Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ennyire gyűlöl anyám, vagy...

Ennyire gyűlöl anyám, vagy apám sem szeretett sose? Sosem akarta az unokáját?

Figyelt kérdés
Bántalmazó édesanya és érdekember édesapa mellett nőttem fel. Eljutottam odáig, hogy nem hagyom már magam tovább használni. Ha nem megy normálisan, akkor nem érdekel. Adott volt egy szituáció, ahol megmondtam, hogy örülnék neki, ha anyám tiszteletben tartaná a határaimat és felnőtt ember módjára viselkedne velem. (Jött a csenddel verés, ha próbáltam vele beszélni, pokróc módra üvöltött velem, majd a férjemnek magyarázott össze vissza ... írtam már ezzel kapcsolatban, ha valakit érdekel szívesen átküldöm.) Apám szerint ez full normális viselkedés és kéri tőlem, hogy még én kérjek anyámtól bocsánatot. Mondtam neki, hogy nem. Lehet gyerekként ez ment, de már nem tehet meg velem akármit. Elfogadta és mondta, attól még nekünk nem kell rosszban lenni. Múltkor mondta anyámnak, hogy hívjon fel, mert jött egy levelem. Anyám úgy kikerült, hogy a férjem hívta fel. Persze, vele tartják a kapcsolatot, mert hasznuk van belőle. (segít szervízelni) Majd mondja a férjem, hogy én "nem akarom oda tolni a pofámat?". Ezt kérdezi anyám. Mondom szép. Nem megyek megalázkodni! Apámnak elmondtam, hogy jön az unoka. Érdekes eddig állandóan erről áradozott, hogy nagyszülői gyes meg ezt az unokának csinálja stb.. Erre most meg már nem érdekli. Inkább anyámnak nyal azzal, hogy minket leszar (a lányát és az unokáját is), minthogy normálisan anyámnak megmondaná, hogy a lányáról és az unokájáról van szó. Anyám miatt már összetörtem. Apámnál adtam még egy esélyt, hátha.. de úgy érzem megint házhoz mentem a pofonért. Anyám szépen leépítette a családot körülöttünk, férjemen és az ő családján kívül nincs senkim.
2023. júl. 13. 10:50
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Ennek itt a vége.

Ne vegye fel a férjed anyukádnak a telefont,ne menjen oda szervizelni. Mert nyilvánvaló,hogy ez érdekkapcsolat a te szüleid részéről mindenképp.

Szakítsátok meg a kapcsolatot mindketten velük,neked is sokkal jobb lesz. Boldogabb,kiegyensúlyozottabb leszel,és jobban tudsz koncentrálni magadra,az életedre.

Koncentrálj lelkileg a sebeid begyógyulására,mert fáradtan,könnyen elveszíthetjük a kontrollt,ez miatt érezhetünk késztetést arra,hogy előtörjön belőlünk a bántalmazó szülő.

Ráadásul ha lelkileg/mentálisan fáradt vagy,akkor az kihatással van a fizikai fáradtságodra,sokkal könnyebben fáradsz el,mintha kiegyensúlyozott lennél lélekben. Pláne gyermek mellett,nagyon könnyű elérni az extrém fáradtsági szintet.

Sok kitartást,és boldogságot kívánok neked,kedves kérdező! Remélem tudtam segíteni valamennyit,és remélem hasznodra válnak a tanácsaim.

2023. júl. 13. 15:21
 12/13 anonim ***** válasza:
Nem kell velük kapcsoaltot tartani.
2023. júl. 13. 16:05
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha az életed eddigi legalább húsz évében apukád ezt nem meccselte le a nejével, akkor most már nem fogja. Ő ebben él, és inkább megalkuszik, még ha elveszít téged, akkor is. Sajnálom.
2023. júl. 13. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!