Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan és mennyi zsebpénzt...

Hogyan és mennyi zsebpénzt adtok a gyereknek? Hány évesek a gyerekek?

Figyelt kérdés

2023. jún. 27. 13:13
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
76%
5k / hét
2023. jún. 27. 22:12
 22/28 anonim ***** válasza:
27%

"Mert a jósnő megmondta milyen neműek lesznek."

Nem, a Prena teszt mondja meg, mégpedig a 12. terhességi héten. Nem akkor lesz ám biztos a gyerek neme, amikor az uh-n megmutatja magát... Jesszusom.

2023. jún. 27. 23:48
 23/28 anonim ***** válasza:
29%
22 de akkor nem vállalhatta akkor mikor már előre félre volt téve a nevére pénz.Pláne nem több gyereknek.Bakker mi is elrakjuk nekik pl a családi pótlékjukat,mert az az övék,és nincs rá szükség a hétköznapokban,sőt félretett pénzünk is van,meg nem is keresünk azért minimálbért,de ne már,hogy azért csóró szarok vagyunk mert nem arra tanítjuk,hogy szórja két kézzel a pénzt,csak a drága kézműves fagylalt a jó, abból se elég ám 1 vagy 2 gombóc egyszerre.Pont ezért jut mindenre,mert ésszerűtlen dolgokra nem hajigáljuk a pénzt.3s nem arról van szó,hogy soha,még egyszer sem,de naponta nem lehet több ezer ft-ot költeni szórakozásra.Meg ez az egész onnan indult ki,hogy mennyi zsebpénzt kapnak a gyerekek.Na,hát nálunk a kisebbek nem kapnak,a nagyobb meg kap havi 15-öt,meg van neki ösztöndíja,ami megint még 8000,és ezen felül ha bármelyik megy valahová,azt fizetjük.Tehát a mieink is elmennek moziba,meg fagyizni,csak nincs egyszerre odaadva ,meg nem kell naponta fizetős helyre járni.Ebből jött,hogy akkor csóró az ember lánya,mert nem tud adni 10000-et hetente a gyereknek limonádéra.Hát akkor csórók vagyunk.Szerintem vagyunk így páran, mondjuk én inkább tudatosnak mondanám ezt,nem csóróságnak,de legyen igazatok.Ha ugyanis én minden sz@rra elszórnám a fizetésemet, akkor nem lenne se házunk,se autónk,de megtakarításunk se.
2023. jún. 28. 08:58
 24/28 anonim ***** válasza:
50%

Nem limonádéra adok heti 10 ezret. Le volt írva, hogy eldöntik mire költik, csak te nem tudsz olvasni. Egyébként a nagyobbik fiam megspórolta szinte az összeset két éven át és amikor betöltötte a 18-at akkor nyitott egy tőzsdeszámlát vele. Közgazdász akar lenni.

A nevére félretett pénzt úgy értettem, hogy már csak akkor beszélgettünk a gyerekvállalásról a párommal, amikor már megvolt az az egzisztenciánk, hogy a saját lakásunk mellett meg tudtunk volna venni mégegyet is, és volt annyi félretett pénzünk ami befektetve elég lesz majd a gyerekek iskoláztatására, egyetemre, stb. Amikor megszülettek, akkor megnyitottam két külön számlát erre. Ezen is mit nem lehet érteni?

Egyébként pedig igen, csak a kézműves fagyi a jó. Nem azt mondom, hogy minden nap kell nyalni a kézműves fagyit, de szart nem veszek. Én pedig alapjáraton megeszek 4-5 gombócot férfiként, ki az a nyomi aki 1 gombóccal beéri? Hát még egy 5 éves gyerek is élből kettőt bevág. Vicc kategória.

2023. jún. 28. 12:53
 25/28 anonim ***** válasza:
28%
Hát mi mondjuk nem zabáljuk annyira a fagyit A kamaszoknak is elég a 2 gombóc,de a férjem sem bír többet megenni.Ez a pénzzel kérkedés meg...Maradjunk annyiban,hogy ha csak az vállalna akár 1 gyereket is,akinek 10 milliói vannak előre félretéve,meg 2-3 lakása, akkor nagy sz@rban lenne a társadalom.Nem a semmire kell vállalni nyilván,de azért az túlzás amit te írsz,és lenézed a többi szülőt.Ébresztő!Ti ezek szerint a felső rétegbe tartoztok,nem ez az általános.És tudok olvasni,te nem tudsz.A havi 15+8000-et az enyém is arra költi amire akarja.Minden másra kap ő is pénzt,mint pl fagyi,mozi,csak nem feneketlen a pénztárca,ahogy később az övé sem lesz az,és ha azt szokja meg,hogy napi szinten cukrászdában limonádézik, akkor vagy csóró lesz,vagy marha sz@r lesz felismerni a helyzetet,hogy kajára már nem maradt.Továbbra sem gondolom,hogy gond lenne az,hogy még kell gondolnia,hogy ma vesz 1000-ért egy linonádét a cukiban,vagy hazajön iszik itthon,és el tud menni a hétvégén moziba.Mondjuk nem jó a példa,mert mint írtam,mozira pl külön kapnak mindig,úgyhogy arra pl nem kell spórolni,de mondjuk már 9 évesen is tudta a gyerekem,hogy nem a sulibüfében vesz gumicukrot,hanem bemegy a boltba,mert ott 2x annyit kap ugyanannyiért.Ez sima ésszerűség.Te pedig nem igazán jársz 2 lábbal a földön,és igen magas lóról beszélsz.Nehogy leess!
2023. jún. 28. 13:20
 26/28 anonim ***** válasza:
49%
4-5 gombóc??? Nem vagy normális.
2023. jún. 28. 16:58
 27/28 anonim ***** válasza:
72%
Gonosz anya vagyok, és iskolás korukig csak 1 gombócot kaptak. Most már kamaszok, ha kérnek kettőt, kapnak, de van, hogy eggyel beérik. Ésszel kell költeni, a gyereknek is.
2023. jún. 28. 17:01
 28/28 anonim ***** válasza:
72%

12, 18, 21 Evesek

A ket nagy nem kap ellenben sajat akaratuk miatt diakmunkaznak 16 eves koruktol, a fiam a nyarok 400e fog keresni havonta elment az epito iparba dolgozni. Elotte mekizett ott 160-200e kozott kereset, fizet belole 35e fundamentat es 30e valami masikra, es van kb 500-800e felreteve

A lanyom mekizik 160-200e kozott keres. O alig kolt igy olyan 2m van a szamlajan. Oke o anno a tanulmanyi eredmenye alapjan tobbszor nyert palyazaton tobb 100e-et. O is fizet egy 35e fundat belole.

A kicsi alkalomszeruen kap zsebpenz valtozo osszeget. Mikor mire ker, kb 1000-3000/het az osszeg de van h hetekig nem.

Ez volt jellemzo a nagyokra is mikor kicsik voltak. Ha kertek kaptak nem volt fix osszeg. Ha mozizni akkor tobbet ha csak ugy akkor kevesebbet.

Egyebkent arra koltik amire akarjak. Es nem nem lenne szukseg diakmunkara de a ket nagy orul h bevalalltak. Jo a tarsasag jo a beosztas szeretik. Es szepen gyarapszik a felre tett penzuk.

2023. jún. 29. 06:36
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!