Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám is bántalmazó vagy ő sem...

Apám is bántalmazó vagy ő sem szeretett sose, mint anyám?

Figyelt kérdés

Adott egy bántalmazó anya, aki egész gyermekkoromat tönkre tette. Mellette egy papucs apa, aki csak saját kényelmét és hasznát nézi. (Kaja pia pina kiszolgálás meglegyen)

Sosem védett meg és sosem állította le anyámat. Ezért haragszom rá. Sőt akkor is csak nézett és inkább elbújt( elment egy másik szobába) mikor anyám kb kidobott.

Anyám megmondta, hogy nem kíváncsi rám, apám meg csak akkor keres, ha kell neki valami. ( Arra hivatkozva hogy nem tudja. de itt csak arról van szó hogy anyámnak kell.pl elromlott a hűtő és anyám 2 hetig kórházban volt.

( Ekkor még nem hagyott el anyám mert szüksége volt ram, hisz sírva hívott fel hogy apám leszarja és mozgasképtelen.)Addig nem volt képes rendezni egy masikat. Akkor is jó volt hogy szerezzek.. de bezzeg ha neki kell valami akkor azért tud menni. Pl vmi Auto dolog.. de kb szerszámos boltba is anyámat küldi.. sose játszott velem, nem beszélgetett, semmi kozosre nem emlékszem velük..)

2023. márc. 12. 22:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
77%
Inkább nemtörődöm. Amúgy a lánya vagy? Azokkal gyakran nehezebben találják meg a közös hangot, játékos és hobbikat az apák.
2023. márc. 12. 22:38
 2/11 A kérdező kommentje:
Igen, lánya.
2023. márc. 12. 22:45
 3/11 anonim ***** válasza:
83%
Hát egy házisárkány anyával, gondolom, nem szívesen vállalta fel a konfliktusokat, így inkább ráhagyta a gyereknevelést.
2023. márc. 12. 22:53
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Simán csak passzív fél volt.
2023. márc. 12. 23:48
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Nálam is ilyesmi a felállás. 19 évesen elköltöztem koliba, majd most 20 évesen albiba. Felesleges a múlton rágódni. Senki sem fog felelősséget vállalni az életedért, arra ne várj. Csak te tehetsz azért hogy boldog legyél.

Én azt tapasztaltam, hogy miután eljöttem, javult egy kicsit a viszonyunk szüleimmel, de azért még most is van, hogy tök jó kedvem van, aztán anyám felhív, és elromlik a kedvem az egész hátralevő napra. És nem akar rosszat, csak utálom az irányításmániás ítélkező természetét, és ez átszűrődik a mondanivalójából és visszajönnek a rossz emlékek. Jó érzés hogy már nincs hatalma felettem, már nem tud "bezárni" és érzelmileg zsarolni.

Ha beszélnél valakivel, akkor nyugodtan írj. De úgy gondolom, hogy jobb a pozitív dolgokra fókuszálni az életben, és én is erre törekszem.

"Valaki táncol az esőben, valaki meg csak megázik."

Visszatérve a kérdésre, xd. Apámat én sem értem. Ő is ilyen papucs, de ő olyan, mintha még ennyi szükséglete sem lenne. Nem iszik, már nem is alszik anyámmal, csak dolgozni jár, és neki ennyi elég. Anyámmal sosem veszekszik, mindig neki van igaza, mindig neki ad igazat, az én pártomat sosem fogta, és ha valamit cselekszik úgy általánosságban, 99% hogy anyám utasította rá, vagy azért teszi, mert tudja, hogy anyám elvárja tőle... Nem értem. Mióta eljöttem talán egyszer hívott fel. Én mondjuk egyszer sem, de hát ez van. Nem is igazán ismerem őket. Semmit nem meséltek nekem, semmit nem tudok a múltjukról. Nem is tanítottak nagyon semmit, csak szabályokat hoztak. Nem mesélték el a hibázásaikat, és hogy én is levonjam a következtetéseimet, csak vették az elfogult véleményület, és rámerőltették...

Most meg itt vagyok, és... annyira fáradt vagyok.

2023. márc. 13. 00:05
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Apád átlagpali. A férfiak többsége lazán kihúzza magát az otthoni munkákból, konfliktusokból, és értetlenkednek mitől lesz sárkány a nő mellettük.
2023. márc. 13. 01:20
 7/11 anonim ***** válasza:
92%
Kérdező: én két utat látok: próbálj meg nem gondolni rájuk és nem keresni őket, ha mindig ott vannak a gondolataidban a szülőkkel kapcsolatos megbántottságok - ami teljesen érthető - egy pszichológus sokat tudna segíteni.
2023. márc. 13. 05:50
 8/11 NTBS ***** válasza:
100%
Nem csak kényelmes.
2023. márc. 13. 06:09
 9/11 anonim ***** válasza:
43%
ez az oldal egy pszichológus kanapéja lett...
2023. márc. 13. 06:27
 10/11 anonim ***** válasza:

"ez az oldal egy pszichológus kanapéja lett..."

Laikusok vannak, problémamegoldás szempontjából gyakran javasolt a pszichológus.

Apa behódoló típus biztosan.

2023. márc. 13. 08:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!