Szeretném ha segitenétek újra! Mit tennétek a helyemben?
Korábbi kérdésemet belinkelem:
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..
Amire tök sok jó választ kaptam.
A helyzet azóta se sokat változott,ma-holnap júliust írunk,és még mindig nincs fix,bejelentett állása a lányomnak.
Mivel ide van bejelentve ide érkezik minden,tb-t nem fizeti,tartozást halmozott fel egy szolgáltatónál.
Néha-nèha beugrós munkát végez,abból a legfontosabb az volt hogy hajat hosszabítson.
Eddig az időig kb nem igazán keresett,sőt én voltam a sz@r,mert ugye az apjánál elvolt mint írtam.
Csak hogy az apja elköltözött a szülöi hàzból ahova vitte az új párját és fiát(nem közös gyerekünk) majd közölte hogy oda a lányunk nem mehet,már ki is rakta.
Persze a lányom megint ide akar jönni…
Komolyan nem tudom mit tegyek??
Ez téboly komolyan.
Milyen anya vagyok,??
Kidolgoztam a belemet mindig,tőlem nem ezt látta és sz@rik mindenre.
Egyszerűen nem értem.
Segitsetek légyszives!
"Néha-nèha beugrós munkát végez,abból a legfontosabb az volt hogy hajat hosszabítson."
Pasiknak akar tettszeni,persze,egyikse olyan balek mint te hogy eltartod életed végiéig..
Hàt tényleg nem egyszerű.
Szerintem nem realitàs elvàrni egy 18 évestől h legyen önàlló. Én 30 éves koromra tudtam vmennyire az lenni, bàtyàm is. Àlt. isk és gimi egyszerűen nem készít fel semmire, nem ad semmi tudàst, lehet ezért nem bírta a lànyod végig (jogosan, sőt egyetértek vele). Kikerulnek 18 evesen gyerekek lovese nincs senkinek mit csinaljon. Batyamnak 5-10 ev kellett utana otthon random dolgokat cainalni h talaljon vmi ertelmeset. Szóval lànyodnak amire szüksége van : idő, nyugodt körülmények jözt. Valószínű neki se jó h nem talàlja a helyét, és stresszelődik. Bàrmit csinàl az jó, ha ismerkedik új f3rfival legalàbb nő a vilàgképe, hàtha hall vkitől vmit. Vmi olyanban àllapodjatok meg, h:
A verzio: pl maradhat otthon fogadjàtok szívesen, de vmi hosszutavu celt tuzzetek ki. Pl dolgozzon 2 napot h beszalljon picit, maradék idoben pedig gondoljozzon bekeben h mit szeretne csinalni,onfejlessze magat tanuljon vmit, menjen random helyekre h infot gyujtson.
B verzio: ha nagyon kicsi a lakasotok, nincs sajat szobaja, bedzeljetek meg alberletet amiben tamogatni kell. Pl 120k az albi, 100k az étel 1 honapban. Keressen vmi munkat ahol heti 3 napot dolgozik , maradek idoben tanul vagy valami, es tamogatjatok reszben.
Szoval vmi közös terv kéne. Muszaly még tamogatni, manapsag szuloi tamogatas 25-30 evig kell, ötletekkel, anyagilag, lakhatàsban
Ha visszafogadod, azzal mi lesz jobb? Egyszerűen nem tudsz rá hatni anyaként, a saját feje után megy. Semmivel nem segítesz neki többet, ha kvázi azt mutatod a visszafogadással, hogy ezt tovább folytathatja. Tudod, szokták mondani, hogy egy gyermeknek nem a halat kell odaadni, hanem a hálót, amivel majd saját magának ki tudja fogni a halat.
Sajnos elbuktál anyaként nála. Valami miatt úgy alakult ki a kettőtök kapcsolata, hogy nem tekint rád szülőként. És ez már nem a tini kori hiszti meg lázadás.
Esetleg annyiban segítenék neki, hogy felajánlanék kifizetni egy havi albérleti szobát, és abban az egy hónapban keressen magának munkát, hogy a második hónaptól tudja magának finanszírozni.
És kerek perec nem lennék rest megmondani a szemébe, hogy semerre nem tart az élete, és bár te szereted, ez az állapot nem tartható a végtelenségig. A legjobb dolog, amit tehetsz vele, ha rákényszeríted, hogy a saját lábára álljon.
Lehet gratulálni,lehet rosszakat kívánni.
A lányom.
Mit tegyek?
Legyen hajléktalan?
Legyen az utcán???
A férjem meg biztosan nem viszi a többi gyerekemet sehova.
Nem kívánunk rosszat. Viszont annak ellenére, hogy azt hiszed, jót teszel vele, pont hogy elrontod. Így sosem fog benőni a feje. Holnapután kezdi újra a flegmázást és ajtó csapkodást feléd.
Ha vissza is engedném, biztos, hogy szabályokat fektetnék le, minden nap ellenőrizném hány interjún volt, hova adta be a jelentkezését, és addig "terrorizálnám" ezzel a kérdéssel, míg inkább önként elmenne dolgozni. Bár mint tudjuk, nálad úgysem lesz következménye, ha továbbra is csak lopja a napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!