Hogy magyarázzám meg a 6 éves gyerekemnek, hogy az anyja férjét csak a nevén szólítsa és tegye hozzá, hogy "apa"?
ne hisztiz ,nekem 20+évig kb6 ėves koromtol egészen mig meg nem halt volt a nevelőapåm az APÁM.a vérszerintit csak gyerekkoromba látam párszor.
egy gyereknek lehet 2 apja is az ėlete során.
Én olyan jól éreztem magam az anyám új párjával hogy majdnem azt mondtam neki hogy APA. Tizenévesen!
Pedig imádom apukámat is nagyon, de ő is sokat tett értem.
Olyan is előfordulhat,hogy intézményben, közösségben a nevelők úgy mondják Pistike/Zsuzsika új apukája és ő ezt elfogadja,mert esetleg még tényleg úgy is érzi. Nála ez rendben van. Nem hiszem hogy csak úgy együtt lakik a pasi az anyával. Egy ilyen kicsi mellett kell segítség a gondozásban,nevelésben,tehát azért biztosan aktívabban vesz részt a gyermek életében.
Azt nem értem hogy miért kell a gyerekben feszültséget okozni, akkor is ha szarul érint. Majd rendbe teszi magában később, és később ha felnőtt lesz és együtt söröztök majd elmondod neki. Nem felróva,hanem hogy ő is lássa és megtanulja a gyerek az első nem a saját egónk.
Szar helyzet,nekem se igen tetszene,de örülnék,hogy olyan ember van mellette aki kiérdemelte ezt a címet. Benned meg legyen tartás és maradj az APA az életében.
Ki fogja nőni! A kisgyerekek sokszor furcsán szólítják a felnőtteket, de olyan is van, hogy valamilyen másik megszólítással illeti a gyermek. Pár év múlva, de 10 éves korára már biztosan nem ezt fogja mondani.
Ahogy növekszik, telik az idő egyre rikábban mondja majd, végül teljesen el fogja hagyni.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!