Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek ebben az esetben?

Mit tegyek ebben az esetben?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok, és szüleim szeretnék eldönteni, hogy minek tanuljak tovább. Apukám mindenáron azt szeretné, hogy informatikus legyek, mert kicsi koromtól fogva gamer vagyok, mert apukám nekem ezt tanította, mert ugye ő is ilyen területen dolgozik, ahol a számítógép ilyen szinten előjön. Szeretek hobbi szinten játszani, de azért nem szeretnék programozni életem végéig, és lássuk be a gaming meg a programozás, az 2 külön fogalom, kb annyi a közös bennük, hogy mindkettő számítógépen történik, és a videójátékot vkik leprogramozták. Anyukám meg mindenképp állatorvost szeretne belőlem faragni. Én nagyon szeretem az állatokat meg van is állatka otthon, de kémiából nem vagyok egy nagy lángelme, biológiából jobb vagyok sokkal, de abból is inkább csak az a négyeske szint, fizika is kémiához hasonlóan nem megy. Nagyon nagy falat lenne nekem az állatorvosi; meg azért én sokkal inkább az emberekkel foglalkoznék elsősorban. Én mentőtiszt szeretnék lenni. De arról az egész család le akar beszélni, különböző indokokkal pl. Nem vagyok elég erős, izmos, illetve nő vagyok, és nem fogok tudni emelni, cipelni; stb. Én nagyon szeretnék mentőtiszt lenni. Mit tegyek? Mit javasoltok? Mit mondhatnék a szüleimnek? Illetve lehetnék szerintetek mentőtiszt?

2023. júl. 27. 19:36
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%
Mi az, hogy nem engedik? Nincs ilyen fogalom, hogy szülői engedély. Nincs ilyen jogosítványuk. A jelentkezési lapot te töltöd ki nagykorú állampolgárként. A szülők nem játszanak. Persze, lehet, hogy el fog kelleni menni dolgozni mellette, de akkor majd elmész. A szüleidnek nincs rendelkezési joguk az életed 80 éve felett!
2023. júl. 28. 21:41
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

Olvasgass a gyakorin is:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__magya..

Tedd fel magadnak a kérdést, hogy bírnád-e a stresszt hosszú távon, ha még mindig igen a válaszod, próbáld meg, legfeljebb aztán váltasz valami másra. De jól meg kell gondolni, mert az évek gyorsan elszállnak

2023. júl. 28. 21:52
 23/23 anonim ***** válasza:
57%
2023. júl. 28. 21:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!