Mit tegyek? Az anyám belém akarja erőltetni a gyógyszert és nekem is gyanús hogy szükség lenne rá de bizonytalan vagyok?
Elég valószínű hogy depressziós vagyok és szorongó is, voltam már több pszichológusnál amik semmit se értek, aztán elmentem egy pszichiáterhez egy egészségügyi intézményben, aki kb. negyed óra alatt megállapította hogy depressziós vagyok és írt rá fel antidepresszánst és Xanaxot. De nekem ez így olyan furcsa hogy mindezt így 15 perc alatt úgy, hogy először látott az életben. És olyan rosszakat lehet olvasni ezekről a gyógyszerekről. Valami szerintem is kéne nekem mert vannak bajok, de nem vagyok benne biztos hogy jó ötlet ezt a gyógyszert beszedni, amit mindenféle alapos kivizsgálás nélkül csak úgy felírtak. Az anyám viszont nagyon erőlteti és kelti a lelkiismeret furdalást ha nem veszem be. Mit tegyek?
27/F
Vedd be. A megfelelő gyógyszeres kezelés csodákra képes. Nekem van olyan ismerősöm, aki teljesen rendbe jött és az egész élete megváltozott. Persze nem biztos, hogy rögtön az első gyógyszer beválik.
Ha beteg vagy, akkor a kívülállók sokkal jobban látják a helyzetet, mint te.
Én is hasonlóan jártam, bár nem depresszióval. Pszichiáter 15 perc alatt megállapította, mi a probléma, írt fel gyógyszert és elküldött pszichológushoz is terápiára. Én is gondolkodtam pár napig, pontosabban az első terápiás alkalomig, hogy kezdjem-e szedni, aztán a pszichológussal való beszélgetés meggyőzött arról, hogy érdemes belevágni. Végül nagyon sokat segítettek.
Ha téged nem küldtek terápiára, érdemes még próbálkozni másik pszichológussal, a depressziót komolyan kell venni.
Mi az hogy "Depressziós lenni mondjuk minden okom megvan"? Nem, nincsen!!
27 éves fiatalember vagy, előtted az élet, tudsz változtatni és változni.
Tipp: Lógj kevesebbet a közösségi hálón, mert ezek rendszeres használata rombolják a mentális egészséget. Csak azt látod kinek milyen kamu "mesébe illő" élete van, és emiatt úgy érzed le vagy maradva, holott egyáltalán nem.
Szerintem nem mindenre a pirula a megoldás, ezekből élnek a gyógyszergyártók és a pszichológusok is.
A pszichológus nem fogja megoldani a bajod, meghallgat mondd 1-2 sablonos ötletet és ír fel antidepresszánst.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!