Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gyerekként hogyan dolgozzátok...

Gyerekként hogyan dolgozzátok fel azt, hogy a szüleitek hangosan veszekednek egymással?

Figyelt kérdés
Legfőképp, ha az apa az agresszív.
2023. júl. 2. 21:15
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
79%
Mind a két szülőm agresszív alkoholista volt, vér is folyt rendszeresen. Sokszor én takarítottam fel másnap, míg ők kiütve aludtak. Kb. 4 éves koromban anyukám egy balhé után mozdulatlanul feküdt kint az esőn, apám meg azt mondta nekem, "meghalt, megöltem a rohadékot". Nem értettem akkor még igazán, ez mit jelent, mégis nagyon megmaradt ez az emlék. Mire odaszaladtam hozzá, magához tért. Egy direkt gyilkossági kísérlet után én hívtam ki a rendőröket úgy 10-12 évesen. Ez ment egész gyerekkorunkban. Józanul meg mintaszülők voltak, mindent megadtak nekünk gondoskodásban, élményekben, anyagiakban (érzelmileg nem igazán, de ez jellemző volt az ő generációjukra). Egy hullámvasút volt így a gyerekkorom, sosem tudtam, mire megyek haza... Normális, funkcionáló felnőtt lett belőlem és a testvéremből is. Apukám sajnos már nem él. Mióta meghalt, valahogy nincs bennem semmi harag felé, alapvetően a jóra emlékszem és nagyon hiányzik. Anyukámmal hullámzó a kapcsolatom, de nem a gyerekkorom miatt, alapból nehéz természet és még mindig iszik. Elsősorban áldozatnak látom őket, a saját előzetes traumáik és az alkohol áldozatainak. Gyerekként is sajnáltam meg féltettem őket, haragudni nem tudtam igazán, de tisztelni se tanultam meg őket soha.
2023. júl. 2. 22:26
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
zenehallgatás fülessel, hangosan, legalább nem hallani semmit.
2023. júl. 2. 22:50
 13/17 anonim ***** válasza:
47%
Ki foglalkozik már a gyerekkorral, mikor a felnőttkor legalább annyi elviselnivalót hoz.
2023. júl. 2. 22:59
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem épp nevelőanyám a kiabálós.

30 múltam, de máig összeszorul a gyomrom, ha haza kell mennem és találkozok vele, vagy ha valaki emelt hangon szól rám.

Gyűlölöm a hangos beszédet, a vitát, legszívesebben olyakor elmennék a helyszínről - de pl egy munkahelyen nem megoldható, visznt a családot már hagytam ott egy születésnapi bolin, amikor nev. anyám meg veszekedett valamiért apámmal.

Ebben nőttem fel, nem érdekel. Nem is tartom vele a kapcsolatot, mert undorító hisztis, passzív-agresszív nő.

2023. júl. 3. 08:04
 15/17 anonim ***** válasza:
62%
Fülhallgató és hangos üvöltős rock (nekem szerencsém van mert szívem csücske ez a műfaj) és valami amibe bele tudok mélyülni, mert töretlen figyelmet igényel, pl Fortnite. Semmi más nem válik be. Alapból utálom az ordibálást és a sértegetést, sehol senkitől nem tudom elviselni. Ha anyám ordítja apámnak hogy mekkora egy szardarab (de apám is kiveszi a részét a dologból még mielőtt valaki azt hiszi, hogy nem), attól fizikailag rosszul tudok lenni. Ha minden kötél szakad, átmegyek mamámhoz, vagy kimegyek a természetbe barangolni, és általában írnak Messengeren ha összeszedték magukat.
2023. júl. 3. 17:01
 16/17 Metionin ***** válasza:
100%
Nekem az volt a természetes. A szomszédban is folyton ordítottak, a kert alatt is...mindenhol volt alkoholista a családban és általában ezen ment a balhé. Annyi hatása volt rám a dolognak, hogy imádom a csendet és én magam extrém ritka esetekben emelem fel a hangom.
2023. júl. 3. 17:26
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Hogyan?

180 centi es kozel 90 kilo vagyok. de a mai napig osszerezzenek, ha hangosan szolnak hozzam, pedig regen voltam mar gyerek.

A mai napig erzem a hatasat.

49F

2023. júl. 4. 04:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!