Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért akadályoz a saját anyám...

Miért akadályoz a saját anyám ha elvileg támogat?

Figyelt kérdés
Ő nem akarta hogy visszamenjek iskolába,lebeszélt róla.Most találtam munkát(igaz hogy nem a legjobb de a semminél jobb..)arról is lebeszélt.Semmi se tetszik neki amit szeretnék.és tudom nem kéne ennyire számítania hisz az én életem.Bár lehet csak védene?én már tényleg nem tudom
2023. jún. 18. 23:08
 1/8 anonim ***** válasza:
98%

Az iskolától “véd”???

Ott valami nagy gáz van nyakon felül!

Tanulj, mielőtt hagynád tönretenni az eletedet!

2023. jún. 18. 23:23
 2/8 anonim ***** válasza:
95%
fhú gyerek
2023. jún. 18. 23:35
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Most minden bántó szándék nélkül javaslom, nézd meg az értelmező kéziszótárban, mit jelent a "támogatás" kifejezés, mert nagyon nem azt, amit anyád csinál.
2023. jún. 18. 23:39
 4/8 anonim ***** válasza:
Mennyi idős vagy?
2023. jún. 19. 00:28
 5/8 anonim ***** válasza:
63%
Elkezdödött a vakáció.. ezek a kérdések...
2023. jún. 19. 00:29
 6/8 anonim ***** válasza:
81%

Ez most lehet, hogy mellbe fog vágni, de azért olvasd végig.

Szerintem elsősorban megpróbál magához láncolni. Főleg akkor, hogy ha:

1) te vagy az egyetlen gyereke,

2) vagy pedig te vagy az utolsó gyereke, aki még nem repült ki a családi fészekből,

3) vagy többen is otthon laktok még, de te vagy a legkönnyebben irányítható.

Gyanítom, hogy anyádnak lehet némi pszichés problémája is, nincs rendben önmagával, önértékelési problémái vannak, vívódik önmagával, és mindezt rád is kivetíti.

A legfőbb oka annak, hogy magához akar láncolni, szerintem az, hogy nem akar egyedül maradni. Mindezt javarészt nem szándékosan csinálja, ezek egy komolyabb, régebb óta fennálló problémaegyüttesnek a lecsapódása, és ezek afféle tudatalatti mechanizmusok.

A legjobb megoldás egy jó pszichológus neki is - ebben persze partnernek kell lennie - és neked is, hiszen pszichésen valószínűleg téged is eléggé megtépázott ez a viselkedése, és ha lelkileg ezt nem hozod helyre, egész életedben végig fog kísérni, és folyton az a "Nem" fog motoszkálni a fejedben, amit éveken át tőle hallottál, amivel éveken át aláásta az önbecsülésed, amivel éveken át manipulált és amivel egy életre beletaszított téged a "gyerek" szerepkörbe - még a saját szemedben is.

Bár elég keveset írtál, de úgy hiszem abból a pár mondatból, amit írtál, hogy nagyjából ez lehet a helyzet.

Kívülállóknak - sőt, néha az érintetteknek is - apróságoknak tűnnek ezek a dolgok, de az ilyesmikkel igen súlyos lelki nyomorékká lehet tenni az embert.

És 1-esnek nagyon igaza van abban, hogy tanulj! A menyasszonyom a szülei hülyesége miatt ment el dolgozni, félbehagyta emiatt a fősulit, pedig nagyon jó esze van, most meg már 40 évesen egy szál érettségivel és szakma nélkül alig bír normális állást találni. Szóval tanulj, az legyen az első! Ha tehetném, én visszamennék az időben, és 2-3 szakmát is megtanulnék a biztonság kedvéért, aztán az egyiket, amelyik a legjobban érdekel, azt kimaxolnám.

2023. jún. 19. 02:16
 7/8 anonim ***** válasza:
52%
Persze, elkezdődött a vakáció, ellepik az oldalt a hülye tinik, akiknek nincs jobb dolguk, mint felesleges hülyeségeket kitalálni.
2023. jún. 19. 11:04
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

7-es: ez nagyon nem "felesleges hülyeség" amit "hülye tinik kitalálnak".

Az ilyen viselkedéssel a szülő komoly lelki sérülést okozhat a gyerekének. Szerinted az normális, hogy az anya azt mondja a gyerekének, hogy ne tanuljon, inkább menjen el dolgozni, aztán amikor elkezd dolgozni, azt mondja, hogy ne dolgozzon? Vagy alapvetően az normális, hogy a szülő azt mondja a gyerekének, hogy ne tanuljon? Nem gondolod, hogy inkább ez a hülyeség? El tudod képzelni, hogy az ilyen nevelésnek milyen hatása lehet az ember lelki világában, és hogy annak a "gyereknek" felnőttként milyen lelki és viselkedésbeli problémái lehetnek, ami nemcsak az érintett emberre, hanem a környezetére is káros lehet? Ha átveszi ezt a mintát, állandóan váltogatja majd a munkahelyét. Ha főnök vagy kisfőnök lesz, akkor ő lesz a tipikus "szeszélyes, hülye főnök, igazi hangulatember, akit mindenki utál". Ha családja lesz, akkor ugyanezt csinálja majd a gyerekeivel. Szerinted ez normális?

Na, akkor most gondold át, amit írtál, és aztán gondolkozz el azon, hogy valójában mi a "felesleges hülyeség".

2023. jún. 19. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!