele, és ugyanezt elmondani neki, nyílván, úgy, hogy minél kevésbé legyen sértő.
Elmondhatod neki azt is, hogy neked rosszul esik az, amikor azzal dobálozik, hogy nem szeretitek, mert ez nyilván nem ettől függ.
Esetleg ágondolni, hogy anyukád, mit és hogyan érezhet, vagy mi miatt alakultak ki dolgok köztetek.
Próbáljatok kompromisszumot kötni és mondjuk lebeszélni minden hónapban egy csajos délutánt, amikor esetleg ő választhat programot.
Sok sikert:)
Nem értem hogy miért hat meg téged ha eljátsza a hattyú halálát. Elmentek a tesóiddal közös programra és a telefont kikapcsoljátok. Anyád meg otthon hisztizhet egyedül.
Ne hagyd magad érzelmileg zsarolniuk.
nem lehet neki nemet mondani mert akkor jön a lelkiterror, hogy mi őt nem szeretjük, sosem akarunk vele időt tölteni, - és ez őszintén kit érdekel?
Hisztizzen, majd megunja.
Nálunk odáig fajult, hogy megfenyegetett, felköti magát - ÍGY.
Én meg közöltem vele, mutathatok egy erős gerendát, ha gondolja.
Úgy nézett rám, mintha arcon vágtam volna, és pontosan ez volt a célom. Engem ne zsarolgasson, főleg ne ilyen undorító módon.
Én anyámnál pontosan ugyanez volt. Bárhova mentem/mentünk azonnal jött a kérdés: Hova mentek? Mehetek veletek?
Én meg sosem vágytam erre, nincs szoros kapcsolatunk, meg amúgy is inkább "tesós" napot akartam, vagy csak nem arra vágytam felnőttként, hogy anyámmal programozzak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!