Hogyan legyek jobb anya ?
Úgy érzem teljesen rossz anya vagyok. Egyszerűen nagyon laza , nem igazán féltem a kicsiket. Most 12 hónapos ikrek. Sokat magukra hagyom őket a szobában , mert nekem a takarítást kell csinálnom , kijárok dohányozni .. ők szépen el vannak egymással és úgy szinte minden biztonságos a szobában. Ha elmegyek egyáltalán nem hiányolnak , gyakran alszanak nagyszülőknél, akkor sem sírnak értem. Ha köztük vagyok, azért általában a délutánokat együtt töltjük játszunk sokat, sétálunk stb .de megunnak engem , nem jönnek oda pl puszit adni. Úgy érzem nem kötődnek hozzám. Szinte nem is szeretnek jobban mint egy idegent. Mert mindenkivel így elvannak. Szóval nagyon ramatyul érzem magam emiatt.
Születésük óta tápszeresek is , szóval a szoptatással sem volt lehetőség kialakítani a kötődést.
Ha délelőtt kiviszem őket magammal pl a konyhába,amíg én takarítok , főzök .. addig csak a hiszti van. Egy nagyobb járókával tudom megoldani de bezárva érzik magukat , emiatt folyton sírnak. Tehát ez nem opció.
Próbáltam már a hazimunkat éjjel csinálni hogy napközben velük lehessek illetve délelőtt.. de akkor meg hulla faradt vagyok. Ti ezt hogy oldjatok meg, ha nem Amerikai konyhátok azaz konyha nappali egyben ..-van?
Alvasidoben takarítottam vagy a férjem takarított vagy én is simán hagytam őket kibontakozni meg majd kicsit később meg fogod látni, hogy jönnek állandóan segíteni neked. Na akkor be lehet őket vonni majd. Amúgy ne ostorozd magad. Nekem fiu lány parosom van és mindkettovel ugyanúgy alakult a kötődés mégis az egyik bujos a másik meg akkor bujos ha ő szeretné. Valamiért a férjemmel meg fordítva van. Amelyik rajtam csung az rajta nem pedig mindkettővel ugyanannyira foglalkoztunk mindig.
Ettől nem leszel rossz anya, ne szivasd magad ezzel, vannak ilyen gyerekek.. lehet ők sem bujosak.
Egy terápiában szépen kipucoltatni a traumáidat. Az embereket ez mentheti meg. Semmi más.
Tele vagy fasságokkal agyban, mint a csillogó háztartás, takarítás, főzés. Ki a francot érdekel? Nem tudtok rendelni? Takarítónőre is telne, ha dohanyzol. Nem hiszem el egyszerűen, hogy másból sem áll egy nő napja gyereknevelés mellett, mint csinálni, pucolni. Egész nap csak a seggedet, hátadat látják a gyerekek, milyen életük lesz így?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!