Reménytelen az apám ?

Figyelt kérdés

54 éves a kedves édesapám.

Egyszerűen elképesztő , hogy mennyire felelőtlen.

Nincs egy normális bejelentett munkahelye , ezáltal a TB.-át is maga után fizeti. Néha sikerül elmennie kiskönyvvel dolgozni egy helyre , de ott sincs mindig munka...

4 évig nem élt együtt az anyukámmal , nem tudtunk róla szinte semmit. Anyukám súlyos beteg, nyugdíjas. Amíg otthon laktam , nyilván a fizetésem mind haza adtam, nagyon szépen éltünk, mindenünk meg volt. De én egy éve külön költöztem , családot alapítottam. Ő pont akkor költözött haza , amikor én eljöttem otthonról, talán a jóisten is így akarta, mert különben én nem hagytam volna ott az anyukámat.

Jelenleg én segítem őket anyagilag, sok mindenről nem tud a párom. Ami nagyon piszkál.

Kedves edesapa meg otthon fekszik, mint aki jól végezte dolgát. És várja a sült galambot. Eddig egy szót sem szóltam érte. De most egyre jobban betellik a pohár. Csak az adósságot vitte haza , Provident, száz éves telefon tartozások HADA!!! Nem csak 1 , több is! Fel vette , és nem fizette..

Egy jogosítványt , autót , házat , semmit nem tud felmutatni. De még egy élet biztosítása sincs. Sajnáltam eddig , nem szóltam semmit. De most , hogy megint nekem kell adnom nekik, hogy az anya gyógytornászát kitudják fizetni, mostmár nagyon érik egy jó kis leb*szás. Szerintetek is felháborító?

2023. júl. 10. 23:56
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem fog már megváltozni.
2023. júl. 11. 00:07
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Van ez a típus,aki körül mindig zűr van.De neki nem fáj, ellenben a környezetènek nagyon is.

Lehet ez sima lehúzósság,vagy az,hogy mindig kihúzta valaki a szarból.Infantilis.

Ha lebaszod nem èrsz vele semmit, attól tartok.

2023. júl. 11. 03:52
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
Talán elszégyelli magát....
2023. júl. 11. 04:55
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Egy lecseszés ezen nem fog segíteni. Aki így él, az korábban is ilyen volt. Ezt anyukád is biztosan látja. Évek után újból felbukkan és mint aki csak tejért ugrott le a boltba költözik vissza... Ezt nem kellett volna hagyni. Eszembe sem jutna egy ilyen léhűtő életét szponzorálni, nem még hazudozni miatta, hogy patronálgassam. Épp ezzel generálod magadnak a problémát. Egy huszárvágással meg tudod oldani ezt, feltéve ha akarod. Nem véletlen húzott el annakidején 4 évre. Gondolom anyukád akkor már nem tudott kettőjük helyett keresni eleget, te meg talán még nem dolgoztál. Így talált más lehetőséget, hogy ne kelljen többet tennie, mint jelenleg.
2023. júl. 11. 05:04
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb, amit magadért tehetsz, hogy elengeded a kezüket (tudom, hogy szar anyukád miatt), de ez folytonos titkolózás viszont csak zűrt okoz a kapcsolatodban, ráadásul, ha szeretnétek majd, hogy bővüljön a család, annak a pénznek jobb helye lesz nálatok. Azt viszont te is sejted, hogy apukáddal lehetetlen beszélni, lehet, hogy ha nem segítenél, akkor kicsit magába szállna, de amíg ott vagy neki, addig úgy van vele, hogy ott vagy te, aki mindig kihúzza őket a szarból, ő pedig akkor minek erőltesse meg magát. Ugye inni nem iszik?
2023. júl. 11. 05:08
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Támogatna a franc egy ilyen élősködőz, már bocs.

FELNŐTT emberek, oldják meg - és nagyon fohászkodj, hogy a párod veled maradjon, miután! megtudta, hogy pénzeled a szüleidet.

Volt ilyen exem, repült, mert egy ilyen kapcsolatnak, ahol a másik fél még két ember helyett is bevásárol, vagy pénzeli őket, nincs jövője.

2023. júl. 11. 07:23
 7/9 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

Menthetetlen, pontosabban 0,1% alatti, hogy megváltozna. Ő egy dologtalan here. Ebben a korban, 30+ év ilyen életvitel után nem fog változni.

Amit mérlegelned kell, hogy megéri-e neked az általa jelentett költségtöbblet azért, hogy ott van anyád mellett vagy anyád fizikai megsegítését meg tudod oldani másképpen. A dolog ennyire egyszerű.

2023. júl. 11. 07:48
 8/9 anonim ***** válasza:
80%
Anyukádat nem tudod kimenteni ebből a helyzetből? Amiben élnek lakás az kinek a tulajdona?
2023. júl. 11. 08:19
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
mintha az én apámat írtad volna le :D csak hogy ő még velünk él és úgy élősködik, elvárja hogy mindent anyám fizessen, lényegében ő belőle élünk meg mert hogy apám nem dolgozik, minek, csak lógatja a lábát.. az ilyenekkel azt kénen csinálni, hogy megszabadulni tőlük, szebben mondva leszarni mert nem egy gyereknek kéne eltartani a szülőjét, főleg ha ő is megtehetné (tehát nem fogyatékos) tudom hogy az apád de van egy határ, én már nem igen nézek az ilyen emberekre családtagként, túl sokat vettek el
2023. júl. 15. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!