Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek ebben az esetben?

Mit tegyek ebben az esetben?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok, és szüleim szeretnék eldönteni, hogy minek tanuljak tovább. Apukám mindenáron azt szeretné, hogy informatikus legyek, mert kicsi koromtól fogva gamer vagyok, mert apukám nekem ezt tanította, mert ugye ő is ilyen területen dolgozik, ahol a számítógép ilyen szinten előjön. Szeretek hobbi szinten játszani, de azért nem szeretnék programozni életem végéig, és lássuk be a gaming meg a programozás, az 2 külön fogalom, kb annyi a közös bennük, hogy mindkettő számítógépen történik, és a videójátékot vkik leprogramozták. Anyukám meg mindenképp állatorvost szeretne belőlem faragni. Én nagyon szeretem az állatokat meg van is állatka otthon, de kémiából nem vagyok egy nagy lángelme, biológiából jobb vagyok sokkal, de abból is inkább csak az a négyeske szint, fizika is kémiához hasonlóan nem megy. Nagyon nagy falat lenne nekem az állatorvosi; meg azért én sokkal inkább az emberekkel foglalkoznék elsősorban. Én mentőtiszt szeretnék lenni. De arról az egész család le akar beszélni, különböző indokokkal pl. Nem vagyok elég erős, izmos, illetve nő vagyok, és nem fogok tudni emelni, cipelni; stb. Én nagyon szeretnék mentőtiszt lenni. Mit tegyek? Mit javasoltok? Mit mondhatnék a szüleimnek? Illetve lehetnék szerintetek mentőtiszt?

2023. júl. 27. 19:36
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Sok értelme nincs ha ráerőltetnek valami oylat amit nem szívesen csinál.
2023. júl. 27. 22:32
 12/23 anonim ***** válasza:
69%
Egy számítógép összeszerelő szakma nem lehet pálya? Addig eldöntheted, akarsz-e egyetemre menni, még lehet, megtetszik egy olyan szak, amihez be is számítják.
2023. júl. 28. 00:58
 13/23 anonim ***** válasza:
75%

Tipikus mérgező család. Sajnos átlagos, és a szomorï, hogy még mindig nem vesszük észre, miért vagyunk ott ahol.

"Gyerekem, én jót akarok neked, azt akarom, hogy boldog legyél, csináld, amit szeretsz, de nem úgy, ahogy te akarod, hanem ahogy én akarom." Undorító. Olyat keress, legyen az bármi is, amivel jó messzire mehetsz már a sulis évek alatt. Kollégium minimum.

2023. júl. 28. 08:38
 14/23 anonim ***** válasza:
68%
A négyeske még nem jelent semmit, kérdés négyes a növényekből, vagy az emberi testből? Egyébként is az egyetemei anyag más
2023. júl. 28. 10:57
 15/23 A kérdező kommentje:
Hát emberi testből nagyon jó vagyok, csak a biokémia nem megy meg a kémia sem, illetve a növényeket olyan 4-esre tudom.
2023. júl. 28. 20:00
 16/23 anonim ***** válasza:
Csak foglalkozz vele többet, és menni fog
2023. júl. 28. 20:19
 17/23 anonim ***** válasza:
6%
A mentőtiszthez meg közel áll pl. az ápoló, az is adrenalinos, életmentős
2023. júl. 28. 20:22
 18/23 A kérdező kommentje:
Azóta beszéltem újra a szüleimmel, de továbbra sem engedik, hogy mentőtiszt legyek, mert hogy nő vagyok és 200kgos embereket kell lecipelni, és arra én képtelen lennék. Egyetértek ezzel a részével, de azért nem minden nap 24x jön elő, hogy cipelni kell egy tonnát egybe. Én csak mentőtiszt szeretnék lenni. Nagyon szeretem az embereket, szeretnék rajtuk segíteni, ha baj van. De nem engedik, hogy az legyek sajnos. Lehet vmit csinálni, vagy elfogadni, hogy ez van? Vagy max ha már külön költöztem 5 év múlva, miután elvégeztem az álom egyetemüket, felvételizek a mentőtisztire?
2023. júl. 28. 21:15
 19/23 anonim ***** válasza:
55%
Az biztos hogy nagyon kemény, szóval megértem a szüleidet valamennyire. Szerintem le kéne csekkolnod egy mentőst, aki a szakmában dolgozik. Nem egy veszélytelen szakma, rohangálni a kocsival, autóroncsokból kiszedegetni az embereket, ha még maradt belőle valami...nem csak a mentőtisztivel tudsz segíteni, de ha tényleg ezt szeretnéd, próbáld meg.
2023. júl. 28. 21:32
 20/23 anonim ***** válasza:
8%

Kérdező!

Kezdd el a szüleid (de melyikük?) által elvárt szakot, és ismerkedj, beszélgess mentősökkel. Mondd el nekik őszintén, hogy a szüleid milyen érvekkel ellenzik. Ha ő egyetért velük, akkor fogadd el. Ha egyenként cáfolja, akkor csinálj egy stratégiát, hogy elköltözhess a szüleidtől és eltartsd magad, majd utána váltsál.

Én nem zárom ki, hogy a szüleid érvei egytől egyig jogosak és tényleg ráfáznál, ha azt csinálnád. De ezt megmondani mégiscsak kompetensebb egy ilyen munkát végző személy, mint akik csak a fotelból osztják az észt.

2023. júl. 28. 21:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!