Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám miért ilyen undok most,...

Anyám miért ilyen undok most, és támad nekem?

Figyelt kérdés
Nagyon röviden a történet, hogy van egy kutyám, aki egy csúnya szakítás után az exemnél maradt. Sajnos már betegesebb a kutyus az exem úgy döntött, hogy vissza adja, én pedig nagy örömmel fogadtam. Viszont augusztus végén már kifizetett nyaralásunk van amit nem tudok lemondani és megkértem anyukámat, hogy akkor had legyen nála a kutyám. Ő viszont nem akarja elvállalni mert a tesóm gyerekei is pont akkor lesznek nála, és nem bízik a kutyusomban. Lényegében rám támadt, hogy ha vissza vettem a beteg kutyát oldjam meg ilyenkor az elhelyezését, neki bőven elég az, hogy a gyerekek ott lesznek nála, nem akar a kutyával bajlódni pluszban. Folyamatosan figyelnie kellene, mert egy percre se merné egyedül hagyni őket a kutyával. Nem értem miért mondja ezt, eddig is mindig ő vigyázott a kutyára ha kellett. A kutyusom még soha nem támadt senkire.
2023. jún. 30. 11:05
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
93%

Eddig nem támadott. Ez tiszta. Viszont a kutyád gondolom nem is volt még összezárva napokig

2-3 (gondolom 10 év alatti) gyerekkel akik nyúzták, nyaggatták, zajongtak körülötte. Ráadásul öregszik, betegeskedik. Sok kutya ilyenkor nem vágyik vadidegenek társaságára és ha elveszti a türelmét oda is kaphat.

Anyukád pedig nem akar az augusztusi nagy melegekben kutyát sétáltatni, plusz a gyerekeket hurcolni magával.

Gyanítom, hogy nem csak a kutyában nem bízik, hanem, hogy a gyerekek nem hagynak majd neki békét. Plusz a kutya x ideje nem találkozott vele, így az is kétséges, hogy hallgatna rá.

Rosszul kommunikálta le a dolgot, de ha tiszta fejjel végiggondolod rájössz, hogy a kutyának sem kell ez a nyüzsi.

2023. jún. 30. 14:51
 12/14 anonim ***** válasza:
75%
Igaza van neki.
2023. jún. 30. 17:08
 13/14 anonim ***** válasza:
82%

Anyádnak igaza van. Nem undok veled, csak felelősségteljesen gondolkodik. Más dolog vigyázni rá, ha ráér, és más vállalni a felelősséget idegen (mert nem az övé) kutya és más gyereke esetén. Ha mégis baj lenne, anyád szerinted hogy állna a tesód elé?

Azt meg nyilván nem vetheted a szemére, hogy az unokái élvezik az elsőbbséget.

Ne légy ilyen önző te sem. Keress egy jó panziót a kutyusodnak. Szerintem egyáltalán nem érzi majd magát ott rosszul.

2023. jún. 30. 17:14
 14/14 anonim ***** válasza:
90%

Igaza van, a TE kutyád nem az ő felelőssége.

Tudtad, hogy mész nyaralni, nem egyik napról a másikra történt a dolog, szóval oldd meg. Augusztusig van időd.

2023. júl. 1. 08:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!