Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan és mennyi zsebpénzt...

Hogyan és mennyi zsebpénzt adtok a gyereknek? Hány évesek a gyerekek?

Figyelt kérdés

2023. jún. 27. 13:13
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
24%
Ja és hol 1500 egy fagyi?Nálunk 400 egy gombóc.2 még nekem is elég.Limonádéra aki még kiad egy ezrest az meg is érdemli,úgy mint a balatoni 3000ft-os lángosra.Szerintem meg meg kell tanítani a gyereknek is az ésszerű határokat.Strandon se kell feltétlenül mindig kaját,stb venni.Lehet néha,máskor meg kell vinni.Vagy itt mindenki olyan jól keres,hogy minden nap étteremben ebédel?
2023. jún. 27. 17:43
 12/28 anonim ***** válasza:
40%

Befejezheted a hőbörgést nyugodtan!

Budapesten igen, ennyibe kerül 3 gombóc kézműves fagylalt. Bőven nem akkora adag, amit lehetetlenség lenne megenni.

Ha meg beülsz valahová barátokkal, barátnőkkel beszélgetni, gondolom, fogyasztasz is, nem csak nézed, ahogy a másik megeszi a sütit, megissza a kávét, limondádét. Van egy ár, amit ki kell érte fizetni.

Igen, szerencsére keresek olyan jól, hogy napközben kiszaladhassak valamelyik étterembe ebédelni, ne az ételhordós maradékot kelljen cipeljem, melegítenem a munkahelyen. :)

2023. jún. 27. 17:48
 13/28 anonim ***** válasza:
24%
Jajj bocs akkor!🤣 Elfelejtettem,hogy csak Budapest,meg az ottani fizu jöhet szóba,és hogy a gyerekeknek ott kötelező naponta beülni valahova.Amúgy,ha ott élnék, akkor is adnék külön pénzt ha valahová elmennek a barátaikkal,és azt még pláne tudni szeretném,hogy merre csatangolnak a nagy Budapesten.Itt vidéken is adok fagyira nyugi,csak annyit kell mondani,hogy anya,elmegyek Gizivel fagyizni.Nálunk nincsenek egész nap csak úgy kicsapva a gyerekek.
2023. jún. 27. 17:57
 14/28 anonim ***** válasza:
31%
És ezt az előítéletes látásmódot ott, falun tanítják külön?
2023. jún. 27. 18:08
 15/28 anonim ***** válasza:
49%

Én se értem, miért kellene naponta beülni a gyerekeknek valahova?

Menjenek el heti 1 alkalommal fagyizni, vagy mekizni vagy mittidomén.

2023. jún. 27. 18:10
 16/28 anonim ***** válasza:
53%
Milyen előítélet?Hát te írtál olyan árakat,meg olyan dolgokat,hogy arra dolgozó emberként se tellik a legtöbb embernek.Nekem se jut havi 40 csak fagyira,meg limonádéra. A legtöbb gyerekes családban nem nagyon vesznek 1000ft-os limonádét a gyerekek szerintem,és túlélik.
2023. jún. 27. 18:25
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

A fagyis hozzászólóval értek egyet. Emberek, miről beszélünk, 500 forint egy gombóc fagyi, tényleg. Ma már 10 ezer forint semmit nem ér, fel tudjátok ezt fogni végre? Ha dolgozó embernek nem tellik erre, akkor ne vállaljon gyereket pluszban. Az minek vállal gyereket, aki még magát sem tudja eltartani egy normál életszínvonalon? Igen, a gyerekvállalás rengeteg PÉNZ, de különösebben nem látom az értelmét, ha nincs meg rá a fedezet. Én úgy vállaltam gyereket anno, hogy már előre a nevükre félre volt téve pénz, amibe havonta befizettem X részletet mindig és azóta is.

