Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Általában mi az oka, ha a...

Általában mi az oka, ha a testvérek nincsenek jó viszonyban, és folyton ölik egymást?

Figyelt kérdés

Az ismeretségi körömben, amelyik családban vannak gyerekek, (2-3) ott elég sokszor marják egymást a kisebb gyerekek, az egyiket megüti a másik, aztán elkezd sírni, meg verekednek, stb.

Valójában mitől függ, hogy milyen testvérek a gyerekek?

Fura, hogy csak nagyon kevés igazi, jó testvéreket ismerek, igaz, nekem nincs tesóm. 😅

Ez a szülőktől függ, hogy a gyerekek marakodnak-e vagy nem?

Nálatok milyen testvérek a gyerekek?

2023. júl. 16. 20:49
1 2
 1/14 anonim válasza:
91%
Mivel folyton együtt vannak ,ezért lehet elegük egymásból ,de a testvérek közti rivalizálás/verekedés normális dolog (normális határokon belül).
2023. júl. 16. 21:31
 2/14 anonim ***** válasza:
84%
Gyerekek nem ugy gondolkodnak mint a felnőttek, ha simán túl elevenek már az elég ehhez.
2023. júl. 16. 21:31
 3/14 anonim ***** válasza:
75%
Az egyik legbölcsebb gondolat, amit itt olvastam a gyiken, hogy a testvérek közötti rossz viszony nagyban a szülők kivételezésének következménye, és nagyon egyetértek vele.
2023. júl. 16. 21:33
 4/14 anonim ***** válasza:
51%
hülye szülők, hülye gyerekek
2023. júl. 16. 21:37
 5/14 anonim ***** válasza:
81%

Egész hétvégén egy 3 gyerekes családot kellett hallgatnom medencézni, már majdnem vízbe fullasztották egymást, mindenen veszekedtek, ordítoztak. Anyuka meg végig vigyázzban fenyegetőzött mellettük nulla ráhatással.

Aztán belegondoltam hogy mi is ilyenek voltunk csak minket leszartak hogy rendezzük le egymás között, de mi is majdnem megöltük egymást anno. Aztán tudtuk hogy ez túlment egy határon, másnap békében ébredtünk, és játszottunk tovább. Persze mikor elértük újra az ingerküszöböt, kezdődhetett az újabb balhé.

Úgyhogy ez normális, a gyerekek legtöbben hülyék, a testvérek egymás agyára mennek, keresik a határokat. Rengeteg energia van bennük, amit ezzel (is) vezetnek le, nem feltétlenül utálat vezeti őket.

2023. júl. 16. 23:43
 6/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :)

Persze, nyilván egy gyerek nem úgy tekint a testvérére/testvéreire, mint mondjuk 2-3 felnőtt, de ha még tinikorban sem nagyon beszélnek egymással, annak mi lehet az oka?

Csak mert mennyien mondják, hogy hát azért mégis jó, ha az embernek van testvére, de a jó testvéri kapcsolat sosem garancia semmire.

2023. júl. 17. 08:25
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a személyiség az oka.

3an vagyunk testvérek. Én 30, húgom 27, másik húgom 25.

A nagyobbik húgommal az első perctől utáljuk egymást. Mikor anya elmondta, hogy terhes, sírtam, ütöttem a hasát hogy nem akarom. (Én erre nem emlékszek). Mikor megszületett, bementünk a kórházba, ott akkor egy tv-n mutatták a babákat. Egyből megismertem és tudtam, hogy utálni fogom. A mai napig bennem van.

Az be is jött. Egy igazi rohadék. Már bocsánat. Gyerekkorunk óta keveri a szart, senkivel nem jőn ki, hazudik, lop.

18évesen le is lépett, azóta nem láttam.

Másik húgomat vártam, örültem neki, hátha lesz egy normális tesóm. Bejött. Vele nagyon szoros a kapcsolatunk.

Gyerekként mindig mi ketten játszottunk, nagyobbik hugomnak meg az volt a szórakozás, hogy piszkált minket. Azt élvezte ha rombolhat, minket megsirathat.

Ilyen a személyisége.

2023. júl. 17. 08:50
 8/14 anonim ***** válasza:
20%
Én azt mondom, hogy az esetek nagyon nagy részében a szülők kivételezése az oka a dolognak. Nálunk legalábbis ez van (húgom van, 6 évvel fiatalabb).
2023. júl. 17. 09:21
 9/14 anonim ***** válasza:
84%

Miért kellene jóban lenniük, amikor lehet, tök más személyiségek?

Én sem beszélek az öcsémmel, mert semmi közös témánk, akkor meg minek erőltetni?

A szüleink persze sápítoznak, de könyörgöm, az egy országgal odébb élő barátnőmmel több a téma, mint a tesómmal, akivel amúgy együtt nőttem fel.

Jópofizni meg nem fogok mások kedvéért meg feszengeni.

2023. júl. 17. 09:41
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Az én nővérem egyke akart lenni, és ebbe belerondítottam, mikor megszülettem, mikor 2 éves volt. Esélyem sem volt, hogy megkedveljen. Gyűlölt az első perctől fogva, pedig én nagyon igyekeztem a kedvében járni, jó testvéri viszonyt kialakítani. De ő nem akart tőlem semmit, leginkább annak örült volna, ha valahogy elnyel a föld és végre egyke lehet. Traumatikus gyerekkorom volt mellette, tényleg nagyon gyűlölt.

Végül 22 éves voltam, mikor elköltöztem otthonról. Ő maradt, egészen 39 éves koráig. 15 éven át megkapta az egyke szerepet, szerintem nagyon élvezte. Mióta nem lakjnyk együtt, jobb a viszony köztünk.

38/N

2023. júl. 17. 10:54
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!