Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hány éves korig normális...

Hány éves korig normális direkt úgy öltözködni, ahogy a szülőknek nem tetszik?

Figyelt kérdés

Lakótársam mondta, hogy neki otthon az ősök nagyon túlkontrollálóak(röviden), ezért ő amióta teheti, gyakran úgy öltözik ha tudja, hogy látni fogják, amiről tudja, hogy kiakasztja a szülőket. Pl az anyja folyton az oversized ruhákon van kiborulva, meg azon, hogy a csajszi néha férfi ingeket hord. És a lakótársam a saját bevallása szerint amúgy szereti az ilyen ruhákat, de biztos, hogy ritkábban hordaná, ha nem lenne mögötte az, hogy milyen jó a szülők orra alá dörgölni, hogy "hehe, nem pofázhattok bele, hogy mit hordok" érzés.

(Tegyük hozzá, hogy már rég megszakította volna a kapcsolatot, ha nem lenne a beteg nagyi, akivel egyébként nem tudna kapcsolatot tartani)

Szerintetek normális, ha valakinek az öltözködéséhez az is egy plusz motiváció, hogy idegesítse a szülőket? Meddig normális, hogy ott ez a motiváció pluszban?

2023. júl. 7. 16:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
96%

Meddig normális? Amíg valaki nem érzi magát felnőttnek.

Aki ui. felnőtt (vagyis szeretné, ha annak tekintenék), az nem azért öltözködik VALAHOGYAN, hogy ezzel másokat bosszantson.

Indirekt módon a lakótársadat most is a szülei befolyásolják abban, hogyan öltözködjön. Ha pont az ellenkezőjét teszi annak, amit várnak tőle, akkor ugyanúgy nem független az öltözködése a szülei véleményétől, mintha alávetné magát akaratuknak.

2023. júl. 7. 16:27
 2/12 anonim ***** válasza:
76%
Nemtom, elég gyerekes tinohiszti dolog ez az egész, meg az is, hogy nem tudja tartani a kapcsolatot a nagymamával, őrt allnak a szüleu a telefon mellett vagy a buszról rángatják le ha meglátogatná?
2023. júl. 7. 16:27
 3/12 anonim ***** válasza:
92%

"hehe, nem pofázhattok bele, hogy mit hordok"

Ez kb 20 éves korig szokás, amikor kikerülsz a családi kontroll alól, utána egyszerűen csak beérik az emberben, hogy ok, azt hordok amit akarok, és ezzel se bosszút állni, se semmit nem akarok, egyszerűen felnőtt emberként eldöntöm, mi lesz. Minek kellene ez az idióta kamaszos hehe majd én megmutatom felhang?

2023. júl. 7. 16:30
 4/12 A kérdező kommentje:

#1 Csak számomra kérdéses, hogy mennyire szülői befolyás, ha akkor is felveszi, ha amúgy nem találkozik a szülőkkel.

#2 A nagyi szellemileg már nincs a toppon, nem tudja önállóan kezelni a telefont, hiába magyarázzák el neki naponta, meg csinálnak rajzos leírást mellé, és a szülőkkel egy háztartásban lakik, nem nagyon jár el otthonról, nehezen mozog. Élek a gyanúperrel, hogy ha megszakítsa a szülőkkel a kapcsolatot, akkor nem sétálhatna be a családi házba, hogy szia anyu, apu, ti nem érdekeltek, mamámhoz jöttem.

2023. júl. 7. 16:38
 5/12 anonim ***** válasza:
96%

Gyerekesen túlleng az inga, eddig kontroll volt, most meg be akarja bizonyítani, hogy mennyire senki nem ugathat bele az életébe.

Ha felnőtt lenne, nem hatnának rá a szülei, ezt kiegyensúlyozottan tudná kezelni.

2023. júl. 7. 16:41
 6/12 Metionin ***** válasza:
97%
Olyan szinten bármilyen korban normális, ha az illető a saját ízlése szerint öltözködik, csak az épp a szülőjének nem tetszik. A szülőnek is fel kell fognia, hogy mindenkinek megvan a saját ízlése és egy bizonyos életkor/önállóság fölött az utód úgy fog kinézni, ahogy neki tetszik, akkor is, ha ő fejre áll. Kamaszkorban még mondanám, hogy a szülőről való érzelmi leszakadás része, ha valaki direkt pukkasztja őket nekik nem tetsző ruhával de ez általában rövid életű. Ha valaki akkor is x módon néz ki, amikor már rég levált és nem találkozik a szülővel, akkor ott már nem hiszem, hogy ez lenne a mozgatórugó. Egyébként nálunk is volt ebből konfliktus, anyámnak vannak bizonyos fura nézetei a ruhákról, ami ellentétes az enyémekkel, ennélfogva a legtöbb cuccomtól kb. kiszaladna a világból - ha nem fogta volna fel, hogy a véleménye fikarcnyit sem számít ebben a tekintetben (pl. szerinte a megfelelő méretű ruha kb. 2 mérettel nagyobb a valós méretemnél, lóg, a póló ujja a könyöknél, a vállvarrás lejjebb a válltól van jó helyen, húzza a száját, mert nem hordok melltartót a nullás melleimre meg hogy nem vasalom az amúgy vállfán tartott, vasalást nem igénylő cuccaimat, tehát igénytelen vagyok aki "kicsi" ruhákban jár).
2023. júl. 7. 16:48
 7/12 anonim ***** válasza:
94%

#1 Csak számomra kérdéses, hogy mennyire szülői befolyás, ha akkor is felveszi, ha amúgy nem találkozik a szülőkkel.

Ugyanannyira, mintha akkor is alávetné magát a szülei akaratának, ha nem látnák.

2023. júl. 7. 16:55
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

#7 De attól még tetszhet neki az a stílus, nem? Előfordul, hogy nem az tetszik valakinek, mint a szülőknek.

Nálam is voltak ilyen jellegű kicsapongásaim anno, több stílust szerettem magamon, de volt kettő, amit a szüleim utáltak ezek közül. Én meg eldöntöttem, hogy hát én a magam ura vagyok, senki nem dumáljon bele, és én megszokatom a szüleimmel, hogy attól, hogy nem tetszik, nem kell hatszor/találkozás elpofázni, hogy szerintük undorító, mert én leszrom. Onnantól módszeresen úgy jelentem meg a családi találkozásokon, amikről tudtam, hogy utálni fogják. Nem valami extrém dologra kell gondolni, szerintük túl sokszor öltözök úgy, mint egy átlag ötvenes magyar-töri tanár, meg az orrpiercingem volt még a bajuk. Én néha befordítva hordtam a piercingem és nem látszott, de amikor a szüleimmel találkoztam, akkor soha, és mindig azokat a ruháimat hordtam olyankor, ami szerintük nem nekem való. :D

Ettől még hétköznapokon is hordtam ezeket a ruháimat, meg látható volt az orrpc többnyire, mert tetszett, és akkor se változott meg, amikor már leálltak, mert nekem egyébként tetszett a stílusom általuk nem preferált része. Az volt a bajom, hogy a fene akarja mindig kapni a megjegyzéseket.(Nekem amúgy jó volt a kapcsolat ezen kívül)

2023. júl. 7. 18:03
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Ezt én inkább úgy tenném fel, hogy "Meddig normális beleszólni, hogy a 'gyerek' mit hordjon?"
2023. júl. 7. 19:13
 10/12 anonim ***** válasza:
49%
13.14 után fokozatosan azért már lehet saját belátás szerint öltözködni.
2023. júl. 7. 22:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!