A zsebpénzt én csak arra adom, hogy legyen náluk zsé, és felőlem úgy osztják be ahogy akarják, de hozzám nem jöhetnek aztán kuncsorogni mindig többért és többért. Ha úgy döntenek, hogy elszórakozzák, akkor megtehetik, ha megspórolják, akkor van nekik egy kis plusz a fiókban. De az a heti 10 ezer arra sem elég, hogy komolyabb dolgokra összespóroljanak maguknak, mint pl laptopok, telefon, bicikli, könyvek és hasonlók, ezeket mind még külön meg kell venni. Egyéb járulékos költségekről mint az egyetem, nyelvvizsga, jogosítvány, utazások meg már ne is beszéljünk. Ehhez képest az a havi pár tízezer forint már semmiség.

Aki pedig a vidékkel példálózik, köszönöm, de a legtöbb városban már semmivel nem kerülnek kevesebb pénzbe a dolgok, csak a bérek vannak a béka segge alatt Budapesthez képest. Meg lehet nézni bármilyen közértet, sokszor még drágább is, mint Budapesten egy versenyképes Aldi. A vendéglátó egységekről már ne is beszéljünk, szállások, éttermek, bárok, kávézók, szórakozási lehetőségek nagyjából ugyanazon az árszínvonalon mennek, ha a budapesti legfelső szegmenst nem számítjuk. A minap elszörnyedtem, hogy a Balatonon milyen árak vannak, de nem is járunk, inkább elrepülök bárhová máshová, addig sem itt kell lennünk.

2023. jún. 27. 19:56
 18/28 anonim ***** válasza:
13%
17 persze előre a nevükre volt félretéve.🤣Mert a jósnő megmondta milyen neműek lesznek.El tudjuk tartani,el tudjuk látni a gyerekeket köszönjük.Megvan mindenük,ahogy nekünk is,de CSAK fagyizni nincs 40e/fő.Ez van.De lehet,hogy hamarosan te is kopoansz,olyan infláció van.Ha senki nem vállalna gyereket aki nem tud naponta mozgatni,mekiztetni egy gyereket(továbbra se értem miér kellene) akkor lassan összeomlana a társadalom,nem lenne következő generáció.Nem kell mindig minden a gyerekeknek sem.El vannak a mai kölykök majmolva.Te úgy nőttél fel,hogy minden nap volt édesség,cukrászda,mozi,fagyi,stb?Ez amúgy nem is egészséges sakk súgok.Az meg,hogy ésszerűtlen árat nem fizet ki már a gyerek sem valamiért,pl a limonádéért egy 1000-est,az tudatosság.Időnként lehet,de ne már,hogy az ne vállaljon gyereket,aki azt mondja a gyereknek,hogy gyerehaza azt ennyi pénzből igyál meg 5liter limót ha szomjas vagy.Szerintem meg az ne vállaljon aki arra tanítja,hogy szórja a pénzt.
2023. jún. 27. 20:07
 19/28 anonim ***** válasza:
46%
7es vagyok. Nem mondtam, hogy nem lehet elkölteni 10 ezret egy héten, de 5 ezer is elég arra hogy hétvégén elmenjen egy mouiba vagy beüljön valahova a haverjaival. Nem kell minden nap fagyizni, ès nem kell 3 gombóc kézműves fagyit enni. Elég hetente kétszer két gombót, és még marad 3 ezer mozira meg popcornra. Akkor legalább megtanulná, hogy néha választani kell, hogy ma költöm el a starbucksban vagy holnap a moziban. Ha mindig mindenre van, abból mit tanul? Ja és nincs gyerekem, de voltam gyerek, és nagyon örülök, hogy kevés zsebpénzt kaptam, azóta sincsenek pénzügyi gomdjaim. Pedig megtehették volna a szüleim, hogy megdobnak 10 ezerrel vagy akár 100 ezerrel minden héten.
2023. jún. 27. 20:11
 20/28 anonim ***** válasza:
36%
19-el értek teljes mértékben egyet.
2023. jún. 27. 20:15
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!